
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ماهی و سایر آبزیان منابع غنی و یتامین، پروتئین و اسیدهای چرب امگا3 می باشد که با مصرف دو بار در هفته از آن میتوان نیازهای ضروری بدن را برطرف کرد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ماهی و سایر آبزیان منابع غنی ویتامین،پروتئین و اسیدهای چرب امگا3 می باشد که با مصرف دو بار در هفته از آن میتوان نیازهای ضروری بدن را برطرف کرد.
مهندس یوسف جلو خانی افزود: با فرهنگ سازی بنیادی و قرار دادن فرهنگ مصرف آبزیان در برنامه های آموزشی جامعه می توان فاصله موجود میان سرانه مصرف آبزیان را با معدل جهانی و کشورهای پیشرفته و توسعه یافته دنیا کاهش داد و بستر ایجاد جامعه ای سالم را فراهم کرد.
مهندس جلوخانی تولید آبزیان در استان را معادل یک هزار 747 تن و مصرف سرانه ماهی در استان را چهارکیلو یکصد گرم اعلام کرد و یادآور شد: در چندسال اخیر توسط این مدیریت فعالیتهای ترویجی بسیاری در سطح استان برای افزایش رسانه مصرف ماهی و فرهنگ سازی برای مصرف این ماده غذایی انجام شده است.
وی برگزاری کلاسهای متعدد طبخ آبزیان و آموزش بیش از 10هزار نفر- روز با انواع واقسام روشهای طبخ غیر معمول آبزیان، برگزاری 3 جشنواره بزرگ طبخ ماهی و شرکت بیش از پنج هزار نفر، چاپ و توزیع بروشور و تراکت بیش از 20 هزار نسخه در سطح استان، ارسال پیامهای ترویجی از طرق مختلف، برگزاری مسابقات نقاشی در سنین مختلف را از جمله راههای ارتقا ء فرهنگ مصرف ماهی برشمرد.
مهندس جلو خانی گفت: با همکاری سازمانها و ارگانهای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری، تربیت بدنی و میراث فرهنگی توانسته ایم مصرف سرانه را از 250 گرم در سال 76 به چهارکیلو یکصد گرم درسال 1388 ارتقاء دهیم.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این گونه برنامه ها مردم بیشتر با خواص و رازهای نهفته در این موجود شگفت انگیز و نعمت الهی همچون بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان،چربی خون،دیابت،پوسیدگی دندان آشنا شوند.
مدیر شیلات استان قزوین گفت : مصرف ماهی همچنین باعث افزایش ضریب هوشی و طول عمر بیشتر می شود.
وی خاطر نشان کرد: انشالله گامهای موثری برای رسانیدن رقم مصرف سرانه به معدل جهانی بردا شته شود.
جلو خانی افزود: مصرف سرانه مصرف ماهی درکشور ما هفت کیلو 300 گرم و مصرف جهانی شانزده کیلو و 700 گرم می باشد و برای رسیدن به مصرف سرانه کشور نیاز به همکاری کلیه دست اندرکاران است.
منبع : worldfood.ir