برگزاري اجلاس ديپلماسي شهروندي با هدف تعامل با مردم در آمريكا
خبرگزاري فارس: وزارت امور خارجه آمريكا در نشستي به بررسي اين امر پرداخت كه ديپلماتهاي شهروندي آمريكايي چگونه ميتوانند به شكلدهي روابط خارجي آمريكا در قرن 21 كمك كنند.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، "جوزف ويترز " (Joseph Witters) افسر برنامهريزي استراتژيك در دفتر سياستگذاري، برنامهريزي و منابع در مؤسسه ديپلماسي عمومي و امور عمومي در مقالهاي مينويسد: من اخيراً اين اقبال را داشتم كه با گروهي از ديپلماتهاي شهروندي دلسوز ملاقات و گفتوگو كنم.
وزارت خارجه آمريكا در اين گزارش به قنل از ويترز يادآور شده است: اين گروه، متشكل از 400 نفر بود كه مدتي قبل براي شركت در "اجلاس و طرح آمريكا براي ديپلماسي شهروندي جهاني " (U.S. Summit & Initiative for Global Citizen Diplomacy) در واشنگتن گرد هم آمدند. اين رويداد كه از 16 تا 19 ماه نوامبر جريان داشت، به بررسي اين امر پرداخت كه ديپلماتهاي شهروندي آمريكايي چگونه ميتوانند به شكلدهي روابط خارجي آمريكا در قرن 21 كمك كنند.
به نوشته ويترز، در اين اجلاس كه توسط مركز ديپلماسي شهروندي آمريكا با همكاري وزارت امور خارجه اين كشور برگزار شد، ديپلماتهاي شهروندي آمريكا و همچنين مجموعهاي از متخصصين ملي و بينالمللي را گرد هم آورد تا چالشها و فرصتهاي بينالمللي كنوني را مورد بررسي قرار دهد.
اين اجلاس، به منظور فرا خواندن همه شهرواندان آمريكايي برگزار شد و افراد از هر نوع عقيده، علاقهمند به هر موضوعي از قبيل سلامت جهاني، توسعه، آموزش عالي، موسيقي، هنر، رقص، تجارت و غيره، ميتوانند براي تعامل با مردم جهان كاري انجام دهند.
هنگام شروع مراسم، "جوديث اي مكهيل " (Judith A. McHale) معاون ديپلماسي عمومي وزير امور خارجه به شركتكنندگان در اين اجلاس خوشامد گفت و آنها را تشويق كرد به تلاش خود به عنوان ديپلماتهاي شهروندي ادامه دهند.
مكهيل در اين نشست گفت: ما بايد با مردم در همه سطوح و بخشهاي جامعه تعامل داشته باشيم و همانگونه كه اوباما گفته، ما بايد با مردم بر اساس احترام و درك متقابل تعامل كنيم. اين تعامل بايد روحيه اقدام گروهي براي حل مشكلات مشترك را در ما بپروراند.
وي ادامه داد: كاري كه در پيش رو داريم، بسيار سنگين است و كاري نيست كه دولت بايد يا بتواند به تنهايي انجام دهد. اگر ما ميخواهيم اين كار را به درستي انجام دهيم، به كمك و پشتيباني شهروندان نيازمنديم به همين دليل است كه نتيجه اين اجلاس براي تلاشهاي ما اهميت ويژهاي دارد.
مكهيل تأكيد كرد: برخي از شركتكنندگان و مشاوران اين اجلاس مرا شديداً تحت تاثير قرار دادند. من در يكي از شوراها شنيدم كه يك افسر با تجربه ارتش كه در افغانستان خدمت كرده، ميگفت: "شركتهاي غيردولتي كه براي حل مناقشات بينالمللي فعاليت ميكنند، براي من قهرمان به شمار ميآيند. "
وي در ادامه سخنان خود گفت: در يك شوراي ديگر، به گفتوگويي درباره تبادلات مجازي، رفع موانع تفاوتهاي زباني از طريق مردم سپاري و استفاده همواره درحال تكامل از تلفنهاي همراه گوش ميدادم. امروزه، بيش از هر زمان ديگري در تاريخ، ديپلماسي شهروندي ابزارهاي لازم براي برقراري ارتباط و تعامل با ساير فرهنگها را در اختيار دارد.
معاون ديپلماسي عمومي وزارت امور خارجه آمريكا گفت: در شوراي ديگري هم، به سخنراني "مري فليك فلورز " (Mary Flake Flores) بانوي اول سابق هندوراس توجه كردم كه از حمايت تحسينبرانگيزي كه آمريكا پس از فاجعه "طوفان ميچ " در سال 1998 به مردم كشورش بروز داد، سخن ميگفت.
مك هيل افزود: وي هنگامي كه از سخاوت كساني سخن ميگفت كه به هنگام نياز به مردم هندوراس كمك كردند، به گريه افتاد. سخنراني وي مرا تحت تاثير قرار داد؛ چرا كه هنگام طوفان ميچ، من در كشور همسايه هندوراس، يعني نيكاراگوئه بودم و به ياد دارم كه به مردم براي بازسازي و پاكسازي اين فاجعه كمك ميكردم.
معاون ديپلماسي عمومي وزارت امور خارجه آمريكا در پايان سخنراني خود تأكيد كرد: هر خصومت يا مخالفتي كه پيشتر از سوي اين مردم نسبت به من روا ميشد، ناگهان از بين رفت و من از يك بيگانه، به دوست آنها تبديل شدم، من يك شهروند آمريكايي جوان بودم كه با خدمت به ديگران، بيشتر درباره خودم ميآموختم. من در آن زمان يك ديپلمات بودم، و همچنان هستم.
انتهاي پيام/ح