آزادگان تازه از بند رسته با شور و حرارت فراوان از ويژگي هاي منحصر به فرد و نقش بي بديل او در رهبري ومديريت دوران سخت اسارت مي گفتند. البته، با وجود استقبال گرم اقشار مختلف از اين سخنان، به دليل فضاي خاص سياسي كشور و تأملات قابل درك آن زمان و همچنين حضور ايشان در صحنه هاي سياسي و اجتماعي، هيچ وقت به طور مبسوط و مستقل بررسي نشد كه راز اين موفقيت و رهبري در دوران اسارت چه بوده است.
درپي ارتحال زود هنگام و جانسوز آن بزرگ مرد در 12خرداد 1379، بار ديگر، نام ابوترابي (رحمت الله عليه) در سراسر كشور طنين افكن شد و رهبر معظم انقلاب طي پيامي فرمودند:
... پس از سال ها حضور در ميدان هاي مبارزه اي دشوار با نظام طاغوتي و پس از مشاركت شجاعانه در صحنه جنگ تحميلي، سال هاي دراز، محنت اسارت در دست دشمن نابكار و فرومايه را چشيد و مبارزه اي دشوارتر از گذشته را در اردوگاه هايي آغاز كرد كه او در آن ها همچون خورشيدي بر دل هاي اسيران مظلوم مي تابيد و چون ستاره درخشاني، هدف و راه را به آنان نشان مي داد و چون ابري فياض، اميد و ايمان را بر آنان مي باريد...
حال وهواي مردمي مومن كه غمگينانه، جسم پاك آن اسوه صفا و صداقت را بر دوش خود مشايعت مي كردند، حاكي از عمق فاجعه از يك سو، و قدرشناسي امتي غيور از خدمتگزاران صادق و قهرمانان راستين خود، از سوي ديگر، بود.
پيام تسليت معاون سازمان بين المللي صليب سرخ دراين ضايعه، گواهي راستين بر چهره انساني، عظمت روحي و اخلاقي، و قدرت تاثيرگذاري اين مرد بزرگ بود.
اين مطالب درپي يافتن پاسخي براي اين سوال است كه در شيوه و تدبير ابوترابي كه به رغم محدوديت ها و سختي هاي فراوان اسارت، موفقيت هاي چشم گيري به همراه داشت، حاصل چه عواملي بوده است؟
مطالب ذيل به همت موسسه فرهنگي پيام آزادگان تهيه شده است كه به مناسبت هشتمين سالروز عروج اين آزاده بزرگوار تقديم خوانندگان محترم مي شود.
... هنگامي كه او را ديدم، وقتي بود كه رئيس هيئت اعزامي كميته بين المللي صليب سرخ در بغداد بودم. او به عنوان كسي كه رهبر اسراي ايراني بود نقش خيلي مهمي ايفا كرد. او شخصيتي ملايم داشت و هميشه به امور ديگر اسرا بسيار توجه مي كرد. او همچنين به ما خيلي كمك كرد تا بتوانيم كارمان را در محافظت و ياري رساندن به اسراي ايراني انجام بدهيم. در موقع بازگشت اسرا هم او خيلي كمك كرد تا همه كارها منظم پيش برود. من از حجت الاسلام ابوترابي خاطره خوبي دارم و از درگذشت او خيلي متأثر شدم.
پيام آندرياس ريكه- معاون دبيركل صليب سرخ جهاني
|