چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟( 5 اصل موثر)
گاهی پایان بسیاری از انتخاب ها به اندازه آغار آن ها اهمّیّت دارد. این که چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم هم از این قاعده مستثنی نیست. همراه ما باشید و پاسخ این پرسش را دریابید.
چرا تصمیم می گیریم از رژیم کتوژنیک خارج شویم؟
پیش از آن که به پرسش چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟ به بر شمردن دلایلی که ما را مایل به این کار می کنند می پردازیم. در واقع قصد داریم برخی مضرّات رژیم کتوژنیک را که به تفضیل در مقاله عوارض رژیم غذایی کتوژنیک درباره آن ها صحبت کردیم برای تان معرفی کنیم. همراه ما باشید و آن ها را با دقّت مطالعه نمایید.
1- کمبود برخی از مواد غذایی
در ادامه مقاله چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟ به دومین عارضه این رژیم خواهیم پرداخت. راستش را بخواهید با شروع این رژیم شما عملا مصرف تعداد زیادی از مواد غذایی را به شدّت کاهش خواهید داد. یکی از این مواد غذایی فیبرها هستند که به دلیل افزایش سهم چربی و پروتئین ها مجبورید مصرف آن ها را به حداقل برسانید. هر چند که بدن ما توانایی و آنزیم تجزیه کننده فیبرها را نداشته و نمی تواند از آن ها به عنوان یک منبع انرژی استفاده کند امّا وجود آن ها برای بهینه سازی عملکرد دستگاه گوارش موثر و حتی الزامی می باشد. پس بی دلیل نیست که باید کمی پس از شروع این رژیم منتظر یبوست و مشکلات این چنینی باشید ! همچنین علاوه بر این که با پیروی از رژیم کتوژنیک فیبر کافی وارد بدنتان نمی شود , به دلیل محدود کردن مصرف سبزیجات و میوه ها ممکن است دچار کمبود تعدادی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها شوید که این مورد هم خود می تواند برای تان مشکل ساز شود.
2- افزایش کلسترول خون
همان طور که می دانید 2 اصل مهم در این رژیم که باید همواره به آن ها پایبند باشیم به حداقل رساندن مصرف کربوهیدرات ها و برعکس آن افزایش مصرف چربی ها می باشد . تمام این ها به این معنا است که مجبورید وعده های غذایی تان را پر از گوشت های چرب , بیکن , پنیر , کره و غذاهای این چنینی کنید . خوب راستش را بخواهید خوردن این غذاها گاها خیلی هم لذّت بخش است , امّا مشکل از آن جایی آغاز می شود که این مواد به خاطر آن که حاوی مقدار بالایی از اسیدهای چرب هستند باعث افزایش کلسترول بد خون تان شده و شما را مستعد بیماری های قلبی و عروقی می کنند. این حالت می تواند مشکلات زیادی را برای افراد – به خصوص افرادی که سابقه بیماری های قلبی و عروقی را دارند – ایجاد کند. پس اگر به طور جدی قصد ادامه دادن این رژیم را دارید باید به یاد داشته باشید که چکاب های منظّم و با فواصل کوتاه را باید جزء جدایی ناپذیر این رژیم بدانید.
3- ضعیف شدن عملکرد اندام های بدن
همان طور که می دانید سوخت اصلی سلول های بدن گلوکز است که از طریق تجزیه کربوهیدرات ها به دست می آید . همچنین باید بدانید که هنگام پیروی از این رژیم باید مصرف کربوهیدرات ها را به حداقل برسانید که این خود به معنای به حداقل رساندن سوخت اصلی بدن می باشد. در این حالت بدن مجبور می شود سوخت دیگری را جایگزین گلوکز کرده و شروع به تجزیه چربی ها می کند تا بتواند از کتون به دست آمده از آن ها انرژی تولید نماید . تا این جای داستان مشکلی وجود ندارد امّا مسئله اصلی زمانی شروع می شود که بدن به دلیل در دسترس نبودن گلوکز به سراغ تجزیه پروتئین ها می رود تا انرژی مورد نیاز خود را از طریق آن ها به دست آورد و در این جا است که سرعت ترمیم بافت های آسیب دیده کاهش یافته و حتی ممکن است بدن برای کسب انرژی به سراغ تجزیه پروتئین های موجود در اندام هایی چون قلب و سایر ماهیچه های حیاتی برود !
4- تاثیر این رژیم بر ورزشکاران
هر چند که در مقاله آیا رژیم کتوژنیک در بدنسازی برای ورزشکاران مفید است ؟ به تفضیل این موضوع را بررسی نمودیم , امّا قصد داریم در این قسمت هم کمی در رابطه با این موضوع صحبت کنیم. به طور کلی در هنگام ورزش کردن بدن به ترتیب در 3 مرحله فسفاژن , گلیکولیز و هوازی قرار می گیرد . جالب است بدانید که مرحله گلیکولیز تماما و مرحله هوازی غالبا به گلوکز نیاز دارد که این یعنی با وجود محدود نمودن کربوهیدرات ها در این رژیم خیلی نمی توانید روی این دو مرحله حساب کنید, حداقل در ابتدای این رژیم که قضیه به این شکل است! امّا برخلاف این 2 مورد وجود گلوکز در مرحله فسفاژن نیاز نیست و می توانید به راحتی از آن بهرمند شوید. البتّه مشکل این مرحله این است که بیش از حدود 10 ثانیه به کارتان نمی آید و پس از آن باید کمی استراحت کنید تا دوباره قابل استفاده شود. به طور کلی این رژیم برای ورزشکاران یک شمشیر دولبه است که می تواند با کمی بی احتیاطی از عضلاتتان به عنوان سوخت استفاده کند و یا از روی با احتیاطی (!) باعث سوزاندن چربی های اضافه بدنتان شود. پس هرگز پیروی از یک برنامه غذایی که توسط فردی متخصص نوشته شده است را فراموش نکنید.
5- ممکن است بدنتان دچار کم آبی شود
در ادامه مقاله چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟ به پنجمین دلیلی که می تواند شما را متقاعد کند که از این رژیم خارج شوید می پردازیم , کم آبی ! اگر رژیم کتوژنیکی که از آن پیروی می کنید بسیار محدود کننده بوده و همچنین به مدّت طولانی دنباله رو آن باشید می تواند این عارضه را برایتان به وجود آورد . یکی از فرآورده های سوخت و ساز بدن که این رژیم باعث تشکیل آن می شود کِتون است. تولید بیش از حد کتون ها می تواند باعث ایجاد شرایطی شود که سطح اسیدی خون را افزایش دهد. در این حالت بدن سعی می کند سطح این اسید را کاهش دهد که نتیجه آن می تواند خروج مقدار زیادی آب از بدن به همراه عوامل اسیدی شدن خون باشد. در موارد خیلی شدید این وضعیّت ممکن است باعث شود فرد دچار کم آبی شدید و یا حتی در موارد وخیم اغما و مرگ شود !
چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟
اکنون و در ادامه مقاله چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم ؟ قصد داریم 5 اصل را معرفی کنیم که در خروج از رژیم کتوژنیک به شما کمک شایانی خواهند کرد. با پیروی از این اصول علاوه بر آن که بدنتان دچار شوکِ ناشی از تغییر سبک زندگی نمی شود , احتمال بازگشت وزنتان هم کم تر خواهد شد. همراه ما باشید.
برای خواندن ادامه این مقاله روی تیتر زیر کلیک کنید.
*چگونه از رژیم کتوژنیک خارج شویم*
و یا به لینک زیر مراجعه نمایید.
http://blog.bamailto.com/how-to-get-out-of-the-ketogenic-diet/