سفر به کربلا و نجف در ایام ۲۸ صفر
کد خبر:۹۲۷۹۲۵
تاریخ انتشار:۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳
شیعیان إثنی عشری و محبان اهل بیت علیهم السّلام، ماه صفر را از ایام سوگواری سال میدانند. زیرا در ابتدای این ماه خانواده امام حسین علیه السّلام و بازماندگان واقعه کربلا را به صورت اسیری وارد شام نمودند و آنان را در فشار روحی و روانی و مورد تحقیر و توهین قرار دادند، به طوری که یکی از فرزندان خردسال امام حسین علیه السّلام، به نام رقیه (س)، بر اثر این سختیهای طاقت فرسا، در دمشق به لقاءاللّه پیوست. هم چنین، بیستم این ماه، اربعین شهادت امام حسین علیه السّلام و یارانش در کربلا است.
به گزارش «تابناک»، بنا به روایت علمای شیعه و برخی از علمای اهل سنت، در 28 صفر، رحلت جانگداز رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلّی اللّه علیه و آله و شهادت سبط پیامبر، حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام و در آخر این ماه، شهادت ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا علیه السّلام واقع شده است. بدین جهت، شیعیان این ماه را همانند ماه محرم، به سوگواری میپردازند. در بسیاری از مراسمها و محافل مذهبی، دو ماه محرم و صفر را پشت سر هم گرامی میدارند و در آنها به عزاداری مشغول میباشند.
در 28 صفر حضور به صورت تور هوایی و زمینی در شهرهای مقدس مشهد – نجف و کربلا با استقبال بیشتر عاشقان اهل بیت (ع) روبرو میگردد.
شهادت رسول اکرم (ص)
شهادت جانگداز و مظلومانه اشرف مخلوقات خاتمالانبیاء محمد بن عبدالله (ص) در سال ۱۱ ه در سن ۶۳ سالگى به وسیله سَمّ بوده است؛ و طبق روایاتى عایشه و حفصه آن حضرت را مسموم کردهاند!
در ۲۴ سفر بیمارى پیامبر (ص) شدت یافت. پیامبر (ص) هنگام بیمارى فرمودند: حبیبم را نزد من حاضر کنید. عایشه و حفصه پدران خود را نزد آن حضرت حاضر نمودند. پیامبر (ص) روى مبارک خویش را از آنان برگردانید و فرمود: «حبیبم را نزد من حاضر کنید». سپس دنبال على بن ابى طالب (ع) فرستادند. چون نظر مبارک به آن حضرت افتاد او را نزد خود خواند و کلماتى به حضرت فرمود. هنگامى که على بن ابى طالب (ع) از نزد آن حضرت خارج شد، عمر و ابوبکر به او گفتند: «خلیلت به تو چه گفت؟» فرمود: «هزار باب علم به من حدیث کرد که از هر باب هزار باب دیگر باز مىشود».
شیعیان به این مناسبت پای پیاده یا با استفاده از کاروانهای زیارتی به کربلا و نجف عزیمت می کنند.
شهادت امام حسن مجتبی(ع)
براساس آنچه در روایت ها آمده، زمانی که امام حسن مجتبی (ع) به شهادت رسیدند، مدینه به مدت 7 روز تعطیل شد و مردم عزای این امام بزرگوار را برپا کردند و با حضور نزد امام حسین (ع) به ایشان تسلیت می گفتند.
شهادت امام حسن مجتبی (ع) یکی از بزرگترین دسیسه های دژخیمان زمان ایشان محسوب می شود. معاویه نیز به دلیل سفارش پیامبر (ص) مبنی بر اینکه اجازه ندهید اینها، سکان هدایت مردم را به دلیل وصل نبودن به وحی بر عهده بگیرند، همیشه بغض حضرت علی (ع) را در دل داشت.
امام حسن مجتبی (ع) در میان امامان معصوم، بسیار مظلوم بودند و ایشان در خانه خودشان نیز غریب بودند و توسط همسرشان که از سوی دشمنان تحریک شده بود، به مقام والای شهادت دست پیدا کردند.
شهادت امام رضا (ع)
حضرت امام رضا (ع) در سال 148 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشودند و در آخرین روز ماه صفر سال 203 هجری قمری به شهادت رسیدند.
دوران حیات و امامت حضرت امام رضا (ع)، دوران اوجگیرى گرایش مردم به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و گسترش پایگاههاى مردمى خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.
با اوجگیری تمایلات مردم به امام هشتم شیعیان جهان (ع)، مامون خلیفه عباسی با دسیسه چینی، ایشان را مسموم و شهید کردند.
هز ساله بسیاری از شیفتگان آن حضرت پیاده و سواره خود را در سالروز شهادتش به مشهد الرضا میرسانند.
سفر به کربلا و نجف در ایام 28 صفر
تمامی دستگاه های امنیتی و خدمات رسانی و تولیت مقدس علوی برای پذیرایی از زائران در 28 صفر به حالت آماده باش در می آیند.
با توجه به اینكه در 28 صفر، بیشترین گروه زائران از سمت كربلا هستند، دستگاه های امنیتی تدابیر امنیتی ویژه ای در طول جاده 75 كیلومتری كربلا به نجف كه به راه «یاحسین (ع)» شهرت یافته، برای حفاظت از زائران ایجاد می کنند.
به مناسبت آیین های حزن انگیز 28 صفر میلیون ها زائر از داخل و خارج عراق كه بخش اعظم زائران خارجی را ایرانیان تشكیل می دهند برای بزرگداشت سالروز وفات پیامبر اسلام (ص) و امام حسن مجتبی (ع) و تجدید بیعت با امیرمومنان (ع) به نجف اشرف مشرف می شوند و بسیاری از مردم از مناطق اطراف با پای پیاده خود را این شهر مقدس می رسانند.
بر اساس تصمیم شورای ولایتی نجف هر سال کربلا و نجف اشرف در سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) تعطیل می شود.
شیعیان مسلمان پس از سقوط رژیم بعث، هر سال برای سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) به زیارت مرقد مطهر امام علی(ع) و امام حسین(ع) می روند.