مهران عالیپور بیرگانی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: خدمات ویژه حفاری یکی از ارزشمندترین و تخصصی ترین عملیات جانبی صنعت نفت به ویژه صنعت حفاری است که در چاه های نفت و گاز نقش عمده و بسزایی دارد.
وی گفت: این مدیریت هم اکنون در بخش حفاری جهت دار 70 درصد و در خصوص مغزه گیری 90 درصد نیاز بازار داخلی را تامین می کند.
مدیر عملیات ویژه ملی حفاری ایران با اشاره به فعالیت اداره عملیات ویژه حفاری این شرکت از سال 1371، افزود: این اداره از بدو تاسیس تاکنون موفق به انجام 430 هزار متر حفاری جهت دار و افقی بر روی 953 حفره شد که 584 حفره جهت دار بوده است.
عالی پور در این ارتباط به انجام طولانی ترین حفاری افقی به متراژ 954 متر در چاه نفتی آزادگان 19 در استان خوزستان و همچنین حفاری افقی به طول 750 متر بر روی چاه شماره هشت چشمه خوش در ایلام اشاره داشت.
مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: در 9 ماه سال جاری 36 هزار و 852 متر حفاری جهت دار و 819 متر مغزه گیری توسط متخصصان این شرکت در مناطق مختلف کشور انجام شد که این میزان نسبت به میانگین سه سال گذشته پنج هزار و 400 متر بیشتر است.
وی موفقیت در انجام 22 هزار متر مغزه گیری را مورد اشاره قرار داد و گفت: تحقق طولانی ترین عملیات مغزه گیری به متراژ 400 متر با بازیافت 81 متر مغزه در یک عملیات در یکی از چاه های میدان گازی پارس جنوبی برجسته ترین فعالیت در این بخش است.
عالیپور وظایف این اداره را شامل حفاری جهت دار، افقی، سرعتی، مغزه گیری و بازکردن پنجره عنوان کرد و افزود: بر اساس اظهار نظر متخصصان و صاحب نظران صنعت حفاری، با توجه به تنوع سازندها، جنس لایه ها و دما یک متر حفاری در ایران برابر با 20 متر حفاری در جاهای دیگر است.
مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران با بیان این که در زمان حاضر 200 نفر نیروهای مجرب در این حوزه به کار اشتغال دارد که 92 درصد آنها از میان بهترین دانش آموختگان دانشگاه های کشور هستند، گفت: این نیروها در قالب 15 گروه عملیاتی در بخش حفاری جهت دار و افقی، دو گروه مغزه گیری و دو گروه بازکردن پنجره فعالیت دارند که با توجه به برنامه پنجم توسعه شمار این گروه ها تا سال 90 به 30 و در پایان سال 93 به 55 گروه افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: اداره عملیات ویژه شرکت ملی حفاری ایران هم اکنون به شرکتهای ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت مناطق مرکزی، فلات قاره، نفت و گاز پارس، پترو ایران، حفاری شمال و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران خدمات می دهد.
عالی پور با اشاره به توجه مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ملی حفاری ایران به این بخش اضافه کرد: با هدف تجهیز این اداره به فناوریهای روز در سالهای اخیر 100 میلیون دلار اعتبار برای تامین نیازها اختصاص داده شد.
مدیر عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران گفت: این اداره در مدت فعالیت خود 182 میلیون دلار بازیافت سرمایه داشته که 45 میلیون دلار آن مربوط به سال گذشته است.
شرکت ملی حفاری ایران یکی از شرکتهای بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران است که در زمینه حفاری چاه های نفت و گاز و ارائه خدمات 20 گانه فنی و تخصصی صنعت حفاری فعالیت دارد.