0

شاكري: بحث عدالت و اقتصاد از 31 سال قبل در كشور مطرح بود

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

شاكري: بحث عدالت و اقتصاد از 31 سال قبل در كشور مطرح بود

89/10/13 - 08:36
شماره:8910130050
نسخه چاپي ارسال به دوستان
گزارش فارس از ميزگرد بررسي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت - 1
شاكري: بحث عدالت و اقتصاد از 31 سال قبل در كشور مطرح بود

خبرگزاري فارس: استاد دانشگاه علامه طباطبايي در نشست شاخص‌هاي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت اعلام كرد: بحث عدالت و اقتصاد از 31 سال قبل در اقتصاد ايران مطرح بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس‌، عباس شاكري عصر روز گذشته در ميزگرد بررسي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت اقتصادي در دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي اظهار داشت: بايد سطوح تحليلي مباحث از يكديگر جدا شوند، وقتي در مورد تابع توليد كاب داگلاس صحبت مي‌شود و يا در مورد تابع مطلوبيت سخن به ميان مي‌آيد مباحث خشك نظري مطرح مي‌شود، اما وقتي بحث مقايسه اقتصادها به ميان مي‌آيد نياز به شاخص‌ قابل بررسي است.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي تأكيد كرد: مرحوم شهيد مطهري وقتي در مورد شناخت در دانشگاه صحبت مي‌كرد 90 درصد مخاطبان او دانشجو بودند و در آن حوزه نياز به كار عميق و افراد نظريه‌پرداز داشت و اگر افرادي مانند آقاي اراني قبل از انقلاب اشكالاتي از حوزه مكتب كمونيسم در جامعه مطرح نمي‌كرد، مرحوم علامه طباطبايي و شهيد مطهري كتاب ارزشمند روش رئاليسم را نمي‌نوشتند.
شاكري تأكيد كرد: وقتي در كلاس اقتصاد خرد نظريه‌هاي اقتصادي مطرح مي‌شود اگر اين نظريه‌ها نقد يا اثبات شود هر دو اشكال دارد، بلكه در سطح خرد بايد نظريه تدريس شود.
وي افزود: وقتي تابع مطلوبيت براي دانشجو تدريس مي‌شود، بايد بگوييم اين تابع براي فرد مستقل، خيرخواه و يا شرخواه رفع مي‌شود كه اگر فرد خيرخواه باشد براي او اكسترناليتي (فايده خارجي) مثبت و اگر براي فرد شرخواه باشد صرفه خارجي منفي و اگر فرد مستقل باشد به همان ميزان مصرف در نظر گرفته مي‌شود.
اين استاد اقتصاد كه به گفته خود 40 ترم درس اقتصاد كلان در دانشگاه ارائه كرده و با وضو در سر كلاس حاضر مي‌شود، گفت: بايد سطوح تحليل از يكديگر تميز داد شود و الگوي پيشرفت مدنظر قرار گيرد و نظريه‌هاي مختلف و زيرساخت‌هاي آن در نظر گرفته شود.
شاكري افزود: از 31 سال قبل در بودجه‌هاي سالانه و برنامه‌هاي 5 ساله هم بحث عدالت و هم اسلام و هم اقتصاد مدنظر قرار گرفته است، گرچه در ابتداي انقلاب آقاي خيري به مدت حدود 6 ماه سازمان برنامه را تعطيل كرد كه آقاي بانكي خودش بودجه كشور را نوشت.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي افزود: در برنامه‌هاي 5 ساله و اهداف كلي چشم‌انداز بايد مدنظر قرار گيرد و در بند اول برنامه پنجم آورده شده است كه الگوي نظري برنامه بايد تا يك سال تدوين شود و خطوط اصلي و اجمالي آن يعني الگوي اسلامي ايراني بايد ترسيم شود.
وي افزود: الگو بايد به لحاظ جايگاه وسيع‌تر از برنامه پنجم باشد وگرچه برنامه پنجم از سال بعد شروع مي‌شود، اما براي تدوين الگوي اسلامي ايراني بايد تجارب ساير كشورها مدنظر قرار گيرد و در تدوين الگو هيچ عجله‌اي به كار نيايد.
شاكري افزود: مراد ما از رشد اقتصادي رشد با كيفيت و مستمر است و رشد براي كشورهاي پيشرفته يك ملاك است، اما اگر براي ما ملاك نباشد پس چه چيز مي‌تواند ملاك باشد.
وي با بيان اينكه استفاده از تجربيات ديگر كشورها يك مقوله ظريف است گفت: مرحوم اقبال لاهوري نقل كرده بود كه آرزو مي‌كردم عرفان هندي بتواند در تكنولوژي انگلستان به واسطه استعمار اين كشور بر هندوستان حلول كند. اما آيا نقش انگلستان در شبه قاره هند جذب عرفان‌هاي هندي شد.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي افزود: اگر در نقد شاخص حساب‌هاي ملي اقتصادي صحبت مي‌كنيم، حال اگر مسائل زيست محيطي و توزيع درآمد در كشوري رعايت شود آيا مي‌توان گفت آن كشور اسلامي است. بنابراين بايد سطح تحليل تغيير كند.
شاكري افزود: در سطح سوم تحليل مباحث مقايسه‌اي بايد به طور عميق كار شود و ضعف‌هاي رنسانس گرچه وجود دارد، چون رنسانس بر اثر عكس‌العمل كار غلط كليسا در قبل از آن به وجود آمد.
وي گفت: نقل قولي از سيد جمال الدين اسدآبادي است كه گفت، به فرنگ رفتم مسلمان نديدم و اسلام ديدم و به كشورهاي اسلامي آمدم، مسلمان ديدم و مسلماني نديدم، لذا از تجارب مفيد كشورها بايد كمال استفاده را داشته باشيم.

 
 
دوشنبه 13 دی 1389  9:19 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها