زیر لیوانی با طرح مقطع درخت
برای خانم ها و آقایان باسلیقه، زیر لیوانی یکی از اصول اصلی وسایل خانه به حساب می آید. زیر لیوانی پارچه ای چون نمی شکند و سبک و نرم است، استفاده از آن ارجحیت دارد. پیش از این زیر لیوانی برگ شکل از جنس نمد را برای تان آموزش داده بودم. می دانید که من عاشق طبیعت هستم و این بار هم الگوی دیگری از طبیعت را با یک کار دست زیبا می خواهم هدیه ی تان کنم. بسازید و لذت ببرید.
زیر لیوانی با طرح مقطع درخت، هدیه ای ساده
در این روزهای تابستان یکی از کارهای لذت بخش خیاطی کردن است. اگر بخواهید با دست هر زیر لیوانی را کوک بزنید چیزی حدود یک ساعت زمان می برد (از زمان جلوی تلوزیون نشستن استفاده کنید) البته با چرخ خیاطی خیلی کمتر طول می کشد، و هر دو به نوع خود دوست داشتنی و با مزه هستند.
وسایل لازم
پارچه ی پشمی قهوه ای تیره و قهوه ای روشن (یک متر از هر کدام)
نخ و سوزن گوبلن
نمد سبز برای برگها
مداد یا صابون خیاطی / قیچی
چطوری زیر لیوانی را بسازم؟
مراحل ساختن زیر لیوانی
به اندازه ی دایره ای که می خواهید قطر زیر لیوانی تان باشد، یک دایره روی پارچه ی تیره رسم کنید. من از یک پیاله به عنوان الگو استفاده کردم. دایره ی قهوه ای روشن را کمی کوچک تر از دایره تیره برش بزنید. اگر دایره ی دوم خیلی صاف نباشد برای این طرح حتی مناسب تر است که مقطع درخت طبیعی تر جلوه می کند. حالا از وسط دو دایره ی روی هم سروع به کوک زدن کنید و به صورت مارپیچی تا لبه کار کوک بزنید (مانند تصویر) با کوک زدن یک دور مارپیچ را جلو بروید و سپس برگردید تا فاصله های بین هر دو کوک را نیز دوباره کوک بزنید. تا جایی که به لبه ی دایره ی قهوه ای روشن برسید این کار را ادامه بدهید. خیلی صاف و صوف نبودن این کوک ها هم به طبیعی بودن رگه های درخت کمک می کند پس سخت نگیرید. برگها را پشت کار خوب بخیه کنید و زیر لیوانی تان حاضر است.
زیر لیوانی دست ساز
رنگهای شاد و شکل دوست داشتنی این زیر لیوانی ها باعث می شود هر کسی بخواهد یک جفت از آنها روی میزش داشته باشد!
ما در حال ساختن زیر لیوانی