
امروزه اهمیت وقت در زندگی همگان بیش از پیش مشهود است و افزایش ساعات مفید به یک دغدغهی روزانه بدل شده است. ثانیهها و ساعتها به عنوان یک کالای گرانبها محسوب میگردند و به همین دلیل همگی به دنبال این هستیم که هرچه سریعتر به مقصد رسیده و وقت کمتری در مسیر تلف کنیم.
گاهی اوقات یافتن بهترین مسیر و گرفتار نشدن در ترافیک میتواند چالش بزرگی باشد. خوشبختانه تکنولوژی مدرن در این راه نیز به کمک ما شتافته است و گوشیهای هوشمند امروزه میتوانند قدم به قدم و خیابان به خیابان مسیر را به ما نشان داده و پیدا کردن راه را کاری نسبتاً آسان کنند. اما همچنان علیرغم استفادهی آسان، هنوز زمان یک فاکتور تعیین کننده در انتخاب بهترین اپلیکیشن مسیریابی است و به همین دلیل Google Maps و Waze محبوبترین اپلیکیشنهای مسیریابی محسوب میشوند.
شاید این دو اپلیکیشن به این دلیل بسیار محبوب هستند که همواره مسیرهای دقیق را نشان میدهند و دارای استفادهی آسانی هستند. مالک هر دو اپلیکیشن نیز کمپانی گوگل است.
انتخاب بین Waze یا Google Maps کاملاً به سلیقهی شخصی افراد مربوط میشود و هر دوی این برنامهها خوب هستند. اما همچنان این سوال پیش میآید که کدام یک خوبتر یا بهتر است؟ در ادامه بررسی خواهیم کرد.
Google Map و Waze دقیقاً چگونه کار میکنند؟
Waze: وِیز یک برنامهی مسیریاب مقصد به مقصد است که بیشتر شبیه یک شبکهی اجتماعی است که به رانندگان مسیر درست را نیز نشان میدهد. در اپلیکیشن Waze مردم میتوانند به دیگران هشدار داده و آنها را از تصادفات در راه، مسیرهای جایگزین، انسداد مسیر، وجود گشت پلیس و دیگر موانع ترافیکی با خبر سازند. گوگل در سال 2013 ویز را خریداری کرد اما همچنان به دلیل حالت شبکهی اجتماعی خود و رابط کاربری متفاوت از گوگل مپس محسوب میشود.
Google Maps: این اپلیکیشن بیشتر شبیه یک برنامهی مسیریاب استاندارد است. گوگل مپس تنها برای رانندگی نیست و مسیرهای حمل و نقل عمومی، دوچرخهسواری و پیادهروی را نیز پیشنهاد داده و نشان میدهد. همچنین از گوگل مپس میتوان برای یافتن محلهای مخصوص در نقشه استفاده کرد. مثلا میتوانید با استفاده از این اپلیکیشن تمام رستورانهای نزدیک خود را پیدا کنید.
تفاوتهای Waze و Google Maps چیست؟
Waze
- گزارش زنده از وضعیت ترافیک توسط کاربران
- گزینههای فراوان صدا برای مسیریاب صوتی از جمله صدای افراد مشهور از جمله Morgan Freeman و Liam Neeson
- به خاطر سپردن مسیرهای پر استفاده، مقاصد متداول و تعداد سفرها
- نشانگر زمان و تایمر مدت زمان مسدودی یک مسیر
- اطلاع از محلهای پلیس
- پشتیبانی و ادغام اسپاتیفای
- تامین هزینهها از طریق تبلیغات
Google Maps
- نشان دادن مسیر برای رانندگی، دوچرخه سواری، پیادهروی و استفاده از حمل و نقل عمومی
- گزینههای مسیریابی صوتی مختلف برای رانندگی، دوچرخهسواری و پیادهروی
- پشتیبانی و ادغام Google Street View
- مسیریابی مقصد به مقصد حتی در صورت آفلاین بودن
- وجود امکان جستجوی گوگل در این برنامه اطلاعات محلهای مختلف را مشخص کرده و به کاربر امکان میدهد که برای مثال بداند یک فروشگاه یا باشگاه ورزشی تا چه زمانی باز است
- تعیین کنندهی لاین که به کاربران میگوید قبل از دور زدن در کدام خط رانندگی کنند
- رانندگان میتوانند به راحتی محل پارک ماشین خود را پیدا کنند زیرا برنامه مکان پارک را ذخیره میکند
- تغییر نور زمینهی مسیریاب بسته به روز یا شب
- عملکرد بدون دسترسی به اینترنت
کدام برنامه شما را سریعتر به مقصد میرساند؟
متاسفانه جواب این سوال ساده نیست. برای رانندگی در شهر، ویز در پیدا کردن راههای جایگزین در مواقع تصادف و انسداد راه بهتر است، مخصوصاً به این دلیل که در صورت وقوع یک تصادف در محلی نزدیک به راننده هشدار میدهد. یک برتری دیگر Waze اطلاع از مکان پلیس است که به کاربران کمک میکند سرعت خود را کنترل کنند و جریمه نشوند. هرچند به نظر میرسد Waze در مناطق مسکونی مسیرهای طولانیتری را پیشنهاد میدهد که خیلی به صرفهجویی در وقت کمک نمیکند.
گوگل مپس شما را سریعتر به مقصد مورد نظر میرساند و در مورد تصادفها و محلهای ترافیک نیز به شما اطلاع میدهد. هرچند ممکن است این اطلاع رسانی به دقت و جزییات Waze نباشد زیرا گوگل مپس حالت شبکهی اجتماعی ندارد. با این وجود این برنامه مجهز به یک نقشهی بزرگتر و دقیقتر است که به رانندگان اجازه میدهد نسبت به جادهها و خیابانها دید دقیقتری داشته باشند.
بالاخره کدام اپلیکیشن بهتر است؟
باید گفت جواب این سوال مانند پرسش قبلی خیلی واضح و مشخص نیست زیرا فاکتورها و سلایق شخصی به میزان زیادی در انتخاب اپلیکیشن مناسب توسط راننده تاثیر دارند.
اگر به جنبهی اجتماعی Waze علاقه دارید پس این برنامه مناسب شما خواهد بود و اگر رابط کاربری و نقشه برای شما مهمتر است باید گوگل مپس را انتخاب کنید. البته شاید فیلترینگ ویز در ایران هم در انتخاب شما بیتاثیر نباشد.