دهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت پس از یک هفته نمایش با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف به کار خود پایان داد.در مراسم پایانی این جشنواره که در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد ، علاوه بر مستند سازان و علاقه مندان به سینمای مستند ، مسئولان سینمایی و غیر سینمایی هم حضور داشتند که در مورد مسائل سینمایی و غیر سینمایی ؛ مستند و غیر مستند هم سخن گفتند. این مراسم با حاشیه هایی همراه بود .
در این مراسم علی ربیعی وزیر کار ، حجت ا... ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان و علیرضا رضاداد و حبیب ایل بیگی هم حضور داشتند.گزارشی از مهمترین اتفاقات این اختتامیه تقدیم می شود:
هوشنگ گلمکانی گفت: توجه به موضوعات بکرو تازه از نکات مثبت مستندهای این دوره بود اما در کنار این ها به فرم های جدید برای بیان موضوعات بکر هم باید توجه شود.
حجت ا... ایوبی خاطره ای تعریف کرد و گفت: نزدیک به روزهای هفته وحدت ، از علامه جعفری برای سخنرانی در دانشگاه ، دعوت شده بود. ساعت نه صبح برنامه سخنرانی شروع می شد و ایشان با حالی پریشان آمد و گفت:" فقط آمدم که عذر خواهی کنم چون دخترم مرحوم شده و من باید از حضورتان مرخص شوم."فکر می کنم این کوتاه ترین سخنرانی بود که تا به حال شنیده بودم. حالا من هم می گویم که این جا آمدم که فقط عذر خواهی کنم چون نمی توانم زمان زیادی در خدمت شما باشم و آمده ام تشکر کنم که این جشنواره پرشور و زیبا را برگزار کردید.
رییس سازمان سینمایی البته سخنرانی کرد وگفت: من هیچ وقت از مدیران سینمایی در جایی صحبت نکردم اما امروز باید در این زمینه حرف بزنم. در سال های اخیر تولید در سینما افزایش پیدا کرده و ظرفیت اکران بالا رفته است، تماشاگران سینما چندین برابر شده اند و فضای پر رونقی در سینما به وجود آمده است .
ایوبی بازگشت محمدمهدی حیدریان را که به تازگی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شده تبریک گفت و افزود: او آمده تا به ما قوت قلب بدهد. امیدوارم کارهای خوبی را دراین فرصتی که در دولت یازدهم باقی مانده ،انجام دهیم.
اجرای ویولن و پیانو توسط غزاله شیرازی و آرمان نصیری از دیگر برنامه های مراسم پایانی این جشنواره بود.
در این مراسم پروفسور فرایلینگر که در دوران جنگ ایران و عراق به مجروحان شیمیایی کمک کرده بود،حضور داشت که از این پروفسور تقدیر شد.
محمدرضا شهیدی فر مجری این مراسم گفت: پروفسور فرایلینگر در حوزه مستند کاری انجام نداده است اما از جمله کسانی است که همه ما به نوعی به او مدیون هستیم. او جراحی بود که مجروحین جنگ را چه در زمان جنگ و چه پس از آن با جدیت در اتریش درمان می کرد. او به جهانیان ثابت کرد که عراق علیه ایران سلاح شیمیایی به کاربرد. پروفسور فرایلینگر در زمان جنگ به ایران آمد و با بردن سندهایی به جهان ثابت کرد که چه جنایت هایی در ایران اتفاق افتاده است. در این مراسم جایزه ای برای پروفسور فرایلینگر در نظر گرفته شده بود که این جایزه توسط دو جانباز دفاع مقدس به وی اهدا شد.
پروفسور هاردگر فرایلینگر پس از دریافت جایزه اش گفت: هرجا که جنگهای سخت شیمیایی مثل ویتنام بوده است، حضور داشتم و میگویم ای خدا چه شد که این مجروحان به من رسیدند و خوشبختانه توانستم به تعداد زیادی مجروح شیمیایی کمک کنم.
علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: مستندسازان دیده نمی شوند و آثاری می سازند که کمتر دیده می شود. به عنوان کسی که سعی کردم از طریق هنر با عرصه اجتماعی ارتباط بگیرم، جامعه هنر و مستند؛ کمک زیادی به من کرد.
ربیعی با اشاره به آثار مستندی که در جشنواره تماشاکرده ، گفت: برخی از مستندهایی که دیدم ؛تکان دهنده بوده و زوایای زندگی مردم را در این آثار دیدم. مستند در کنار عرصه نمایش که سطحی تر به اجتماع می پردازد، به جامعه عمیق تر نگاه می کند.
صبا ندایی پس از گرفتن جایزه برای بخش موسیقی گفت: این صحنه برای من نوستالژیک است چرا که دقیقا دو سال پیش همین جا برای پدرم اجرا داشتم .امیدوارم این اتفاق تلخ دیگر در این جشنواره برای هیچ کس نیفتد.
محمدرضا وطن دوست کارگردان فیلم"ننا" پس از دریافت جایـزه ویژه هیئت داوران گفت: از همه عوامل فیلم تشکر می کنم و می خواهم بگویم امشب حال ما خوب است اما حال زمین خوب نیست ؛حواسمان باشد.
مهتاب کرامتی هم که به صورت مشترک با طهورا ابوالقاسمی ،فیلم "صفر تاسکو" را تهیه کرده بود،پس از دریافت جایزه بهترین فیلم مستند ،گفت: خدا را شکر می کنم برای موفقیتی که در اولین قدم در جشنواره فیلم مستند برداشتم.