خواص و مضرات خرمالو
خواص و مضرات خرمالو
آشنایی با خرمالو
خرمالو یکی از انواع میوه های درختی است که در راسته خلنگ سانان و تیره خرمالوئیان دسته بندی می شود. جالب است بدانید خرمالو بیش از ۵۰۰ گونه دارد که تقریبا بیشتر گونه های آن بومی مناطقی با آب و هوای گرمسیری هستند.
نکته جالب در مورد خرمالو این است که نام این میوه از دو واژه خرما و آلو گرفته شده است. از انواع خرمالو می توان به خرمالوی ژاپنی ، خرمالوی امریکایی ، خرمالوی سیاه و خرمالوی خرماندو اشاره کرد. خرمالوی ژاپنی یکی از خوشمزه ترین خرمالوهای موجود در جهان را دارد.
نکته جالب دیگر در مورد خرمالو این است که میوه برخی از گونه های خرمالو خوراکی نیست. برخی از گونه های درخت خرمالو مانند آبنوس چوب بسیار سنگین و محکمی دارند و در کشت این گونه از درختان خرمالو چوب ارزش بیشتری نسبت به میوه دارد.
خرمالو میوه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص این میوه ارزشمند را برایتان جمع اوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص خرمالو در ادامه با پارسی دی همراه باشید.
خواص خرمالو
رشد و تقویت موهای سر
خرمالو حاوی ویتامین A ، ویتامین B و ویتامین C است و به همین جهت برای تقویت و رشد سریع تر موها می تواند مفید باشد. ضمن اینکه خرمالو می تواند باعث کاهش ریزس موها نیز شود. برای این منظور باید از خرمالو به صورت موضعی استفاده شود.
رژیم لاغری و کاهش وزن
خرمالو حاوی مقادیر غنی از فیبر ، پروتئین و انواع ویتامین ها است. ضمن اینکه کربوهیدارت و چربی بسیار کمی دارد. به همین دلیل برای کاهش اشتها بسیار مناسب است و از پرخوری جلوگیری می کند ، در نتیجه برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است.
علاوه بر این خرمالو حاوی مقادیر فراوانی آب است که باعث می شود متابولیسم بدن افزایش یابد و در نتیجه باعث سوخت و ساز بیشتر بدن شود. برای این منظور خرمالوی تازه که کالری پایینی دارد را در وعده صبحانه مصرف کنید.
پیشگیری از سرماخوردگی
خرمالو حاوی مقادیر سرشاری از ویتامین C است که این ویتامین می تواند کمک شایانی به تقویت و سلامت سیستم ایمنی بدن کند. با تقویت سیستم ایمنی می توانید بدن را در مقابل بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی مقاوم تر کنید و از ابتلا به این گونه بیماری ها پیشگیری کنید.
درمان جوش های صورت
یکی از خواص خرمالو این است که می تواند به رفع جوش های روی پوست کمک کند. آب خرمالو دارای خواصی است که می تواند پوست صورت را از چربی ها و آلودگی های پوستی پاک کند و به همین جهت برای درمان جوش های روی پوست صورت توصیه می شود.
برای درمان جوش های صورت می توانید از ماسک گوجه فرنگی و خرمالو استفاده کنید. برای تهیه این ماسک ۱ قاشق غذاخوری آب گوجه فرنگی تازه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری پوره خرمالو مخلوط کنید و روی پوست ماساژ دهید. پس از ۲۰ دقیقه صورت را با آب ولرم بشویید.
درمان لک های پوستی
برای درمان لک های روی پوست صورت نیز می توانید از خرمالو بهره ببرید. خرمالو حاوی مقادیر غنی از ویتامین C است که خاصیت ضد عفونی کنندگی و ضد التهابی دارد. برای تاثیرگذاری بیشتر باید از خرمالوی تازه به صورت موضعی روی پوست استفاده شود.
درمان چین و چروک های روی پوست
خرمالوی حاوی آنتی اکسیدان های مفیدی است که می توانند رادیکال های آزاد مخرب را کنترل کنند. رادیکال های آزاد باعث جلوگیری از بازشاری سلول های پوستی می شوند و به همین جهت بافت پوست را زودتر پیر می کنند. خرمالو می تواند علاوه بر رفع چین و چروک به جوان سازی پوست نیز کمک کند.
برای بهره بردن از این خاصیت خرمالو باید آنرا به صورت موضعی استفاده کنید. برای این منظور گوشت میوه خرمالو را به صورت پوره در بیاورید سپس پوره خرمالو را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست صورت و گردن قرار دهید. پس از گذشت این مدت با آب سرد بشویید.
مضرات خرمالو
تشدید یبوست
خرمالو خواص بسیار زیادی دارد ولی باید در مصرف آن تعادل را رعایت نمود. ضمن اینکه مصرف بیش از حد خرمالوی نارس می تواند باعث تشدید یبوست شود. از این رو به کسانی که به یبوست مبتلا هستند توصیه می شود خرمالو را به صورت رسیده و متعادل مصرف کنند.