بعد از توافق تاریخی اعضای اوپک برای کاهش 1.2 میلیون بشکه ای تولید نفت خود از ابتدای سال جدید میلادی، روز گذشته 12 کشور غیرعضو اوپک هم برای همراهی با این سازمان بین المللی برای کاهش حدود 600 هزار بشکه ای تولید خود توافق کردند. دبیر کل اوپک این تصمیم را بی سابقه خواند. رسانه ها با اشاره به کاهش 1.8 میلیون بشکه ای تولید و عرضه نفت با توجه به تصمیمات اخیر، از احتمال 60 دلاری شدن نفت طی روزهای آتی خبر دادند.
این نشست با حضور اعضای اوپک و 12 کشور غیراوپک پشت درهای بسته در دبیرخانه اوپک در وین برگزار شد. موفقیت مذاکرات برای کاهش 600 هزار بشکه ای تولید توسط 12 کشور غیراوپک قبل از برگزاری نشست مسجل بود. نهایتا بعد از نشست تولیدکنندگان غیراوپکی حاضر، به توافق رسیدند تا روزانه ٥٦٠ تا ٦٠٠ هزار بشکه از تولید نفت خود بکاهند.
آنگونه که شانا گزارش کرده، نشست دیروز که سبب کاهش روزانه ٥٦٠ تا ٦٠٠ هزار بشکهای نفت کشورهای غیر عضو اوپک و در مجموع یک میلیون و ٧٦٠ هزار تا یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه، شد می تواند تعادل را به بازار نفت برگرداند و قیمت نفت را بهبود بخشد. البته در حین مذاکرات برخی رسانه ها از توافق برای کاهش تولید بیش از 600 هزار بشکه خبر دادند.
نکونیوز مقدار توافق شده را 612 هزار بشکه و میزان کاهش هر کشور را به این ترتیب گزارش کرد: روسیه : ۳۰۰ هزار بشکه در روز، مکزیک : ۱۰۰ هزار بشکه در روز ، قزاقستان : ۵۰ هزار بشکه در روز، عمان : ۴۵ هزار بشکه در روز، آذربایجان : ۳۵ هزار بشکه در روز، مالزی : ۳۵ هزار بشکه در روز و 6 کشور بحرین، گینه، سودان جنوبی، برونئی و بولیوی هم مجموعا 47 هزار بشکه در روز. دیروز بازارهای جهانی تعطیل بود اما پیش بینی می شود با این توافق کشورهای غیر عضو اوپک، قیمت نفت به مرز ۶۰ دلار برسد. به گزارش ایسنا، دبیرکل اوپک این اقدام را از سال ٢٠٠١ تاکنون بی سابقه دانست.