اِسلايس موس توت فرنگي
مهشيد اميري، مربي و كارشناس آشپزي:
مواد لازم:
- 1 تخته كيك اسفنجي (20×30)
- بريلوي توت فرنگي به ميزان لازم
- توت فرنگي تازه به ميزان لازم
- 1/4 پيمانه سس توت فرنگي (يا شربت غليظ توت فرنگي)
- 4 قچ پودر ژلاتين
- 200 گرم خامه فرمگرفته
- 1/2 پيمانه پودر قند
- 8 قس آب سرد
- 1/8 قچ وانيل
- 2 عدد سفيده تخممرغ
از كجا بخريم؟
بريلو را در طعمها و رنگهاي مختلف ميتوانيد از فروشگاههاي لوازم قنادي تهيه كنيد. سس توت فرنگي و خامه قنادي فرمگرفته را هم از همين فروشگاهها خريداري كنيد.

طرز تهیه:
1. پودر ژلاتين را همراه آب سرد و شربت يا سس توت فرنگي در ظرفي ريخته و مخلوط كنيد. ظرف را روي حرارت غيرمستقيم قرار دهيد و دائم هم بزنيد تا محلول شفاف شود. بعد ظرف را از روي حرارت برداريد تا از حرارت بيفتد.
2. سفيده های تخممرغ را به همراه وانيل و پودر قند در ظرفي ريخته و با همزن برقي آنقدر بزنيد تا سفيدرنگ و پوك شود.
3. خامه فرم گرفته را به ظرف مخلوط سفيده تخممرغ شيرينشده اضافه كرده و مخلوط كنيد. حالا نوبت اضافه كردن مخلوط ژلاتين ولرم است. آنها را به آرامي مخلوط كنيد. موس توت فرنگي آماده است.
4. براي سرو يك نفره دسر ميتوانيد تلقهاي خريداري شده (از فروشگاههاي لوازم قنادي) را به اندازه 5×20 سانتيمتر برش بزنيد آنها را از طول به سه قسمت مساوي تقسيم كنيد. هر برش مستطيل شكل را لوله كنيد تا به شكل استوانهاي شفاف دربيايد. لبهها را با چسب بچسبانيد.
5. به اندازه مقطع هر استوانه تلقي كيك برش بزنيد و در ته هر قالب يك نفره بگذاريد. همه كيك را به اين روش در ته ظرفها بگذاريد. روي كيكها را با موس توت فرنگي بپوشانيد.
6. روي سطح دسر يك تكه توت فرنگي گذاشته و براي لايه آخر روي مواد را با بريلوي توتفرنگي بپوشانيد. دسر را با توت فرنگي تزئين كرده و به مدت 5 ساعت در يخچال بگذاريد تا آماده مصرف شود.
يهجور ديگه
اگر بريلوي توت فرنگي پيدا نكرديد ميتوانيد از سس توت فرنگي يا شربتهاي غليظ توت فرنگي جهت تزئين روي موسها استفاده كنيد يا به دلخواه از ژله توت فرنگي غليظ درستشده از قبل استفاده كنيد.
ميتوانيد اين دسر را با ديگر ميوههاي فصل مثل آناناس، هلو، گيلاس و زردآلو تهيه كنيد، اما اگر در دسترس نبودند كمپوت آنها هم انتخاب خوبي است.
فوتوفن
براي تهيه اين دسر، كيك اسفنجي را ميتوانيد خودتان درست كنيد، اگر هم عجله داريد ميتوانيد از كيكهاي اسفنجي ساده آماده در قناديها و نان فانتزي فروشيها استفاده كنيد و آن را به شكل دلخواه (به شكل ظرف يا قالب مخصوص سرو كردن) ببريد.
اگر موس قبل از ريختن روي برش كيك در ظرف مورد نظر، سفت و غليظ شد، با قرار دادن موس روي حرارت غيرمستقيم ميتوانيد آن را دوباره شل و نرم كنيد تا راحتتر مورد استفاده قرار گيرد.
بريلو يك جور ماده ژلهاي آماده است كه رنگ آن كاملا شفاف و طعم شيريني دارد. با كمك آن ميشود در عرض چند دقيقه سطح خارجي انواع موس، كيك و بستني را براق كرد.