0

طریق رستگاری در قرآن

 
bahes110
bahes110
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1397 
تعداد پست ها : 631
محل سکونت : قم

طریق رستگاری در قرآن

کارگاه آموزش موضوعی قرآن ( آیات محکم)

 آثار دوستی های دنیا در قیامت

 سوره فرقان آیات 29-27:" و یوم بعضّ الظالم علی یدیه یقول یالیتنی اتّخذت مع الرسول سبیلا"

 "روزی که مردم ظالم پشت دست حیرت را به دندان گرفته و گویند ای کاش من با رسول حقّ راه دوستی و طاعت پیش می گرفتم."

 "یا ویلتی لیتنی لم اتخّذ فلانا خلیلا"وای برمن ، ای کاش که فلان ( کافر، فاسق، بدکار و گناهکار) را دوست نمی گرفتم."

 "لقد اضلّنی عن الذکر بعد اذجاءنی و کان الشیطان للانسان خذولا"

که رفاقت او از پیروی قرآن و رسول حقّ مرا محروم ساخت و گمراه گردانید. آری دوستی شیطان برای  انسان مایه خذلان و گمراهی است.                

 راه دست یابی به پرهیز از زشتی ها و منکر

سورۀ عنکبوت  آیه 45: "اتل ما اوحی الیک من الکتاب واقم الصلوه انّ الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر و لذکر الله اکبر و الله یعلم ما تصنعون"

"قرآن بر تو وحی شد بر خلق تلاوت کن و نماز را به جای آر که همانا نماز است که اهل اش را از هر کار زشت و منکر باز میدارد و همانا ذکر خدا بزرگتر و برتر است و خدا به هر چه کنید آگاه است."

رستگاران در قرآن

سوره نور آیه 52 "و من یطع الله و رسوله و یخش الله و یتّقه فاولئک هم الفائزون"

"هر کس فرمان خدا و رسول را اطاعت کند خداترس و پرهیزکار باشد و چنین کسانی رستگار هستند."

راه خلاصی از سختی های قیامت

سوره حج آیه1: یا ایهّا الناس اتقوا ربّکم انّ زلزله الساعه شیء عظیم

"ای مردم خداترس و پرهیزکار باشید که زلزله قیامت بسیار حادثه بزرگ و واقعه سختی است."

موضع قرآن در گروه گرایی و تخّرب

سوره روم آیه 32 "من الذین فرّقوا دینهم و کانوا شیعا کلّ حزب بمالدیهم فرعون"

"کسانی که دین (فطرت) خود را متفرق ساختند و از هوای نفس و خودپرستی فرقه فرقه شدند هر گروهی به پندارها و اوهام ( باطل) خود دل شاد هست."

زمان خنده بدکاران و مؤمنان

 سوره مطفّفین آیات 35-29 "انّ الذین اجرموا کانوا من الّذین امنوا یضحکون و اذا مرّوا بهم یتغامزون"

همانا ( اگر امروز) بدکاران بر اهل ایمان می خندند و مسخره می کنند و چون به آنها بگذرند به چشم طعن و استهزاء بنگرند.

"و اذا انقلبوا الی اهلهم انقلبوا فاکهین" "و چون از حضور محفل مؤمنان ، مردم بدکار به سوی کسان خود بازگردند، به سخن مزاح و فکاهی با هم تفریح می کنند."

"و اذا رأوهم قالوا انّ هولاء لضالّون و ما ارسلوا علیهم حافظین"

و چون مومنان را ببینند گویند اینان مردم گمراهی هستند در صورتی که ما آنها را موکّل و نگهبان ( اعمال) مومنان نگرداندیم.

"فالیوم الذّین امنوا من الکفار یضحکون" پس امروز اهل ایمان به کفار می خندند.

"علی الأرائک ینظرون" و بر تخت های عزّت تکیه زده و مشاهده می کنند.

آثار اعراض و فراموشی یاد خدا در آخرت

سوره طه آیات 126-124 "و من اعرض عن ذکری فانّ له معیشته ضنکا و یحشره یوم القیامه اعمی. قال ربّ لم حشرتنی اعمی و قد کنت بصیرا. قال کذلک اتتک اتینا فنسیها وکذلک الیوم تنسی"

و هرکس از یاد من اعراض کند همانا معیشت او تنگ شود و روز قیامت نابینا محشور می کنیم و درآن حال گوید خدایا چرا مرا نابینا محشور کردی در حالی که من بینا بودم خدا به او می فرماید آری چون آیات ما برای هدایت تو آمد همه را فراموش کردی امروز هم ما تو را فراموش می کنیم.

"و لئن سألتهم لیقولنّ انّما کنّا نخوض و نلعب قل أبالله و آیاته و رسوله کنتم تستهزؤن لاتعتذروا قد کفرتم بعد ایمانکم... "سوره توبه آیه 65

و اگر از آنها بپرسند که چرا سخریّه و استهزاء می کنند پاسخ دهند که مزاح و مطایبه سخن راندیم ( ای رسول) به آنها بگو با خدا و آیات خدا و رسول خدا تمسخر می کنید ؟ عذر نیاورید که شما بعد از ایمان کافر شدید.

نتیجه حلال کردن حرام

سوره توبه آیه 37 "فیحلّوا ماحرّم الله زیّن لهم سوء اعمالهم و الله لا یهدی القوم الکافرین"

پس حرام خدا را حلال کردند اعمال زشت آنان در نظرشان زیبا نمود و خدا هرگز کافران را هدایت نخواهد کرد.

"اشتروا بآیات الله ثمنا قلیلا فصدّوا عن سبیله انهّم ساءماکانوا یعملون" سوره توبه آیه 9

فاسقان آیات کتاب خدا را به بهایی اندک ( دنیا) فروختند تا آن که راه خدا را به روی خلق بستند همانا آنها بسیار بد می کنند.

تناول رزق حلال و عدم پیروی از وسوسه های شیطان دشمن آشکار

  سوره بقره 169-168" یا ایهّا الناس کلوا مّما فی الارض حلالا طیبّا و لا تتبّعوا خطوات الشیطان انّه لکم عدّو مبین (168) انّما یأمرکم بالسوء و الفحشاء و ان تقولوا علی الله ما لا تعلمون" 169

ای مردم از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه تناول کنید و از وسوسه های شیطان پیروی نکنید. همانا شیطان برای شما دشمن آشکاری هست.

آثار معامله با خدا در آخرت

 سوره توبه آیه 111 "انّ الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّه یقاتلون فی سبیل الله فیقتلون و یقتلون وعدًا علیه حقّا فی التوراه و الانجیل و القرآن و من اوفی بعهده من الله فاستبشروا ببیعکم الذّی بایعتم به و ذلک هوالفوز العظیم"

همانا خداوند جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری کرده آنها در راه خدا جهاد می کنند ، که دشمنان دین را به قتل می رسانند و یا خود کشته می شوند این وعده قطعی است بر خدا و عهدی است که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده و از خدا با وفاتر به عهده کیست ای اهل ایمان شما به خود در این معامله بشارت دهید که به حقیقت سعادت و فیروزی بزرگی است.

نیکان چه کسانی هستند؟ 

سوره آل عمران آیات 135-134 "الذین ینفقون فی السرّا و الضّرا و الکاظمین الغیظ و العافین عن النّاس و الله یحّب المحسنین (134) و الذین اذا فعلوا فاحشه او ظلموا انفسهم ذکروا الله فاستغفروا لذنوبهم و من یغفر الذنوب الّا الله و لم یصّروا علی ما فعلوا و هم یعلمون" (135)

کسانی که از مال خود در حال وسعت و تنگدستی به فقرا انفاق می کنند و خشم و غضب فرو می نشانند و از بدی مردم درگذرند ( چنین مردمی نیکوکارند) و خدا نیکوکاران را دوست دارد(134) نیکان کسانی هستند که هر گاه کار ناشایسته از ایشان سرزند یا ظلمی به نفس خویش کنند خدا را به یاد می آرند و از گناه خود به درگاه خدا توبه و استغفار کنند ( که میدانند ) جز خدا هیچ کس نمی تواند گناه خلق را بیامرزد و آنها هستند که اصرار در کار زشت نکنند چون به زشتی گناه آگاه هستند.

 عاقبت کردار زشت و شادمانی درستایش اوصاف پسندیده ای که در ما وجود ندارد

سوره آل عمران آیه 187 "لا تحسّبن الذّین یفرحون بما اتوا و یحبّون ان یحمدوا بما لم یفعلوا فلا تحسبنّهم بمفازه من العذاب و لهم عذاب الیم"

گمان نکن آنان که به کردار زشت خود شادمانند و دوست دارند که مردم آنها ار به اوصاف پسندیده ای که هیچ در آنها وجود ندارد (ای پیامبر) ستایش کنند البته گمان نکن که از عذاب خدا رهایی دارند و برای آنها عذاب دردناک خواهد بود.

چه زمانی باید دعوت خدا را اجابت کنیم؟ 

سوره شوری آیه47 "استجیبوا لربّکم من قبل ان یأتی یوم لا مردّله من الله ما لکم من ملجأیومئذ و ما لکم من نکیر"

دعوت خدای خود را اجابت کنید پیش از آن که روزی بیاید، که نه از قهر خدا راه نجاتی یابید و نه ملجاء و پناهی آن روز دارید و نه ( بر عذابی که به کرده خود مستحقّ آن شدید) کسی از شما توان دفاع و انکاری خواهد داشت.

عاقبت مجادله در آیات خدا

سوره شوری آیه 35 "الذین یجادلون فی آیاتنا مالهم من محیص"

"آنانی که در آیات ما راه جدال و انکار می پیمایند می دانند که برآنها از قهر و عذاب ما هیچ مفّر و نجاتی نیست."

"فما اوتیتم من شیء فمتاع الحیوه الدنیا و ما عندالله خیروابقی للذّین امنوا وعلی ربهّم یتوکّلون" سوره شوری 36

پس چیزی که از نعمت های دنیا نصیب شما گردیده متاع زندگی دنیاست و آنچه نزد خداست بسیار مهمتر و باقی است، امّا آن مخصوص کسانی است که به خدا ایمان آورده و درامورشان به پروردگارشان توکّل می کنند.

توکّل کنندگان به خدا چه ویژگی هایی دارند؟

سوره شوری آیات 39-37 "و الذّین یجتنبون کبائرالاثم و الفواحش و اذا ما غضبوا هم یغفرون(37) و الذین استجابوالربهّم و اقاموا الصلوه و امرهم شوری بینهم و مّما رزقنا هم ینفقون(38) و الذین اذا اصابهم البغی هم ینتصرون"

آنان که از زشتکاری و گناهان بزرگ می پرهیزند و چون برکسی خشم وغضب کنند بر او می بخشند و آنان که امر خدا را اجابت و اطاعت می کردند و نماز به پا داشتند و کارشان را به مشورت یکدیگر انجام دهند و از آنچه روزی آنها کردیم به فقیران انفاق می کنند و آنان که چون ظلمی بر آنها هجوم کند آنان را یاری می کنند.

وضعیّت ظالمان و حرف آنها در آخرت

سوره شوری آیه 45 "و تریهم یعرضون علیها خاشعین من الذّل ینظرون من طرف خفی و قال الذین امنوا انّ الخاسرین الذّین خسروا انفسهم و اهلیهم یوم القیامه الا انّ الظالمین فی عذاب مقیم"

"ظالمان را بنگری که به دوزخ متوجه می گردانند و آنها با ترس و ذلّت از گوشه چشم ( برآتش دوزخ) می نگرند و در آن حال مؤمنان گویند آری زیانکاران آنان هستند که نفوس خود و اهل بیت خود را در روز قیامت به زیان و خسران انداخته ای مردم بدانید که ستمکاران عالم به عذاب ابدی گرفتار هستند."

  منصوره وطنی

msnsurevatani.ir

شنبه 24 شهریور 1397  1:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها