فرق بین سبوس برنج و شلتوک برنج
در روش های مرسوم برنجکوبی خصوصا در کشور ما ایران، ابتدا خوشه برنج یا شالی کاملا خشك میشود، سپس با استفاده دستگاه کاملا تمیز میشود. بعد از آن پوسته بيروني برنج که چلتوک یا شلتوك نامیده میشود, با استفاده از دستگاه مخصوص برنجکوبی، پوست كنده میشود . این شلتوک یا چلتوک برنج همان است که طبق دستور کتاب اعجاز خوارکیها از آقای دکتر غیاث الدین جزایری میتوان آن را شست و جوشاند و پس از خنک کردن، با چاشنی ها نوشید و یا برای تهیه کته از این آب استفاده کرد تا از تمامی خواص مفید آن بهرهمند شد.