پدر و مادرها اینگونه رفتار نکنید
اطلاع نداشتن پدر و مادر از چگونگی رفتار با فرزندان سبب تربیت ناصحیح آنان و نابودی آیندیشان خواهد شد.

پدر و مادرها اینگونه رفتار نکنید
عامل اصلی بدبختی فرزندان، والدینی هستند که از الفبای چگونگی تربیت فرزندان آگاهی کافی ندارند و از تذبیت آنها غافلند. در اینجا مواردی از کلیدهای تربیت برتر در جهت مسائل تربیتی نوجوانان و جوانان مطرح می شود که پدر و مادر نباید این رفتارها را داشته باشند و سعی کنند از آنها بپرهیزند.
- هرگز به فرزندانتان دورغ نگویید. چرا که موجب سلب اعتماد آنها می شوید و پندهای والدین را نشنیده خواهند گرفت، شک و دو دلی در گفته های شما برای آنها بوجود می آید، آنها دروغ را از شما یاد می گیرند و به آن عادت می کنند.
- هرگز در حضور فرزندان با یکدیگر کتک کاری نکنید. این کار تأثیر منفی در روحیه فرزندان خواهد گذاشت و مشکلات روحی برای آنها به وجود خواهد آورد.
- از به کار بردن کلمات رکیک در حضور فرزندان به طور جدی خودداری نمایید. بچه ها کلماتی را که پدر و مادران به زبان می آورند را زود یاد می گیرند و برای دیگران به کار می برند و این جز بی تربیتی و دور شدن از ادب را در پی نخواهد داشت.
- دیگران را در حضور فرزندان استهزا نکنید چرا که فرزندان این صفت ناپسند را یاد می گیرند و به استهزاء و مسخره کردن دیگران می پردازند.
- از شوخی های بی جا در حضور فرزندان خودداری کنید زیرا ممکن است فرزندان این به تبعیت آنها این شوخی ها را در جای نامناسب استفاده کنند که پیامد منفی داشته باشد.
- در حضور فرزندان بدگویی و غیبت نکنید. فرزندان نیز خیلی زود از این رفتار ناپسند تأثیر گرفته و تکرار خواهند کرد.
- در حضور فرزندان از قانون را زیر پا نگذارید و در مواردی همچون رانندگی از شتاب بپرهیزید و از بکار بردن الفاظ نامناسب به سایر راننده ها خودداری نمایید، پرهیز نکردن این موارد سبب می شود فرزندان نیز این موارد را از والدین فرا گرفته تقلید خواهند کرد و گاه نتایج غیر قابل جبران در پی خواهد داشت.
- فرزندان خود را سرزنش بی مورد نکنید. این کار سبب می شود فرزندان تحقیر شوند و حقارت را بپذیرند و علاوه بر اینکه اراده و استعداد قدرت تصمیم گیری شان را از دست بدهند گاهی در برابر والدین موضع بگیرند.
- از تحقیر فرزندان و مقایسه کردن آنها با دیگران خودداری کنید چرا که استعداد فرزندان را کور خواهد کرد و اعتماد به نفس آنها را از بین خواهد برد.
- هرگز به فرزندانتان اطمینان بیش از حد نداشته باشید، گاهی اوقات رها کردن فرزندان در سنین کودکی یا نوجوانی و حتی جوانی موجب انحراف اخلاقی، جنسی و به طور کلی شکست های جبران ناپذیر می شود.
- هرگز در رابطه با نیاز مادی فرزندان خسیس نباشید. پدر و مادری که بر اثر بخل، فضای اقتصادی خانواده را تنگ می کنند و با سخت گیری به خود و فرزندانشان، نشاط را از خانواده دور می کنند، سبب روز اختلافات و از بین رفتن عشق، علاقه و محبت در کانون خانواده می شوند و گاهی سبب می شوند فرزندانشان به خاطر نیازهای مادی به دیگران پناه ببرند.
- فرزندانتان را ولخرج بار نیاورید. ولخرج بار آوردن فرزندان نه نتها خدمت به آنها نیست بلکه سبب بالا رفتن سطح توقعات آنها شده و حتی با گذشت زمان، آنها را در زندگی با مشکل مواجه خواد ساخت و شاید تأثیر بسیار منفی روی همکلاسی ها و سایر دوستان فرزندانتان داشته باشد.
- هرگز نیازهای آنها را نادیده نگیرید. این نادیده گرفتن سبب عقده ای بار آمدن فرزندان خواهد شد و به خاطر تأمین نیازهای اولیه خود شخصیت شان لگدمال شود و گاهی دچار انحراف اخلاقی گردند.
- از تأدیب آنها در خطاهای جدی غافل نشوید. مهر و محبت پدر و مادری نباید سبب چشم پوشی از خطاهای فاحش فرزندان شود تا آنها میدان را برای خود مهیا ببینند و به گناه آلوده شوند و زشتی برخی از کارها برایشان از بین برود.
- هرگز نگذارید فرزندانتان بیکار بمانند. پر کردن اوقات فراغت فرزندان به تمایلات نابجا و تقویت نکردن حس مسئولیت پذیری آنان زمینه ای برای رشد خودخواهی، هواپرستی، بی عفتی و کسب رذائل اخلاقی و رفتار نادرست آنهاست.
- عیب های فرزندانتان را پیش دیگران بازگو نکنید چرا که سبب تحقیر و خرد شدن شخصیت آنها می شود و از حضور در اجتماع فرار می کنند.
- فرزندانتان را پیش دیگران شرمنده نکنید زیرا احساس ناامنی و نگرانی به آنها دست می دهد و آن را به صورت منفی در برخوردها و رفتارشان بروز خواهند داد.
گردآوری: سیدمهدی سیدمرادی
پی نوشت:
برگرفته از کتاب کلیدها و تکنیک های طلایی تربیت برتر، رضا کریمی، نسیم حیات، 1391.