خانواده به عنوان اصليترين بنيان جامعه مغفول واقع شده است
گروه اجتماعي / حوزه زنان و جوانان
89/10/13 - 17:45
شماره:8910131389
دبير همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران:
خانواده به عنوان اصليترين بنيان جامعه مغفول واقع شده است
خبرگزاري فارس: دبير همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران، با بيان اينكه در فرايند تلاطم سياسي جامعه، مسائل اساسي در حوزههاي فرهنگي و اجتماعي مغفول مانده است، گفت: خانواده به عنوان مهمترين ركن جامعه ايراني، مغفول مانده است.
به گزارش خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا»، سيدرضا صالحي اميري امروز در نشست خبري همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران كه در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، اظهار داشت: يكي از رسالتهاي مهم مركز تحقيقات استراتژيك، پرداختن به موضوع خانواده ايراني و اسلامي است؛ در فرآيند تلاطم سياسي جامعه، مسائل اساسي در حوزههاي فرهنگي و اجتماعي مغفول مانده است كه از جمله اين مسائل مغفول در جامعه ايراني، خانواده است.
وي در ادامه افزود: بدون شك خانواده اساسيترين تأثير را در فرايند تحولهاي فرهنگي و اجتماعي در آينده ايران بازي خواهد كرد و هيچ كانوني مهمتر از كانون خانواده اثربخشي مهم در تحولات جامعه ندارد.
صالحي اميري با بيان اينكه تلاش ما در همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران بر اين اساس است كه آسيبهاي خانواده ايراني، فرصتها و تهديدها را شناسايي كنيم، خاطرنشان كرد: در اين همايش راهبردهاي تبديل آسيب به فرصت را خواهيم يافت و الگوي مطلوب خانواده ايراني را ترسيم ميكنيم.
دبير همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران، ادامه داد: اصليترين كانون انسجامبخش جامعه ايران، خانواده است و عليرغم تمام تحولات در جامعه ايراني طي سه دهه گذشته، هنوز خانواده ظرفيت انسجامي خود را حفظ كرده است و فرصتهاي بزرگي را براي جامعه توليد ميكند.
وي با اشاره به اينكه نشاط، پويايي و اميد در خانواده ايراني ضروري است، عنوان كرد: خانواده، منبع توليد سرمايه اجتماعي در كشور است و اصليترين كانون بقا و تداوم حيات اجتماعي جامعه ايراني است.
صالحي اميري تصريح كرد: سياستگذاران بايد بر روي خانواده سرمايهگذاري كنند و هماكنون موجي از آسيبها و تهديدات از جمله فمينيست، تحولات هنجاري و ارزشي، ورود تكنولوژيهاي جديد، انتقال فرهنگهاي ديگر به خانواده و آسيبهاي اجتماعي مانند اعتياد و طلاق، خانوادههاي ايراني را تهديد ميكند.
وي با بيان اينكه نيازمند بازتعريف مناسبات خانواده ايراني و اسلامي هستيم، گفت: راهبردهاي استحكام خانواده در نظام، ترسيم مدل مطلوب خانواده ايراني، نسبت ميان نظام آموزشي و خانواده، رابطه ميان رسانه و خانواده مواردي هستند كه نيازمند تحليل بنيادين و واكاوي هستند.
دبير همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران، افزود: براي رسيدن به يك الگوي مطلوب بايد به صورت دائم وضعيت خانوادههاي ايراني را رصد كنيم ولي متأسفانه هماكنون اشتغال دولتمردان در حوزههاي سياسي و اقتصادي فرصت اندكي را براي پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي كه خانواده نيز از جزء آنها است باقي گذاشته است.
وي خاطرنشان كرد: مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام ظرفيت علمي و تخصصي خانواده در ايران را شناسايي كرده است و طي شش ماه گذشته با تشكيل دبيرخانه در اين زمينه فعاليت كرده است؛ در اين راستا در روز 18 ديماه همايش ملي آيندهپژوهي مسائل خانواده در ايران با مشاركت 14 سازمان، نهاد و دانشگاه برگزار خواهد شد.
صالحي اميري ادامه داد: نيروي انتظامي، دانشگاه آزاد اسلامي، پژوهشكده تحقيقات راهبردي، شوراي اسلامي شهر، فرهنگستان هنر، پژوهشكده خانواده آموزش و پرورش، دانشگاه شهيد پزشكي، دانشگاه حضرت معصومه (س)، پژوهشكده فرهنگ، هنر و ارتباطات، موسسه خانواده مطهر در برگزاري اين همايش ملي مركز تحقيقات استراتژيك را همكاري ميكنند.
وي با بيان اينكه در روز همايش 12 سخنران اصلي در مقابل 4 پنل به ارائه چكيده مقالات خود ميپردازند، در خصوص مهمترين عناوين مقالات اظهار داشت: آينده خانواده ايراني، كارگزاري نسلي، بررسي و تحليل لايحه حقوق خانواده، امنيت اجتماعي خانواده ايراني، نقش سلامت جنسي در خانواده ايراني و حقوق خانواده و جهاني شدن از مهمترين مقالات ارائه شده در روز همايش خواهد بود.
صالحي اميري، تصريح كرد: 50 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده بود كه 15 مقاله انتخاب شده و چاپ شدند و 12 مقاله نيز به كتاب تبديل شد كه نتيجه اصلي اين همايش زنده نگه داشتن مسئله خانواده در ذهن مديران كشور، پيشبيني و آينده پژوهي خانواده ايراني و مجموعه تحولاتي است كه خانوادهها با آن رو به رو خواهند شد در حقيقت اين همايش ادبياتي را توليد ميكند كه كاربرد اساسي خواهد داشت.
دبير همايش ملي آينده پژوهي مسائل خانواده در ايران ادامه داد: نتايج اين سمينار در قالب يك بسته سياستي به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارائه ميشود و نشستهاي منظمي را در خصوص خانواده با صاحبنظران اين حوزه در موضوعات مهمي چون آموزش خانواده ايراني، نهادهاي مدني و خانواده خواهيم داشت.
وي با بيان اينكه معاونت پژوهشهاي فرهنگي و اجتماعي مركز تحقيقات استراتژيك در سال بيش از 50 توليد دارد، عنوان كرد: اعضاي مجلس خبرگان، اعضاي مجلس، اعضاي شوراي نگهبان، رؤساي دانشگاهها، روساي آموزش و پرورش سطح كشور، روساي صدا و سيما جزء گيرندگان محصولات ما هستند.
دوشنبه 13 دی 1389 6:36 PM
تشکرات از این پست