0

كمك هاي اوليه سوختگي _ درجه دوي وسيع و درجه سه

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

كمك هاي اوليه سوختگي _ درجه دوي وسيع و درجه سه

تعريف سوختگي درجه دو : بر اثرسوختگي به درم (عمق پوست که محل قرارگيري غده هاي عرق – پياز هاي مو – غدد چربي – انتهاي اعصاب (حس لامسه) و عروق مويرگي مي باشد) صدمه مي رسد.تعريف سوختگي درجه سه : در سوختگي بشره و درم کاملا سوخته و گاهي سوختگي به نسج ماهيچه اي و استخوان نيز مي رسد.(به علت آسيب رسيدن به اعصاب درد چنداني حس نمي شود).

کمکهاي مورد نياز مصدوم

توجه 1 : اين نوع سوختگي به علت عميق بودن بسيار مساعد عفونت مي باشد.
توجه 2 : در صورت نزديک بودن بيمارستان يا مراکز درماني مي بايستي پس از پيچيدن ملافه تميز و مرطوب بدور بدن مصدوم هر چه سريعتر او را به بيمارستان رساند . در صورت وجود فاصله بيمارستان بيش از يک الي دو ساعت مي توان به انجام اعمال زير پرداخت :

1-دست ها و زير ناخن ها را بايد ابتدا با آب و صابون تميز و برس شست
2-جلوي دهان و بيني را با ماسک يا پارچه نازکي پوشاند واز انجام عطسه و سرفه بر روي بيمار خود داري نمود.
3-اگر لباسهاي شخص سوخته به بدن او نچسبيده است مي توان آنها را با قيچي استريل بريد.
4-عضو سوخته را بايد بمدت 5 الي 10 دقيقه در آب جوشيده سرد قرار داد تا درد کاملا تسکين پيدا کند .(آب سرد علاوه بر تسکين درد به التيام زخمها نيز کمک و لزوم جراحي هاي ترسيمي بعدي نيز کمتر نمايد ) .
5-بايداز ماليدن هر نوع روغن – پماد – پودر پني سيلين يا سولفاميد وداروهاي ديگر بر سوختگي خود داري کرد زيرا باعث عفونت گشته و بعلاوه پاک کردن آن از روي زخم براي بيمار بسيار درد ناک است .
6-چناچه زخم کثيف و آلوده است مي توان با سرم فيزيولوژي با آب و صابون شستشو داد در غير اين صورت بهتر است از شستشوي زخم خود داري شود زيرا با اين عمل ميکروبها را از ناحيه سالم پوست به منطقه سوخته آورده مي شود .
7-تاولها را بهيچ عنوان نبايد باز و پاره نمود زيرا خطر بروز عفونت زياد تر مي شود.
8-بيمار را بحالت استراحت بطرفي که کمتر سوخته است روي محل پاک و تميز خوابانيده و از زياد حرکت دادن و جابجا کردن او احتراز نمود .
9-بيمار را از نظر آسيب راههاي تنفسي مورد مطالعه و معاينه قرار داده خصوصا هنگامي که بيمار دچار سوختگي با گازهاي سوزان و يا شعله همراه با دود شده باشد.
10- منطقه سوخته را با يک پانسمان استريل ويا پارچه تميز و اطو شده بپوشانيد در غير اين صورت مي توان عضو سوخته را حتي با يک کيسه پلاستيکي مرطوب – براي جلوگيري از عفونت – پوشاند .
11- بيمار را از نظر شوک تحت درمان قرار داد.
12- ميتوان براي کاستن از درد و رنج بيمار در صورت موجود بودن وساثل اوليه پزشکي و اگرکمک دهنده با تزريقات بخوبي شناست – درمان اوليه را با در نظر گرفتن احتياطات لازم با تزريق آمپول مسکن شروع نمود.
13- نظر به اينکه در سوختگي هاي وسيع بدن بعلت ازدست دادن سرم خون احتياج به مايعات دارد و چنانچه دسترسي به سرم نباشد – در صورت بهوش بودن بيمار مي توان هر 15 دقيقه نصف ليوان محلول قند يا آب نمک را تا رساندن او به بيمارستان – جرعه جرعه به بيمار خوراند . " براي هر بطري آب جوشيده يک قاشق غذا خوري لب صاف نمک طعام کافي است ".

    حمید.bmp

 

 

شنبه 11 دی 1389  8:13 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها