0

جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان

چگونه میتوان از پوسیدگی دندان کودک پیشگیری کرد؟ علت این مشکل چیست؟ برخی از دندانپزشک ها عامل اصلی پوسیدگی دندان های کودکان را شیردهی می‌ دانند. با این حال شیردهی به کودکانی که تازه دندان در آورده اند، امری طبیعی است و این اتفاق هر موقعی از شبانه روز می ‌تواند رخ بدهد. بسیاری از کودکان در سراسر دنیا از شیر مادرشان تغذیه می شوند و مشکلی برایشان پیش نمی ‌آید. در این مقاله از بخش سلامت کودک و دندانپزشکی دکتر سلام، به معرفی راه کارهایی می ‌پردازیم که می ‌توانند به شما در مراقبت از دندان های کودکانتان کمک کنند.
 
علل پوسیدگی دندان کودک
تاکنون هیچ مطالعه ای نشان نداده است که توقف شیردهی می‌تواند پوسیدگی دندان را متوقف کند. خرابی دندان بیشتر به خاطر مصرف خوراکی های شیرین، بهداشت ضعیف دهان و دندان و حضور برخی از باکتری ها در دهان بوجود می ‌آید.

مراقبت ها و کاهش پوسیدگی دندان
بسیار مهم است که با صرف نظر از شیردهی، دندان های نوزادن را تمیز نگه داریم. باید هر گونه اثر غذا را پاک کرده و میزان استرپتوکوکوس میوتانس دهانی ( یکی از فلورانرمال های دهان) را کاهش دهیم. مجله Public Health England مقاله ای 98 صفحه ای را در ارتباط با بهداشت دهانی منتشر کرده است که شامل نکاتی در ارتباط با پوسیدگی دندان در کودکان زیر 6 سال نیز می ‌باشد.
برخی از این موارد به شرح زیر می ‌باشد:
    -شیر مادر بهترین و مغذی ترین مواد را برای کودک فراهم می ‌کند.
    -کودکان باید از 6 ماهگی نوشیدن از شیشه شیر را بیاموزند و تا 1 سال باید کم کم این کار را کنار بگذارند.
    -به هیچ وجه به خوراکی یا نوشیدنی های کودکان شکر اضافه نکنید.
   - والدین باید دندان کودکانشان را مسواک بزنند یا بر مسواک زدن آن ها نظارت داشته باشند.
   - به محض خروج دندان ها از لثه باید روزی 2 بار آن ها را با خمیر دندان های مخصوص کودکان مسواک زد.
   - از خمیر دندانی استفاده کنید که حداکثر حاوی 1000 ppm می‌ باشد.
   - لازم است قبل از خواب مسواک بزنید.
   - بهتر است که از مواد خوراکی یا نوشیدنی های شیرین کمتر استفاده کنید.
   - توصیه می‌شود که از دارو های فاقد شیرین کننده استفاده کنید.

راه های پیشگیری
در کنار مراقبت از دندان ها، بهتر است کار های زیر را نیز انجام دهید:
بررسی منظم و مداوم دندان ها:
دندان های نوزادتان به طور مداوم بررسی کنید. این بررسی شامل تمامی نقاط دهان نیز می ‌باشد، به خصوص ناحیه زیر لب بالا جایی که دندان ها به لثه می‌ رسند. بهتر است که به صورت منظم به دندانپزشک نیز مراجعه کنید.
داشتن یک رژیم سالم:
یک رژیم سالم می‌ تواند به استحکام دندان ها کمک کند. با اینکه میوه ها و سبزیجات سالم اند، اما مصرف بیش از حد خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی مانند پرتقال یا آبمیوه ها می ‌توانند با کاهش pH ( افزایش میزان اسیدی بودن) دهان باعث آسیب دیدن دندان ها شود. شست و شوی دهان با آب پس از صرف غذا یا نوشیدنی می ‌تواند به کاهش آسیب وارده به دندان ها کمک کند. باور عمومی بر این است که مصرف پنیر نیز می‌ تواند با تغییر pH دهان، از میزان پوسیدگی دندان ها بکاهد. مصرف غذاهای سالم در دوران بارداری که دندان های نوزاد در حال شکل گیری می ‌باشد بسیار مفید است.
شیر دهی بخشی از یک رژیم غذایی سالم می ‌باشد. بسیار طبیعی است که گاهی مجبور به شیردهی در شب شوید. بهتر است که پس از شیردهی در شب، دندان های نوزاد را به صورت ملایم مسواک بزنید.
هیچ گاه بصورت مشترک از یک قاشق استفاده نکنید:
لازم است که هیچ وقت به طور مشترک از وسایلی مثل قاشق که نوزاد به داخل دهانش می ‌برد، استفاده نکنید. این کار احتمال انتقال باکتری های عامل پوسیدگی دندان از والدین به نوزاد را افزایش می‌دهد.
زایلیتول:
زایلیتول نوعی کربوهیدرات طبیعی است که در آدامس وجود دارد و مانع اتصال باکتری ها به دندان می‌ شود. کاهش میزان باکتری در دهان مادر می ‌تواند احتمال انتقال باکتری از مادر به نوزاد را کمتر کند.
فلوراید:
برخی از مردم بر این باورند که استفاده از فلوراید، کیفیت و استحکام مینای دندان را افزایش داده و پوسیدگی های اولیه را ترمیم می‌ کند. با این وجود برخی دیگر بر این باورند که مصرف بیش از حد فلوراید خطرناک است و می ‌تواند منجر به ایجاد لکه بر روی مینای دندان( فلورز مینا) شود. دکتر سیرز در ارتباط با استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید برای کودکان این گونه می‌ گوید:
استفاده از خمیردندان ضروری نیست، اما اگر کودکتان از کفی که هنگام مسواک زدن ایجاد می ‌شود لذت می ‌برد، می ‌توانید از خمیردندان های طعم دار ملایم استفاده کنید. قبل استفاده از خمیر دندان هایی که دارای فلوراید می ‌باشند، لازم است که با دندانپزشک کودکتان مشورت کنید. اگر کودکتان از مکمل ها یا نوشیدنی های حاوی فلوراید استفاده می‌کند، لازم است که از خمیردندان های معمولی بدون فلوراید استفاده کنید.
منبع: دکتر سلام
شنبه 3 آذر 1397  10:30 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها