
امام حسن (علیه السلام) می فرماید: از رسول خدا (صلی الله علیه و آله ) شنیدم که فرمود: هر کس نماز صبح بگذارد آن نماز بین او و آتش دوزخ دیواری ایجاد می کند.
حضرت مهدی (عج) به یکی از مشتاقان دیدارش که به زیارت آن حضرت موفق شده بود دوباره فرمود: « مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْغَداةَ إِلى أَنْ تَنْقَضیِ الْنُجُومْ» از رحمت خدا به دور است کسی که نماز صبح را تا ناپدیدی شدن ستارگان به تاخیر اندازد ( بحار الانوار ج52 ص 15)
اهمیت بزرگان به نماز صبح:
شبی بعد از دستیگیری در مسیر راه به سمت تهران به سربازان گفتم : نماز صبح نخوانده ام و یک جایی نگه دارید که من وضو بگیرم. گفتند ما اجازه نداریم . گفتم شما که مسلح هستید من اسلحه ندارم ضمنا چند نفر هستید من تنها هستم کاری نمی توانم بکنم . گفتند ما اجازه نداریم.فهمیدم که فایده ای نداره . گفتم خوب اقلا نگه دارید تا من تیمم کنم گوش کردند و ماشین را نگه داشتند و اجازه پیاده شدن به من ندادن.
من همین طوری که توی ماشین مامورین نشسته بودم از توی ماشین خم شدم و دست خودم را به زمین زدم و تیمم کردم نمازی که خواندم پشت به قبله بود چرا که از قم به تهران می رفتیم و قبله درجنوب بود نماز با تیمم و پشت به قبله و ماشین در حال حرکت این طور نماز خودم را خواندم شاید همین دو رکعت نماز مورد رضای خدا واقع شود( امام در سنگر/ ص13)
2- نماز صبح را با لباس زیر خواندم.
استاد شهید مطهری اهمیت ویژه ای و فوق العاده ای برای نماز قائل بودند . ایشان هرگز با لباس خانه نماز نمی خواند. مخصوصا نماز صبح را ) ما که از رختخواب بیرون می آییم با همان لباس زیر نماز صبح را می خواهیم اما ایشان به هنگام نماز ، لباس می پوشیدند عمامه به سر می گذاشتند و خودشان را برای نماز آراسته میکردند. شاید این کار به این سبب بود که ، می خواستن از همان آغاز صبح که لباس می پوشیدند آمادگی روحی پیدا کنند یعنی( من می خواهم کاری انجام دهم که سرسری نیست . این حالت آمادگی قبل از نماز مسلما تاثیر روحی بسزایی دارد.)
3- از ایت الله بهجت سوال فرمودند: چه کنم تا نماز صبحمان قضا نشود؟ در پاسخ فرمودند: کسی که باقی نمازهایش را در اول وقت بخواند، خدا او را برای نماز صبح بیدار خواهد کرد.
4- مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی( معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید: اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش (نابود) خواهد شد . فرزندم بدان که در تمام عمرم تنها یک بار نماز صبحم قضا شد، پسر بچه ای داشتم که شب آن روز فوت شد. سحرگاه در عالم رویا به من گفتند که این مصیبت به علت فوت آن نماز صبح به تو وارد آمد.اکنون اگر یک شب ، نماز شبی از من فوت شود ، صبح آن شب انتظار بلایی را می کشم که به من نازل شود سپس حاج شیخ حسنعلی می افزاید: «تو را سفارش می کنم که نمازت را اول وقت بخوان و از نماز شب تا آن جا که می تونی غفلت نکن.»
برای این که جهت اقامه نماز صبح خواب نمانید، قبل از خوابیدن آخرین آیه سوره کهف را بخوانید: «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحی إِلَیَّ أَنَّما إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَد.»
همچنین ایشان می فرمایند: « بین الطلوعین را به چهار قسمت تقسیم کنید، یکی اذکار و تسبیح، دیگری ادعیه ، سوم قرائت قرآن و بالاخره اندیشیدن در اعمال روز گذشته . اگر موفق به طاعتی بوده اید شکر کنید و اگر خدای ناکرده ابتلا به معصیتی یافته اید ، استغفار کنید . دیگر آن که هر روز صدقه دهید و لو به وجه مختصر. ( چشمه سار معرفت ص 22)