0

ترفندهایی برای حل معضل انجام تکالیف 

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

ترفندهایی برای حل معضل انجام تکالیف 

 

تکالیف کودک

همه والدین در هر جای دنیا نسبت به تکالیف کودکانشان با وضعیتی مشابه روبرو  هستند . فرزندانشان تمایلی به انجام تکالیف خود  ندارند. حل معضل انجام تکالیف کار سادهای نیست. والدین عاجزانه می خواهند که فرزندشان از روی میل تکالیف خود را انجام دهد. به عنوان یک پدر و مادر می‌توانید راه هایی را دنبال کنید که باعث شود فرزندتان نه تنها تحت یک برنامه منظم تکالیف خود را انجام دهد بلکه آن برنامه را به طور روزانه دنبال کند. این راه حل ها اصلا سخت نیست بلکه نیاز به لحظه ای تفکر و یک اراده اولیه برای به اجرا درآورد درآمدن دارد.

ترفندهایی برای حل معضل انجام تکالیف

در آغاز هر ترم یا هر جلسه بعد از کلاس با معلم  فرزند خود صحبت کنید . با این کار راه هایی به ذهنتان می رسد که به شما کمک می کند فرزندتان را آماده کنید،تا با میل خود تکالیفش را انجام دهد. می توانید از طرح ها و ایده های جالب استفاده کنید  و انجام تکالیف برای کودک به فعالیتی شاد و جذاب تبدیل کنید.

مادر نیکا که یک دختر سه ساله دارد همین کار را انجام داد . از آنجایی که او از قبل با معلم دخترش صحبت کرده بود می دانست آن روز قرار است در کلاس نام میوه‌ ها و سبزیجات آموزش داده شود. بدین ترتیب، نیکا چند نوع میوه و سبزی تهیه  کرد و  به دخترش کمک کرد نام آنها را حفظ کند. کودکان با کارهای عملی سریع‌تر می‌توانند مفاهیم را یاد بگیرند.

راهنمای فرزند خود باشید.

شاید داد بزنید، تهدید کنید یا به کودک رشوه بدهید، اما هیچ کدام از این موارد منجر به این نمی شود که فرزندتان از روی علاقه تکالیفش را انجام دهد. این کارها شاید به صورت مقطعی مشکل را حل کند ولی دیری نمی انجامد که دیگر اثری نخواهد داشت.

بنابراین به جای اینکه مستبدانه و با تحکم او را مجبور به انجام تکالیف کنید، مانند یک راهنما به او کمک کنید. با او صحبت کنید و از او بپرسید چرا علاقه ای به انجام تکالیف ندارد. وقتی ریشه مشکل را یافتید، به دنبال رفع آن باشید. شاید بهتر باشد به گذشته برگردید و سری به کودکی خود بزنید. والدین شما چه کار می کردند که شما تکالیف خود را با رغبت انجام دهید؟ وقتی راه حل را پیدا کردید، آن را در مورد فرزند خود به کار ببرید.

ببینید آیا این روش در مورد فرزند شما هم جواب می دهد یا خیر. به جای توسل به زور (داد زدن، تهدید کردن و…) که هم شما را خسته می کند و هم فرزندتان را، وضعیت موجود را با دقت مورد بررسی قرار دهید.

کودک را تنها بگذارید.

هنگام انجام تکالیف بالای سر او نایستید و از اتاق بیرون بروید. ممکن است در چند مورد اشتباهاتی داشته باشد، ولی مهم نیست. بگذارید فرصت اشتباه کردن در او پیش بیاید و عواقب ناشی از اشتباه خود را مشاهده کند. والدین نباید به فکرهای وسواسی دامن بزنند و به محض شروع این افکار در مورد فرزندشان بهتر است به خود بیایند و به زندگی خود بپردازند. تعهد و سماجت والدین برای رسیدن به اهدافشان درس بزرگی برای فرزندان است. کودک از والدین خود الهام می گیرد و این باعث ایجاد اراده و انگیزه قوی در آن ها می گردد.

انجام تکالیف را به فعالیتی شاد و جذاب تبدیل کنید.

کودکان چون انجام تکالیف را کاری خسته کننده و ملالت آور می پندارند، هیچ رغبتی نسبت به آن نشان نمی دهند؛ بنابراین نقش شما به عنوان والدین این است که کاری کنید فرزندتان به یک فعالیت خاصی علاقه پیدا کند.

همکارم  به ازای هر مسئله ریاضی توسط فرزندش به او شکلات یا پول می داد. اگر قرار بر شکلات بود به پسرش می گفت: جواب درست مسئله را پیدا کن. هر عددی به دست آمد. به همان تعداد شکلات به تو خواهم داد». گاهی اوقات همکارم  نصف آن عدد را می داد و نصف دیگر را پس از حل صحیح مسئله بعدی به او می داد. این باعث شد پسرش در حل مسائل ریاضی مهارت پیدا کند و مرتکب اشتباه نشود، چون در آن صورت از جایزه خبری نبود. شما نیز می توانید برای جایزه دادن از تیله با پول استفاده کنید.

کودک را مسئولیت پذیر بار بیاورید.

مسئولیت انجام تکالیف را از دوش خود برداشته و آن را به فرزند خود محول کنید. در ابتدا ممکن است کاری بسیار دشوار باشد، ولی به تدریج همه چیز بهتر خواهد شد. خیلی مهم است که کودکان ارزش انجام تکالیف را بدانند و طبق یک برنامه مشخص عمل کنند. آنها باید به عواقب سر وقت انجام ندادن تکالیف آگاه باشند. معلم ها نیز خوششان نمی آید ببینند دانش آموزی بدون انجام تکلیف وارد کلاس شده است. اگر فرزندتان از انجام تکالیف سر باز می زند به او بگویید که چه عواقبی در پیش دارد. اجرای این تکنیک بدون دخالت والدین به معنای بی تفاوتی نیست. در واقع با این کار به فرزند خود آموزش می دهید که در زندگی مسئولیت پذیر باشد.

در آغاز سال اول تحصیلی دخترم بهار، هر وقت که می خواست تکالیفش را انجام دهد باید همسرم کنار او مینشست؛ اما به تدریج که بزرگ تر شد همسرم او را تنها می گذاشت و هر از گاهی به او سر میزد. طولی نکشید که دخترم یاد گرفت تکالیف خود را به تنهایی و با جدیت بیشتر انجام دهد. پس با اجرای نکات ذکر شده می توانید کاری کنید که فرزندتان با علاقه تکالیف خود را انجام دهد.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 29 مهر 1398  11:13 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها