0

افتخار قراء به تقلید از سبک قاری نابینا

 
mohandesvahidpour
mohandesvahidpour
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 5058

افتخار قراء به تقلید از سبک قاری نابینا

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در ادامه واکاوی شخصیت و تلاوت قاریان مطرح جهان اسلام به سراغ استاد محمد رفعت می‌رویم، احمد ابوالقاسمی،‌ قاری بین‌المللی کشورمان در رابطه با این استاد بنام مصری چنین می‌گوید: استاد رفعت از قاریانی است که به قول بسیاری از اساتید قرآن، نابغه قرن در این زمینه شناخته شده است. یکی از مواردی که اساتید قرآن در مورد آن افسوس زیادی می‌خورند این است که نسل جوان ما خیلی آشنایی با این استاد بزرگ ندارد و بهره کافی را از تلاوت‌های ایشان نبرده است.

وی افزود: در یکی از برنامه‌ها اشاره شد که اگر می‌خواهید استادی را تحلیل کنید و بشناسید حتماً باید خود را در زمان تلاوت آن شخص قرار دهید و ببینید که وی با چه اهدافی و با چه نگاهی قرآن را تلاوت می‌کرده تا بتوانید با نگاه صحیح به اهداف قاری مورد نظر و هنر وی پی ببرید.

شنبه///قاریان بزرگ مصری به شاگردی محمد رفعت افتخار می‌کنند

ابوالقاسمی ادامه داد: شاید یکی از چند قاری که قاریان بزرگ مصری افتخار شاگردی ایشان را دارند و بهر‌ه زیادی از سبک ایشان گرفته‌اند مانند عبدالباسط، ابوالعینین شعیشع و ... محمد رفعت است که تمامی این قراء اذعان دارند که از سبک ایشان خط گرفته‌اند با اینکه این حرف در بین قاریان بزرگ جهان، مرسوم نیست که بگویند از کسی بهره برده‌اند و همواره سعی می‌کنند که خود را صاحب سبک و مبدع بنامند اما در مورد ایشان بسیاری از قراء بزرگ اقرار دارند که از سبک ایشان بهره برده‌اند.

این قاری بین‌المللی قرآن‌ کریم گفت: محمد رفعت یکی از قاریانی است که بسیاری از قاریان دیگر افتخار می‌کنند که در بین تلاوت خود قطعاتی را با سبک ایشان بخوانند که این امر را بارها از اساتیدی مانند محمد اللیثی و ... شنیده‌ایم. همچنین، هنوز جلساتی در مصر به نام لیالی رفعتیه تشکیل می‌شود که همانطور که از نام آن مشخص است، قراء در این جلسات حاضر شده و به عنوان تقلید از استاد رفعت تلاوت می‌کنند و به یک رقابت سالم در زمینه تقلید از محمد رفعت می‌پردازند.

بسیاری از قاریان موفق جهان نابینا بوده‌اند

وی ادامه داد:‌ محمد رفعت، نابینا بوده و شاید یکی از دلایل تلاوت خوبش، همین نابینایی بوده است؛ چرا که در افراد نابینا، گوش موسیقایی و نگاه موسیقایی آنها تحول ایجاد می‌شود و نگاه دیگری به آهنگ‌ها و مدل تلاوت دارند. بسیاری از قاریان موفق جهان، نابینا هستند و ممکن است کسی این مسئله را نداند.

ابوالقاسمی در ادامه سخنان خود اظهار کرد:‌ سال گذشته جلسه‌ای را با چند نفر از طلبه‌های جوان داشتیم که در این جلسه یکی از این طلاب، تلاوتی از استاد رفعت را تقلید و به‌خوبی اجرا کرد در این لحظه جرقه‌ای در ذهن من ایجاد شد که چند نفر از این طلاب، قطعاتی را از استادی شاخص با هم تلاوت کنند و پس از تمرین این برنامه خدمت مقام معظم رهبری اجرا شود که با تفکر زیاد در رابطه با اینکه از چه استادی تقلید صورت گیرد باز به فکر استاد رفعت افتادم.

وی ادامه داد: پس از چندی این دوستان بعد از چند جلسه تمرین، خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدند و برنامه خود را اجرا کردند که با اینکه این اجرا در آن صحنه و فضا برای ایشان سخت بود، اما خیلی خوب اجرا کردند و موقعی که خدمت رهبر انقلاب رسیده بودند به ایشان عرض کردند که ما دوست داشتیم با یک تقلید از استاد رفعت دل شما را شاد کنیم و نیت ما این بود که شما شاد بشوید و ایشان هم فرمودند که من امشب با شنیدن این تلاوت شاد شدم و به هر یک از این عزیزان عبایی هدیه دادند.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد:‌ یادم هست که اوایلی که تلاوت‌های محمد رفعت را گوش می‌کردم خیلی به دنبال این نبودم که ببینم صدای ایشان در کجای پرده بم به انتها می‌رسد و احساس می‌کردم که هیچ وقت این صدا انتهایی از بم ندارد و همینطور از اوج نیز هر چقدر فکر می‌کردیم که ایشان برای مثال در تلاوتی به جایی رسیده که اینجا را نمی‌تواند در اوج اجرا کند، ولی به خوبی اجرا می‌کرد.

شنبه///قاریان بزرگ مصری به شاگردی محمد رفعت افتخار می‌کنند

صدایی با توانمندی فراوان

ابوالقاسمی بیان کرد: از نظر بنده، صدای محمد رفعت، صدایی خاص است که بسیار توانمند بوده و ذهن خلاق و پویایی که وی داشته و استفاده مفیدی که از اهل موسیقی کرده توانسته با روح حاکم بر تلاوتی که در ایشان است، این تلاوت‌های زیبا را ارائه کند. خیلی‌ها هستند که ممکن است صدای خوبی داشته باشند و از نظر موسیقایی خیلی کار بلد باشند، اما تلاوتشان جاودانه نمی‌شود قطعاً باید کسی که تلاوت می‌کند یک ویژگی داشته باشد که آن هم مقبولیت اجتماعی است.

وی افزود:‌ از نظر اخلاقی و رفتاری بعضی از قاریان مصری مانند استاد احمد الرزیقی و ... بسیار متدین بودند و برای مثال در سفری که با ایشان برای تلاوت داشتم در اتومبیل، یکی از قراء شروع به خواندن کرد که استاد سریع به وی گفت که اینجا جای قرآن خواندن نیست البته بنده فکر کردم که با شروع خواندن این شخص، استاد وی را تشویق به ادامه خواندن می‌کند که ایشان این واکنش را نشان داد.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد:‌ اساتید بزرگ قرآنی این موارد را رعایت می‌کرد و آن وقتی که می‌خواند واقعاً با حضور قلب و نگاه خاصی تلاوت می‌کرد. این‌ها مواردی است که ما باید به آن دقت کنیم و بدانیم که فقط صوت و لحن، این‌ اساتید را به جایی نرسانده بلکه روح حاکم بر تلاوت می‌تواند در این زمینه کمک شایانی کند.

شنبه////افتخار قراء به تقلید از سبک قاری نابینا + عکس
*استاد احمد الرزیقی*

وی در پایان سخنان خود با اشاره به خاطره‌ای از احمد الرزیقی تصریح کرد: حدود هشت سال پیش قبل از فوت استاد رزیقی در سفری که برای اجرای برنامه زنده به همراه استاد رزیقی به ترکیه داشتم، هنگامی که به محل تلاوت رسیدیم تا زمانی که کارهای مربوط به صدا انجام شود و زمان پخش فرا برسد، دوستی که مترجم بود و بیانات استاد رزیقی را به ترکی ترجمه می‌کرد از ایشان خواست تا از خاطرات خود در مورد حضور در جلسات استاد مصطفی اسماعیل بگوید که به محض اینکه نام مصطفی اسماعیل آمد، احمد الرزیقی شروع به گریه کردن کرد که این نکته‌های زیادی را روشن می‌کند که تا وقتی کسی نگاه خاصی در تلاوت نداشته نباشد، اصلاً بزرگ نمی‌شود.

چهارشنبه 26 خرداد 1395  11:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها