0

آش ترخینه دوغ (اراک)

 
yassimanusha
yassimanusha
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 3101
محل سکونت : تهران

آش ترخینه دوغ (اراک)

 

 

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

کشک 1 پیمانه                     ترخینه دوغ 3 قرص                 لوبیا چیتی، نخود، عدس 200 گرم                     سبزی آش 500 گرم                                             نمک، زردچوبه، فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری                        نعنا داغ، سیرداغ، پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

قرص ترخینه را حدود 2 ساعت در آب خیس کنید.             سپس با حبوبات که از قبل خیس نموده اید به همراه 1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا حبوبات پخته شود.      بعد سبزی را اضافه نموده و پس از چند جوش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه نموده و نمک آش را اندازه کنید.                 بعد از آن که آش جا افتاده شد آن در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ، تزیین کنید.

 

مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ :

بلغور گندم (حلیمی) 1 کیلو            ماست (دوغ) ترش پرچرب 3 کیلو                نمک 2 قاشق غذاخوری       زردچوبه، فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری                    کلاله زعفران(پودر نشده) نیم مثقال              پونه خشک 50 گرم               

 

روش تهیه ترخینه دوغ :

ترخینه یا به گویش اراک (ترخنه) یک نوع آش بلغور می باشد؛ در قدیم روستاهای ایران در فصل فراوانی شیر و ماست، ترخینه را درست می نمودند و برای فصل های دیگر انبار می کردند.

ترخینه را شما نیز می توانید درست کنید: بلغور گندم را شسته و با مقداری آب حدود 6 ساعت خیس کنید.سپس آب آن را خالی نموده و ماست را که هم زده و یک دست شده است به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود.در پایان ساعت اول زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران را اضافه نمایید و بعد از آن که مواد به حالت خمیر کته مانندی در آمد شعله را خاموش نمایید و اجازه دهید تا خنک شود.سپس به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید. بعد آن را فشار داده تا صاف شود و در سینی بچینید و در جای خشک قرار دهید تا آب آن گرفته و خشک شود.می توان ترخینه ها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشک کردن ندارد.این قرص ها نباید بیشتر از یک سال بماند چون طعم و بوی آن تغییر می کند. ترخینه به گونه های مختلفی درست می شود، می توان به جای ماست از آب انار استفاده نمود و به همان صورت خشک کرد.گاهی حبوبات را نیز جداگانه می پزند و به ترخینه اضافه کرده و خشک می کنند.ترخینه های خشک را بهتر است در یک کیسه پارچه ای و در جای خشک و خنک نگه داری نمایید تا کپک نزند. می توان به ترخینه ی گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آن خشک شود .

انرژی کل: 1600 کیلو کالری

worldfood.ir

یاس

پنج شنبه 23 دی 1389  1:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها