اعتياد به غذاهاي مورد علاقه مشابه اعتياد به موادمخدر است
تحقيقات جديد نشان مي دهد انديشيدن به خوردن غذاهاي مورد علاقه در افراد عادي همانند انديشيدن به مصرف موادمخدر در ميان معتادان, مغز را به شدت تحريك مي كند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از واشينگتن, در يك مطالعه محققان با تصويربرداري از مغز چند داوطلب نشان دادند زماني كه يك فرد گرسنه غذاي مورد علاقه خود را مي بيند يا بو مي كند, برخي نقاط مغزش درست همانند فرد معتادي كه به مصرف موادمخدر مي انديشد, فعال مي شود.
محققان آزمايشگاه ملي «بروك هاون» در آمريكا اعلام كردند قرار گرفتن در برابر غذاي مورد علاقه, سوخت وساز كل مغز را به ميزان 24 درصد افزايش مي دهد و بيشترين تحريك در نقاطي از مغز مشاهده مي شود كه پيش از اين ارتباط آنها با مساله اعتياد ثابت شده است.
به گفته محققان, نتيجه اين مطالعه نشان مي دهد كه تبليغات موادغذايي مي تواند در گسترش چاقي ميان مردم اثر داشته باشد به طوري كه هم اكنون در كشور آمريكا كه تبليغات گسترده اي براي موادغذايي صورت مي گيرد, حدود 30 درصد از مردم چاق هستند.
تصوير برداري از مغز 12 داوطلبي كه در اين تحقيقات شركت داشتند نشان داد تفكر در مورد مصرف ماده مخدر كوكايين در معتادان به اين ماده و همچنين تفكر در مورد مصرف غذاي مورد علاقه در افراد عادي, مناطق مشابهي از مغز را به شدت تحريك مي كند. |
روزنامه جمهوري اسلامي 83/02/03 |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
تشکرات از این پست