اتباع آلماني آگاهانه قوانين ما را نقض كردند
گروه بين الملل / حوزه آمريکا، اروپا
89/10/21 - 14:07
شماره:8910210848
صالحي در گفتوگو با يك هفته نامه آلماني:
اتباع آلماني آگاهانه قوانين ما را نقض كردند
خبرگزاري فارس: سرپرست وزارت امور خارجه ايران در گفتوگو با يك هفته نامه آلماني با تاكيد بر نقض قوانين توسط اتباع آلماني دستگير شده در ايران گفت كه ايران تمام تلاش خود را براي حل اين مسئله به كار مي گيرد و عذرخواهي طرف آلماني مي تواند به حل اين مسئله كمك كند.
به گزارش فارس "علي اكبر صالحي " در گفت وگويي با "اشپيگل " كه امروز متن كامل آن منتشر شد، به تشريح وضعيت 2 خبرنگار آلماني بازداشت شده در ايران پرداخت.
وي ضمن ابراز تاسف از اين واقعه گفت: نبايد فراموش كنيد كه در حقيقت چه اتفاقي افتاده است. 2 آلماني با رواديد گردشگري به ايران سفر كردند و آگاهانه قوانين ما را نقض كردند (چرا كه) به تبريز رفتند تا با " سكينه محمدي آشتياني " مصاحبه كنند.
صالحي افزود: آشتياني مانند بسياري ديگر در جهان يك جنايتكار است و دليل اينكه مردم در كشور شما به اين موضوع علاقمند اين است كه گروه هاي مشخصي ميكوشند به وسيله گزارشهاي خود ايران را از لحاظ سياسي تحت فشار قرار دهند و به همين دليل است كه با قانون شكني و به جاي تهيه ويزاي كاري وارد ايران ميشوند.ضمن آنكه اين سوءظن وجود دارد كه آنها توسط يك گروه تروريستي مخالف دولت ما هدايت شده باشند.
سرپرست وزارت امور خارجه ايران به شدت اخباري مبني بر نگهداري اين 2 تبعه آلماني در شرايط سخت را رد كرد و گفت: اگر زندانهاي ما را با زندان ديگر كشورهاي منطقه مقايسه كنيد، ميبينيد كه ما تمام تلاش خود را ميكنيم تا دستگاه قضايي (برمبناي اصول) انساني داشته باشيم.
اشپيگل در بخش ديگري از اين گفتوگو به تلاشهاي تني چند از مقامات آلماني از جمله "كارل تئودور تسوگوتنبرگ "، "گوئيدو وستروله " وزراي دفاع و امور خارجه آلمان و "يوزف آكرمن " رئيس دويچه بانك در آزادي اتباع آلماني اشاره كرد كه صالحي در پاسخ گفت: جداي از اين اقدامات، ما با قوانين و رافت اسلامي (با آنها) رفتار ميكنيم ومطمئن باشيد كه اين 2 نفر در شرايط خوبي نگهداري ميشوند. من مي توانم به شما قول دهم كه قوه قضائيه ما بسيار (دراين زمينه) همكاري كرده است.ضمن اينكه وزير خارجه آلمان نخستين فردي بود كه انتصاب من به اين سمت را تبريك گفت و من به وي گفتم كه حداكثر تلاش خود را براي ملاقات اين افراد با خانواده هايشان به كار ميگيرم و اين امكان با كمك قوه قضائيه عملي شد.
علياكبر صالحي همچنين با ابراز تاسف درباره احتمال ايجاد ذهنيتي مبني بر جاسوس بودن اين افراد آن را برداشتي اشتباه دانست و گفت:سخنگوي قوه قضائيه در تهران هرگز چنين حرفي نزده است و نبايد هر چيزي كه گفته ميشود را مورد استناد قرار داد و ما ميكوشيم تا اين پرونده هرچه سريعتر به نتيجه برسد.
صالحي همچنين مطرح شدن ادعايي مبني بر اينكه اين افراد در مذاكرات (ايران با غرب) وجه المصالحه قرار ميگيرند،گفت: ما به هيچ وجه با زندگي انسانها بازي نميكنيم.
وي در مقابل بازداشت ديپلماتهاي ايراني در عراق توسط آمريكائيها و تحويل يك ايراني جوان از سوي آلمان به آمريكا تنها به اين دليل كه قصد فروش پمپ به ايران را داشته، درشرايطي كه اين جوان اكنون بدون اجازه ملاقات با خانوادهاش در وضع نگرانكنندهاي در آمريكا زنداني است، را موارد مورد توجه ايران اعلام كرد.
سرپرست وزارت خارجه ايران در ادامه گفت: به تمام طرفين هشدار ميدهم كه موجب تشديد اين مسئله نشوند. ما تمام كوششهاي خود را براي حل سريع اين موضوع بكار ميگيريم.
صالحي ديدار اتباع آلماني با خانواده خود را در تبريز يك اقدام انساندوستانه از سوي دستگاه قضايي ايران خواند و افزود: ما در وزارت خارجه سعي ميكنيم كه موانع را از سر راه برداريم .
وي در پاسخ به اين سوال كه طرف آلماني در اينباره چه اقدامي ميتواند انجام دهد گفت: اگر شركت انتشاراتي و يا سردبير روزنامه اعتراف كنند كه اشتباه كردهاند و ضمن عذرخواهي بجاي وارونه نشان دادن اين مسئله، قول بدهند كه چنينچيزي ديگر تكرار نشود، ميتواند در (حل) مسئله موثر باشد.
صالحي درباره انتظارات خود از سياستمداران آلماني گفت: من و "گوئيدو وستروله " همتاي آلمانيام دست كم پنج بار بصورت تلفني در اينباره صحبت كرديم و آخرين بار وي از من به دليل تلاشهايي كه انجام داده ام تشكر كرد و ميخواهم از اين طريق از وي براي سفر به تهران دعوت كنم. ما بايد مناسبات خود را با تمام نيرو بهبود ببخشيم و در رابطه با همه مسايل از جمله اين پرونده با در نظر گرفتن اصل احترام متقابل صحبت كنيم.
سرپرست وزارت خارجه درباره زمان پايان اين پرونده گفت: ميتوانم وعده بدهم كه تمام كوششها را براي يك اقدام عادلانه و سريع از سوي قوه قضائيه به كار بگيرم.
صالحي در پايان اين گفت وگو بار ديگر بر قرار داشتن جمهوري اسلامي بر مبناي اصول اسلامي و پيگيري مسئله اتباع آلماني با رافت اسلامي تاكيد كرد.
سه شنبه 21 دی 1389 2:43 PM
تشکرات از این پست