0

ال نينو ديگري در راه است‏

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

ال نينو ديگري در راه است‏

متخصصان آب و هوا در ايالات متحده بر اساس شواهد به دست آمده خبر از شروع دوباره پديده ال نينو دادند. اين كارشناسان از اداره ملي تحققات جوي و اقيانوسي (noaa) پيش بيني مي‏كند كه ال نينو جدي جديد آب و هواي مناطق مختلف را از اوايل بهار تحت تاثير خود قرار دهد.پديده ال نينو (Nino EL) پديده‏اي اقليمي است كه آخرين بار در سال 1997 - 1998 چندين منطقه از زمين را دستخوش اثرات اقليمي خود كرد. اين پديده شامل گرم‏شدن آب اقيانوس و در پي آن الگوي باد و بارش را در مناطق مختلف اين سياره بر هم مي‏زنند.كارشناسان آمريكايي افزايشي را در دماي اقيانوس آرام شرقي ثبت كرده‏اند و معتقدند كه ال نينو مي‏تواند تا4 ماه با ايالات متحده همراه باشد آنها بر اين عقيده‏اند. كه هم اكنون امكان پيش بيني ميزان تغييرات آب و هوايي ناشي از اين فرآيند وجود ندارد. و رنون كاسكي متخصص اقليم اداره ()NOAA) نيز در اين خصوص اظهار داشت: (بزرگي يكي ال نينو، تعيين كننده اثراتش است و از اين رو براي پيشگويي اثرات پديده اختيار بسيار زود است.)خشكسالي و قحطي‏واقعه سال 1997 - 1998 از شديدترين پديده‏هاي ثبت شده تاكنون بوده و اثرات زيست محيطي مخربي در برخي نقاط جهان داشته است. سيلاب‏ها در غرب آمريكاي جنوبي و بخش‏هايي از آفريقا منفجر به قرباني شدن چندين هزار انسان و كمبود محصولات زراعي اصلي در اين مناطق شد. شرق آسيا نيز در پي اين فرآيند خشكسالي بزرگي را تجربه كرد كه به آتش سوزي‏هاي وسيعي در جنگل‏ها و ميلياردها دلار خسارت انجاميد.ساير اقليم شناسان نيز اطلاعات گرد آوري شده توسط گروه آمريكايي را تاييد مي‏كنند و با توجه به اين كه ال نينو به طور متوسط هر چهار سال يكبار رخ مي‏دهد، احتمال وقوع پديده جديد را بعيد نمي‏دانند. دانشمنداني كه مدل‏هاي تغيير اقليم جهان را تهيه و بررسي كرده‏اند، افزايش تدريجي دماي زمين را پيش بيني مي‏كنند و براي عقيده‏اند كه در آينده شاهد ال نينو فراوان‏تر و شديدتري خواهيم بود. آنها آل نينو جديد را از نزديك و به دقت مورد پايش قرار خواهند داد تا بتوانند اطلاعات مهمي را در خصوص پيشرفت فرآيند گرمايش جهاني به دست آورند.
روزنامه همشهري 5/12/1380

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

شنبه 11 دی 1389  7:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها