0

«سُنَنُ النبّی» کتابی دربارۀ آداب زندگی پیامبر(ص)

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

«سُنَنُ النبّی» کتابی دربارۀ آداب زندگی پیامبر(ص)

 
«سُنَنُ النبّی» اثر مرحوم علامه طباطبایی در بردارندۀ آداب و سنن زندگی پیامبر اکرم (ص) است.
عقیق:«سُنَنُ النبّی» اثر مرحوم علامه محمد حسین طباطبایی کتابی ارزشمند است که در بردارندۀ سنت‌هایی از پیامبر (ص) مانند «شمایل و محاسن اخلاقی رسول خدا (ص)، آداب معاشرت پیامبر (ص)، آداب نظافت و احکام زینت، آداب سفر، آداب پوشیدنی‌ها و امور مربوط به آن، آداب محل زندگی، آداب خوابیدن، آداب زناشویی و تربیت فرزند، آداب خوردنی‌ها، آشامیدنی‌ها و سفره، آداب مسواک زدن، آداب معالجه و درمان کردن، آداب وضو گرفتن، آداب غسل کردن، آداب نماز، وزه، اعتکاف، صدقه، قرائت قرآن، دعا و ...» است.

علامه طباطبایی با الهام از آیۀ 21 سورۀ احزاب «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ؛ همانا در رسول خدا (ص) اسوه‌ای نیکو برای شما است» کوشید تا کلیاتی از اخلاق، سیر و سلوک و رفتار پیامبر اکرم (ص) و آنچه «سنّت پیامبر» نامیده می‌شود، در این کتاب جمع‏‌آوری کند. اصل این کتاب به زبان عربی تألیف شده که در واقع به‌عنوان بخشی و ضمیمه‌ای بر تفسیر المیزان نوشته شده بوده و بعدها علاوه بر درج در آن تفسیر به عنوان یک کتاب مستقل نیز منتشر شد. این کتاب به زبان‌های متعددی از جمله فارسی، اردو، انگلیسی و ... ترجمه شده است.

در ادامه برای نمونه به برخی از روایات وارد شده در این کتاب اشاره می‌‌کنیم:

شستشوی دهان:

امام صادق (ع) می‌فرماید: مضمضه (آب در دهان گرداندن و شستشوی آن) و استنشاق (آب به بینی زدن جهت نظافت آن) هنگام گرفتن وضو، از جمله اموری است که  رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آن را سنت خود قرار داد.

استفاده از عظر بعد از وضو:

امام صادق (ع) می‌فرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) عطردانی داشت که بعد از هر وضو خود را با آن معطّر می‌کرد. از این رو هرگاه از منزل بیرون می‌آمد، بوی عطر در مسیر آن می‌پیچید.

«سُنَنُ النبّی» کتابی دربارۀ آداب زندگی پیامبر(ص)

در کتاب «غوالی اللالی» نقل شده است: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) کراهت داشت که کسی برای او از جای برخیزید و به همین جهت مردم جلوی پای ایشان بلند نمی‌شدند، اما موقع رفتن همراه آن حضرت برخاسته و تا درب منزل همراهی می‌کردند.

بهداشت دهان و دندان:

امیر‏المؤمنین (علیه‏السلام) می‌فرماید: مسواک زدن موجب جلب خشنودی خدا و سنّت پیامبر (ص) است و دهان را خوشبو و پاکیزه می‌کند.

امام باقر (ع) می‌فرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) هر شب سیزده رکعت نماز می‌خواند که نماز وتر و دو رکعت نماز نافلۀ فجر در شمار آن سیزده رکعت بود. امام صادق (ع) فرمود: برشما باد به نماز شب، زیرا خواندن آن سنّت پیامبرتان است.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 3 آذر 1397  10:22 AM
تشکرات از این پست
shakar14
shakar14
shakar14
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1395 
تعداد پست ها : 181
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:«سُنَنُ النبّی» کتابی دربارۀ آداب زندگی پیامبر(ص)

کتاب زیبایی است و زیباتر آن است که وقتی درباره رفتار و آداب پیامبر عظم الشان اسلام می خوانیم حداقل چند تا از این خصلت و رفتارهای ایشان را در زندگی روزمره خود عملی کنیم.

شنبه 3 آذر 1397  3:09 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها