فيلمهاي آمريكايي تصويري دروغ از عراق نشان ميدهند
گروه استانها / حوزه اصفهان
89/10/13 - 09:07
شماره:8910130026
مجتبي راعي:
فيلمهاي آمريكايي تصويري دروغ از عراق نشان ميدهند
خبرگزاري فارس: كارگردان فيلم «عصر روز دهم» گفت: فيلمهاي آمريكايي تصاويري دروغ و غيرواقعي از عراق نشان ميدهند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، مجتبي راعي يكشنبه شب در جلسه نقد و بررسي فيلم «عصر روز دهم» در سالن آمفي تئاتر مجتمع فرهنگي هنري استاد فرشچيان اصفهان اظهار داشت: فيلمهاي آمريكايي كه با موضوع عراق ساخته ميشوند هيچ ربطي به اين كشور ندارند و بسياري از اين تصاوير نيز در كشور اردن فيلمبرداري شده و به دروغ آن را عراق مينامند اما فيلم «عصر روز دهم» دقيقاً حال و هواي عراق را به تصوير كشيده است.
وي با بيان اينكه براي ساخت اين فيلم زحمات زيادي كشيده شده است، بيان داشت: اين فيلم در شرايط سخت، دشوار و ناامن عراق ساخته شده و من بايد در اين ارتباط از فيلم خودم تشكر كنم.
وي افزود: معمولاً فيلمهاي دفاع مقدس بيشتر به از خودگذشتگي مردان ميپردازد اما فيلم «عصر روز دهم» با به تصوير كشيدن از خود گذشتگي زنان در دوران دفاع مقدس، شجاعت اين قشر از جامعه را نشان داد.
كارگردان فيلم «عصر روز دهم» اين فيلم را يك مستند دانست و بيان داشت: مردم عراق در شرايط سختي به سر ميبرند و براي ساخت اين فيلم سكانسهاي داخل ايران همگي روي سه پايه فيلمبرداري شد اما تمام سكانسهاي كشور عراق به صورت دوربين رودست فيلمبرداري شد كه از اين نظر اين فيلم را ميتوان يك مستند دانست.
راعي ادامه داد: فيلم «عصر روز دهم» همدلي ميان مردم ايران و عراق را از طريق تصاوير به نمايش درآورد.
وي با اشاره به اينكه ارتباط گرفتن با بازيگران عراقي دشواري زيادي داشت، تصريح كرد: بازيگران عراقياي كه در اين فيلم نقشآفريني كردند فارسي را به خوبي صحبت ميكردند كه در اين ارتباط نيز يكي از اين بازيگران 40 سال در ايران زندگي ميكرد.
*«عصر روز دهم» بازيگر عراقي را پس از 40 سال به اقوامش رساند
كارگردان فيلم «عصر روز دهم» افزود: سليم رنگرز يكي از بازيگران عراقي 40 سال در ايران زندگي ميكرد و حتي برخي از فاميلهاي خود را در عراق نميشناخت اما بازي وي در اين فيلم موجب شد كه بسياري از خويشاوندان خود را پيدا كند.
راعي با بيان اينكه پوستر فيلم «عصر روز دهم» مردم را به اشتباه مياندازد، اظهار داشت: برخي با مشاهده اين پوستر فكر ميكنند كه اين فيلم با موضوع عاشوراست اما اين فيلمي با موضوع دفاع مقدس ساخته شده و در اين ارتباط درصدد بوديم تا اين فيلم چند روز قبل از ماه محرم اكران شود تا با ورود به اين ماه يك فيلم مناسبتي محسوب شود.
وي با اشاره به طرح داستان فيلم «عصر روز دهم» و اينكه فيلمنامه ابتدايي توسط رسول ملاقليپور نگاشته شده بود، تصريح كرد: طرح فيلم توسط تهيه كننده فيلم ارائه شد و فيلمنامه نيز ابتدا توسط مرحوم ملاقليپور نوشته شد اما با درگذشت رسول ملاقليپور نوشتن فيلمنامه را بر عهده گرفتم.
كارگردان فيلم «عصر روز دهم» گفت: فيلمنامه من با فيلمنامه مرحوم ملاقليپور متفاوت بود و به اعتقاد من در صورتي كه ملاقليپور اين فيلم را كارگرداني ميكرد بهتر از فيلم من ساخته ميشد و در صورتي كه اين ايده به فكر رسول نميافتاد من هم هيچگاه نميتوانستم اين فيلم را بسازم.
راعي با تاكيد بر اينكه فيلمهاي آمريكايي تصويري دروغ را از عراق نشان ميدهند، اظهار داشت: فضاي حال حاضر عراق دقيقاً تصاويري است كه در فيلم «عصر روز دهم» نشان داده شده است و مردم بايد به اين فيلم اعتماد كامل داشته باشند.
وي افزود: فيلمهاي آمريكايي با موضوع عراق هيچ ربطي به اين كشور ندارد و بسياري از اين تصاوير نيز در كشور اردن فيلمبرداري شده و به دروغ آن را عراق مينامند، مردم عراق كشورشان را ميسازند و اين فيلم هم براي نسل بعدي عراق ماندگار خواهد بود.
كارگردان فيلم «عصر روز دهم» با بيان اينكه بسياري از مردم عراق به خاطر حضرت ابوالفضلالعباس (ع) از گفتن دروغ صرف نظر ميكنند، بيان داشت: در اين فيلم از اين سنت مردم عراق براي پيشبرد فيلم بهرهگيري شد.
راعي به نحوه پيدا شدن نوزاد توسط خواهر پس از چند سال دوري اشاره كرد و بيان داشت: در تحقيقات فيلمنامه متوجه شدم كه صدام در حمله به خرمشهر از شيعيان كربلا بهرهگيري ميكرد و اين در فيلمنامه مسيري بود تا دو خواهر همديگر را پيدا كنند.
وي با اشاره به اينكه بسياري از صحنههاي اين فيلم به صورت ديجيتالي تهيه شده است، گفت: بمباران پل خرمشهر و صحنههاي داخل حرم به دليل اينكه اجازه حضور بازيگر داده نميشد به صورت كروماكي تصويربرداري شد.
دوشنبه 13 دی 1389 10:24 AM
تشکرات از این پست