0

داستان آغوش مهربانی

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

داستان آغوش مهربانی

آغوش مهربانی

قصد زیارت دارم:عملی پر ارزش که در سنت پیامبرصلی الله علیه و آله و دیگر معصومان علیهم السلام به ...

آغوش مهربانی

آغوش مهربانی

قصد زیارت دارم: عملی پر ارزش که در سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و دیگر معصومان علیهم السلام به محکمی تایید شده است؛ اما دوست دارم پای دلم را هم محکم کنم تا مبادا با طوفان شبهه ای بلغزد و نیتم را سست کند. می خواهم بدانم زیارت یعنی چه. در مفاهیم دینی که جست وجو کردم، با تقسیم بندی های مختلفی از زیارت مواجه شدم که بارزترینشان این هاست:
1- زیارت احیا (زنده ها): زیارت والدین، زیارت والدین، زیارت زائران ائمه علیهم السلام و... .
2- زیارت درگذشتگان: در درجه ی اول زیارت معصومان علیهم السلام و امامزاده های والامقام علیهم السلام، سپس زیارت مرقد علماء و بزرگان، زیارت مرقد شهیدان و زیارت سایر قبور.
زیارت را از نظر مسافت و مکان نیز به دو نوع ، یعنی زیارت از دور (بعید) و زیارت از نزدیک تقسیم کرده اند. احادیث فراوانی وجود دارد که صحت زیارت از راه دور را تایید می کنند؛ از جمله اسحاق بن عمار روایت کرده است که امام صادق علیه السلام فرموده اند: به مدینه بروید و بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سلام کنید؛ هرچند سلام ودرود از راه دور نیز به آن حضرت می رسد.[1]
وقتی که فضیلت های زیارت مرقد مطهرتان را مرور می کنم، حسرت تمام وجودم را فرا می گیرد و برای زیارت حرمتان، سر از پا نمی شناسم؛ اما حقیقت زیارتتان را که دریافتم، تمام این حسرت، تبدیل به آرزویی مقدس شد: آرزویی که اگر بر آورده شود، شاکرم و اگر بنا به حکمتی برآورده نشود، باز هم شکر گزارم.حقیقت زیارت «حضور الزائر عند المزور» است؛ یعنی همین که فرد ، خود را نزد زیارت شونده احساس کند و او را ناظر اعمال خود بداند، زائر است. من از راه دورهم می توانم به شما که ولی خدایید، رو کنم و اگر این توجه به شما، مرا از توجه به غیر باز دارد، هر جا که باشم، به شما نزدیکم. در زیارت جامعه ی کبیره ، از زبان امام علی النقی الهادی علیه السلام می خوانیم که هرکس آهنگ دیدار خداوند کرده است، به شما رو آورده است: مَنْ قَصَدَهُ تَوَجَّهَ بِكُم.[2] پس من با زیارت شما، به سوی خدا هجرت می کنم و مگر نه این است که راه هجرت به سوی خدا،دور نیست؟! این کلام دلنشین سیدالساجدین علیه السلام است که در دعای سحرهای ماه مبارک رمضان ، خداوند را چنین خطاب کرده اند : أنَّ الرّاحِلَ إلِیكِ قَرِیبُ المَسافَه. [3] هرکه به سوی تو حرکت کند، مسافتش نزدیک است. با این نگاه، دیگر خودم را از شما دور نمی پندارم.

---------------------------------------------
پی نوشت ها:
1- کلینی، کافی،ج4،ص552.
2- طوسی،مصباح المتهجد وسلاح المتعبد،ج 2،ص583.
3- محمدبن جعفر ابن مشهدی،المزار الکبیر،ص583.

  •  
پنج شنبه 9 آبان 1398  8:17 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها