0

عوامل خشنودي امام زمان(ع)

 
amuzesh2005
amuzesh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1387 
تعداد پست ها : 6524
محل سکونت : آذربایجانشرقی

عوامل خشنودي امام زمان(ع)

يكي از اموري كه در روايات بر آن تأكيد شده، تلاش براي جلب خشنودي امام زمان(ع) و دوري از خشم و ناخرسندي آن حضرت است. پرسشي كه در اينجا مطرح مي‌شود اين است كه چگونه مي‌توان خشنودي آن امام را به دست آورد.
براي روشن‌تر شدن موضوع، خوب است كه نگاهي داشته باشيم به يكي از اين يادگاري‌هاي گرانقدر امام عصر(ع)؛1 يعني دعاي معروفي كه با جملة «اللّهم ارزقنا توفيق الطّاعة...» شروع مي‌شود و در اوايل «مفاتيح الجنان» نيز آمده است.
در اين دعاي كوتاه و مختصر امام مهدي(ع) همة آنچه را كه شايسته است ما خود را بدان‌ها آراسته يا از آنها پيراسته سازيم در قالب درخواست از خدا بيان كرده و به صورت غير مستقيم به ما فهمانده‌اند كه به عنوان حجّت خدا، چه انتظاري از ما دارند و چگونه شيعه‌اي را براي خود مي‌پسندند. با هم قسمت‌هايي از اين دعا را مي‌خوانيم:
«اللّهمّ ارزقنا توفيق الطّاعة و بعد المعصية و صدق النيّة و عرفان الحرمة و أكرمنا بالهديٰ و الإستقامة و سدّد ألسنتنا بالصّواب و الحكمة و املأ قلوبنا بالعلم و المعرفة و طهّر بطوننا عن الحرام و الشّبهة و اكفف أيدينا عن الظّلم و السّرقة و اغضض أبصارنا عن الفجور و الخيانة و اسدد أسماعنا عن اللّغو و الغيبة؛2
بار خدايا! توفيق فرمان‌برداري، دوري از گناهان، درستي و پاكي نيّت و شناخت حرام‌ها را، روزي ما فرما؛ و ما را به راهنمايي و پايداري گرامي دار و زبان ما را در درست‌گويي و گفتار حكيمانه استوار ساز و دل ما را از دانش و معرفت سرشار كن و درون ما را از حرام و مال شبهه‌ناك پاكيزه گردان و دست ما را از ستم‌گري و دزدي بازدار و چشم ما را از فجور و خيانت بپوشان و گوش ما را از شنيدن سخن بيهوده و غيبت بربند و...»
در ادامة اين دعا، امام عصر(ع) صفات و ويژگي‌هايي را كه شايستة عالما، دانش‌پژوهان، پيران، جوانان، زنان، توانگران، تنگ‌دستان، جنگ‌جويان، حكم‌رانان و... است بر مي‌شمارند و از خداوند مي‌خواهند كه به هر يك از اين گروه‌ها و اقشار اجتماعي صفات و ويژگي‌هايي را كه شايستة آنهاست عطا فرمايد.

ماهنامه موعود شماره 104
پي‌نوشت‌ها:

1. براي مطالعة سخنان امام عصر(ع) ر.ك: محمّد خادمي شيرازي، تحفة امام مهدي(ع)، نشر موعود عصر(عج)؛ جواد قيومي اصفهاني، صحيفـ[ المهدي(ع)؛ سيّد مرتضي مجتهدي، صحيفة مهديه؛ الشيخ محمّد الغروي، المختار من الإمام المهدي، 3 ج.
2. قمي، شيخ عبّاس، مفايتح الجنان، دعاي امام زمان(ع).
چهارشنبه 22 دی 1389  12:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها