
50 نفر از نمایندگان مجلس از عملکرد روسای شعب 15گانه درباره تقسیمبندی اعضای کمیسیونهای تخصصی مجلس به هیئترئیسه شکایت کرده اند. این خبری بود که روز گذشته خبرگزاری فارس مطرح کرد. بنا بر این خبر «این نمایندگان همچنین انتقاداتی نسبت به عملکرد مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در جلسات روسای شعب شرکت کرده، داشتهاند.» این گزارش افزوده است که «علاوه بر این 10 نفر از نمایندگانی که از عضویت شان در کمیسیون های تخصصی ناراضی بودند، اظهار کردند که از عملکرد روسای شعب در تقسیمبندی اعضای کمیسیونها به کمیسیون اصل 90 مجلس (پس از تشکیل) شکایت خواهند کرد.»
در همین حال هفته نامه «نماینده» نیز از برخی جابه جایی های خلاف قانون در روند انتخاب اعضای کمیسیون ها خبر داده است. به گزارش نامه نیوز طبق اطلاعاتی که یکی از اعضای کمیسیون آموزش در اختیار قرار داده «در جلسات مشترک رؤسای شعب و نایبرئیس مجلس، دو نفر از نمایندگانی را که اولویت اولشان کمیسیون آموزش نبوده به صورت غیرقانونی به عضویت این کمیسیون در آورده و دو نفر از نمایندگان با اولویت کمیسیون آموزش را از لیست اعضای این کمیسیون خارج کردهاند.» این گزارش همچنین افزوده است که «متقاضیان کمیسیون آموزش مجلس به اندازه حد نصاب لازم بوده و این کمیسیون می توانست بدون هیچ تغییری تشکیل شود.» دو روز پیش نیز زهرا سعیدی نماینده مبارکه در نطق خود از بی توجهی شعب به تخصص اعضا در انتخاب اعضای کمیسیون ها انتقاد کرده بود که با تأیید ضمنی علی مطهری رئیس وقت جلسه روبه رو شد.
گمانه زنی ها درباره ریاست عارف بر کمیسیون آموزش
در همین حال با تکمیل شدن انتخاب اعضای اکثر کمیسیون های مجلس دهم گمانه زنی ها درباره انتخاب رؤسای این کمیسیون ها آغاز شده است، کمیسیون آموزش یعنی جایی که محمدرضا عارف حضور دارد، بیشترین حرف و حدیث را به دنبال داشته است. از یک سو یک نماینده که نخواسته نامش فاش بشود به فارس گفته که عارف تمایلی برای پذیرش ریاست مرکز پژوهش ها ندارد و برای ریاست کمیسیون آموزش نامزد خواهد شد و از سویی دیگر ابوالفضل سروش نماینده تهران و عضو فراکسیون امید در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران تأکید کرده که عارف «حتی تمایلی برای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم ندارد که بنده این موارد را همگی از زبان وی شنیدهام.» همزمان حجتالاسلام علیرضا سلیمی یکی از اعضای این کمیسیون با بیان این که تکلیف هیئت رئیسه کمیسیون آموزش هفته آینده مشخص خواهد شد، تصریح کرده «گزینههای دیگری غیر از آقای عارف در کمیسیون آموزش حضور دارند که برای ریاست کمیسیون از توانایی لازم برخوردار هستند و این احتمال که فرد دیگری از اعضای کمیسیون برای ریاست کاندیدا شده و رای لازم را کسب کند، دور از ذهن نیست.» به نظر می رسد محمدمهدی زاهدی وزیر علوم دولت احمدی نژاد مهم ترین رقیب احتمالی عارف برای فتح کرسی ریاست این کمیسیون باشد.
آخرین تحولات در سایر کمیسیون ها
در سایر کمیسیون ها نیز سالک با بیان این که 11 نماینده در کمیسیون فرهنگی عضو شده اند، برای ریاست این کمیسیون اعلام آمادگی کرده است. در کمیسیون امنیت ملی بنا بر آن چه بروجردی گفته خودش و کواکبیان نامزدهای ریاست هستند. از سویی دیگر هشت عضو دایم کمیسیون اصل 90 نیز روز گذشته مشخص شدند که باید دید آیا پورمختار رئیس این کمیسیون در مجلس نهم باز هم نامزد ریاست این کمیسیون خواهد شد یا خیر. به جز پورمختار، داوود محمدی و فرهاد تجری و چند چهره دیگر نیز در این کمیسیون حضور دارند. این کمیسیون 15 عضو غیردایم دارد که از اعضای هر یک از کمیسیونهای تخصصی مجلس یک نفر در این کمیسیون عضو خواهد شد، که در مجموع تعداد اعضای کمیسیون به 23 نفر میرسد.