اکثر نوزادان در ۶ ماهگی شروع به دندان در آوردن می کنند که این موضوع همواره با درد و ورم لثه ها همراه بوده و آن ها معمولا در این دوران بی قرار و حساس هستند. برخی نوزاد ها در پروسه دندان در آوردن حتی تب هم می کنند. دندان های اولی به مراتب دردناک تر از سایر دندان ها به شمار می رود و ناراحتی بیشتر برای نوزاد و مادر به همراه دارد که البته این درد با گذشت زمان کاهش می یابد. به همین دلیل در این مقاله می خواهم راه هایی ساده اما مؤثر را برای کاهش درد دندان در آوردن به تو پیشنهاد کنم پس با ما تا پایان این مقاله همراه باش تا بدانی در هنگام در آوردن دندان های نوزادت و زمانی که از درد بی قرار و حساس شده است چه کار هایی می توانی انجام دهی تا ناراحتی اش را کاهش دهی.
از دندان گیر هایی با کیفیت و تمیز استفاده کن چرا که زمانی که نوزاد از این وسیله ها استفاده می کند، بی قراری اش پایین می آید زیرا مغز و سلول های عصبی درد را کمتر حس کنند.
یک پارچه یا حوله نم دار و سرد را بر روی لثه نوزاد قرار داده و به آرامی ماساژ بده. این کار موجب می گردد که احساس درد کمتری داشته باشد البته دقت کن از پارچه یا حوله ای استفاده کنی که پرز ندهد چرا که ورود پرز به دهان نوزاد می تواند موجب عفونت و بیمار شدن او گردد.
اگر نوزاد بیشتر از ۶ ماه دارد، میوه هایی نظیر موز و توت فرنگی را له کن و به او بده تا بجود و دردش تسکین یابد. البته پیش از این کار با پزشک نوزاد یا مرکز بهداشت مشورت کن چرا که برخی نوزادان به توت فرنگی حساسیت یا آلرژی دارند که در صورت بروز می تواند درد و بی قراری نوزاد را تشدید کند.
به وسیله یک پنبه یا پارچه کتان روغن های اسنشیال مثل بادام و وانیل را به لثه ها بزن تا آرامش پیدا کند. دقت کن که روغن های اسنشیالی که استفاده می کنی حتماً رقیق شده باشد؛ روغن های اسنشیالی مانند روغن وانیل را می توانی با روغن های حامل نظیر روغن زیتون یا نارگیل رقیق می شوند. مصرف روغن های اسنشیال به صورت خالص و بدون رقیق سازی می تواند موجب بروز آلرژی حتی در بزرگسالان گردد.
رژیم غذایی نوزاد در دوران در آوردن دندان، بهتر است سرشار از میوه و سبزیجات تازه باشد. علاوه بر این مواد، آووکادو، تخم مرغ و چربی های سالم را فراموش نکن.
منبع: منودلیار