0

اكرام خويشاوندان‏

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

اكرام خويشاوندان‏

و اكرم عشيرتك...
ترجمه:
اقوام و خويشاوندانت را گرامي و عزيز بدار.
شرح:
امام عليه‏السلام، در اين جمله زيبا و پر معني، ما را به حفظ و رعايت«صله رحم» دعوت كرده است.
درباره«صله رحم» در قرآن و روايات اسلامي، سفارش فراواني شده است. تا جاي كه ترك آن - يعني بجا نياوردن صله رحم - از گناهان بزرگ به شمار آمده است.
معناي«صله رحم» آن است كه: انسان، با اقوام و خويشاوندان خود، مناسبات و رفت و آمدهاي سالم و صميمانه داشته باشد، با مهرباني و لطف و گرامي، به ديدار و احوال پرسي آنها برود، در حل مشكلات و رفع گرفتاريهاي آنان شركت كند و هنگامي كه آنها مشكل و نيازي داشته باشد، از كمك كردن به آنها خودداري نورزد.
در اين باره، امام عليه‏السلام، با زيباترين و مؤثرترين بيان، ما را، بيش، به اهميت و ارزش معاشرت با خانواده و خويشاوند، متوجه نموده است.
طبق فرموده امام عليه‏السلام، خويشاوندان، همانند پر و بالي هستند كه ما، به كمك آنها قدرت پرواز پيدا ميكنيم و مي‏توانيم به آساني به سوي هدف‏هاي خود برويم. در حاليكه بدون داشتن پروبال يعني بدون داشتن خانواده دلسوز و مهربان و ياري دهنده قادر به پرواز نخواهيم بود و به اين زوديها، به هدفهاي خود نخواهيم رسيد.
از نظر ديگر، ما همچون شاخه و برگ درختي هستيم، كه ريشه‏هاي آن را، اقوام و خويشاوندان ما تشكيل ميدهند، و در حقيقت، اصالت و پابرجايي ما، به آنها بستگي دارد. و همچنين، خويشاوندان همانند دستهاي ما هستند، كه بوسيله آنها، دشمنان را از خود دور ميسازد، و نيز، هدفهاي خود را به چنگ مي‏آوريم.
به اين ترتيب، اگر ما با خانواده و خويشاوندان خود رفت و آمد داشته باشيم، و با مهرباني و نيكدلي و صميميت معاشرت كنيم، هميشه در جريان كارها و مشكلات و مسائل زندگي يكديگر خواهيم بود، و در هنگام گرفتاريها، به كمك همديگر خواهيم شتافت و از نيروهاي يكديگر، براي حل مشكلات و سازندگي در راه زندگي يكديگر، كمك خواهيم گرفت.
و البته، اينها همه به شرطي درست خواهد بود، كه براي رفت و آمد و صميميت و كمك خواهي، خويشاوندان مؤمن و متدين و با تقواي خود را انتخاب كنيم. چون خويشاوندي كه دين و ايمان محكم و تقواي اسلامي نداشته باشد، جز ضرر و زيان و ايجاد ناراحتي و گرفتاري بيشتر، تأثيري در زندگي ما نخواهد داشت.
نهج‏البلاغه-نامه 31 هئيت تحريريه بنياد نهج‏البلاغه(پندهاى كوتاه از نهج‏البلاغه)

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
 

شنبه 11 دی 1389  5:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها