سلامت گوارشی دانش پزشکی، امروزه عامل انتقال بسیاری از عوامل عفونی را اصطلاحاً fecal-oral (مدفونی- دهانی) شناسای کرده است.
یک گروه عمده از این عوامل عفونی دارای این ویژگی هستند که پس از اجابت مزاج، بر روی دست باقی میمانند و بعدا در موقع غذا خوردن و از طریق دهان وارد بدن میشوند و ایجاد بیماری مینمایند. مقارنت اوقات نماز با سه وعده معمول غذایی( صبحانه و نهار وشام)، یا حتی ..... وعده های غذا هنگام روزه داری (سحر و افطار) سبب میشود که شخص نمازگزار، موقع انجام وضو( که معمولا متعاقب اجابت مزاج نیز هست) خود به خود به شستشوی دستها بپردازد و هرگونه عامل بیماری زای عفونی را زا دستهای خویش بزداید و در نتیجه موقع صرف غذا، هیچ عامل عفونی ناشی از دست آلوده موفق به ایجاد بیماری در بدن او نشود. شاید به همین علت است که پیامبر صَلَّاللهُعَلَیهِوَآلهِوَسَلَّم در سفارشی به حضرت علی علیالسلام میفرمایند: «یا علی! قبل از غذا و بعد از غذا، وضو گرفتن، شفای بدن و برکت در روزی است.»
منبع:
http://valghamar.blogfa.com/