مسجد زرگران
این مسجد یکی دیگر از مساجد قدیمـــــی و ثبتی بناب با شماره ثبت ۳۰۸۵ در فهرســـت ثبت آثار ملی کشور است . این مسجـــد در خیابان زرگران قرار گرفته که از طرف غـرب به بازار قدیمی حاج تقی و بازار مسگــــــــران و آهنگران متصل است و در زمانهایی نه چندان دور در مسیر جاده بین المللی شمال بـــــــه جنوب کشور قرار داشت. در مسیر جــــــلوی مسجد حدود ۱۰ کاروانسرای مسافرتـــی و تجارتی قرار داشت که با احداث جــاده جدید فعلی این راه رونق خود را از دســــــــت داده است . از طرف دیگر بدلیل کم توجهــی هیئت امنای مسجد، این مکان مقدس به دســــــت فراموشی سپرده شد تا جاییکه استحـــــکام مسجد رفته رفته کاهش یافته و سرانـــــجام دیوار جنوبی مسجد در ســـــــــال ۱۳۷۵ فرو ریخت.که میراث فرهنگی بناب بلافاصله اقدام به بازسازی دیوار نموده و دیوار مـــسجد را به حالت اولیه بازگرداندو سپس پنجــــــــره های مسجد را در سال ۱۳۷۶ در جای خــود نصـب نمود. این مسجد نیز همانند اکثر مســـــاجد قدیمی بناب در دوره صفویه بنا شده اســت.
سر ستونهای مسجد زرگران شـــــــــــبیه به سرستونهای مسجد اســــــــماعیل بیگ و تا حدودی مسجد جونیلر است که بصورت بسیار جالب و زیبایی رنگ آمیزی شـــــده و با خطوط تزئینی و آیات قرآنی با خط نستعـلیق در تخته صندوقهای شاه تیرها آراسته گردیده اند. این بنا نیز احتمالا بر روی تپه ای باســــــتانی بنا شده است که به هنگام پی کنی دیــــــــوار مسجد جهت مرمت آن، آثار فرهنگی از جمله سفالینه های مربوط به ادوار اسلامی بدست می آمد و شبستان این بنا در حدود ۱ متر از سطح خیابانهای اطراف بلند تر است .
سقف مسجد زرگران از هشت ســــــــتون با سرستونهای مقرنس کاری چوبی زیــــــــــــبا تشکیل شده است که بوسیله نقاشی های جالب گل و گیاه با رنگهای سنتی و طبیـــعی رنگ امیزی شده است. بنظر میرسد که ایوان مسجد در اصل بنا نبوده و بعدا به آن اضافـــه شده است. نمای مسجد زرگران را آجـــــــــر راسته خفته با طرحهای مختلف تشکیل داده است. مرمت کلی مسجد در ســــــال ۱۳۸۱ توسط میراث فرهنگی بناب و همت هیــــــئت امنای مسجد آغاز گردیده است .