1483 روز ربودن و بعد ادعاي خودكشي؟!
مدعيان حقوق بشر در قبال عليرضا عسگري چه كردند؟
خبرگزاري فارس: در حالي 1483 روز از ربايش معاون وزير دفاع اسبق كشورمان ميگذرد كه اخيراً اخباري مبني بر شهادت وي منتشر شد ولي مدعيان حقوق بشر خم به ابرو نياوردند.
به گزارش خبرگزاري فارس، عليرضا عسگري متولد 1335و معاون «علي شمخاني» وزير دفاع اسبق كشورمان كه پس از بازنشستگي به تجارت (زيتون و روغن زيتون در سوريه) مشغول بود، در تاريخ 16 آذر 85 (7 دسامبر) از دمشق وارد هتل جيران استانبول شد و دو روز بعد 18 آذر (9 دسامبر) مفقود شد.
اظهارات مسئولان كشورمان كه بارها اعلام كردند عسگري با همكاري موساد و سازمانهاي اطلاعاتي آلمان و انگليس ربوده و به فلسطين اشغالي منتقل شده است، اخيراً با انتشار خبري توسط روزنامههاي صهيونيستي هاآرتص و يديعوت آحارونوت مبني بر خودكشي عسگري در زندان آيالون، تأييد شد.
روز سه شنبه هفتم دي ماه اين دو روزنامه خبري را براي لحظاتي بر روي خروجي خود قرار دادند كه با ادعاي دروغ خودكشي حاكي از به شهادت رسيدن عليرضا عسگري بود. اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي تا پيش از انتشار اين خبر، ربودن عليرضا عسگري را انكار ميكرد.
اين دو روزنامه مدعي بودند كه عسگري خودكشي كرده، اما از آنجا كه موساد، مسئول حفظ جان وي بوده، بررسيها در خصوص شيوه و زمان انتشار اين خبر، نشان ميدهد موضوع به قتل عمد در زير شكنجههاي شديد روحي و جسمي شباهت بيشتري دارد.
مجامع حقوق بشري و سازمان ملل هم در ربودن عسگري سكوت كردند و هم درباره شكنجه و شهادت وي در بي دادگاه رژيم صهيونيستي خفقان اختيار كردهاند.
از زمان ربوده شدن عليرضا عسگري در 18 آذر 1385 تاكنون اخبار ضد و نقيضي از سوي رسانههاي خارجي مطرح شد كه هيچ كدام تاييد نشد. يك روز از پناهنده شدن آن در آمريكا و اسرائيل خبر دادند و روز ديگر از همكاري وي با سرويسهاي امنيتي كشورهاي غربي. پس از مدتي در لابهلاي اخبار خود از زنداني شدن وي در زندانهاي اين رژيم خبر داده و وعده ميدادند كه به زودي اعترافات عسگري پخش خواهد شد.
پس از آن «زيبا احمدي» همسر عليرضا عسگري كه پس از اعلام خبر ربوده شدن همسرش به همراه خانوادهاش در مقابل سفارت تركيه تجمع كرده بود، در مورد شايعات مربوط به پناهندگي عسگري يادآور شد: «اين شايعات دشمنان است. عسگري به هيچ وجه پناهنده نشده و نخواهد شد.»
برخي از رسانهها در آن زمان مدعي شدند عسگري پيش از خروج از ايران خانوادهاش را به خارج از كشور منتقل كرده و اين در حالي است كه خانوادهاش در تهران هنوز چشم به راه بازگشت عسگري هستند.
موضوع ربايش و پيگيريها صورت گرفته در مورد عسگري موضوع اكثر نشستهاي خبري سخنگوي وزارت خارجه در آن زمان را تشكيل ميداد و سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ ميگفت كه هيچ خبر قطعي در اين زمينه در دست نيست و پيگيريها ادامه دارد.
سيد محمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه در تاريخ 19 فروردين 1386 در مورد اخبار مطرح شده در خصوص عليرضا عسگري از جمله پيدا شدن خودروي آن در مرز ايران و تركيه، با تاكيد بر اينكه اين خبر و ساير اخبار در رسانهها و جرايد ترك و غير ترك قابل استناد نيست، خاطرنشان كرد: هيئتي از وزارت خارجه و نهادهاي ديگر به تركيه اعزام و با مسئولان اين كشور گفتوگو كردند كه مسئولان تركيه قول دادند اين موضوع را بررسي كنند.
وي ادامه داد: ورود آقاي عسگري به تركيه حتمي است و خروج آن جاي ترديد دارد كه مسئولين تركيه قول دادند آن را بررسي و پيگيري كنند و به صورت رسمي به ما منعكس نمايند. ما اخبار غيررسمي را ملاك نظر قرار نميدهيم.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين در 26 فروردين همان سال در نشست هفتگي با خبرنگاران با بيان اينكه در تلاش براي به دست آوردن اخباري از وضعيت عسگري و در تماس با مسئولان ترك هستيم، به نگراني خانواده عسگري و مراجعه آنها به سفارت تركيه و همچنين پيگيريهاي سفارت ايران در تركيه اشاره كرد.
سخنگوي وزارت خارجه در تاريخهاي دوم و نهم ارديبهشت نيز عنوان كرد: عليرغم پيگيريهاي انجام شده هنوز خبر قطعي و جديدي در دست نيست.
خانواده عسگري نيز در اين مدت بيكار ننشستند و در طي اين مدت چندين بار به سفارت تركيه در تهران مراجعه كردند و هر بار به آنها قول پيگيري داده شد.
پس از آن بعضي از رسانهها ادعا كردند عسگري اطلاعاتي درباره برنامه هستهاي ايران در اختيار داشته كه سيد محمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در تاريخ 30 ارديبهشت 1386 مطالب منتشر شده در اين زمينه را صحيح ندانست و با بيان اينكه پرونده عسگري از سوي كميتهاي كه به تركيه سفر كرده بود در حال پيگيري است، اظهار داشت: مراجع ذيربط در تهران و آنكارا مشغول بررسي موضوع هستند.
وي از دولت تركيه خواست كميته تحقيق سريعتر نتايج تحقيقاتش را به صورت رسمي به ايران اعلام كند.
زيبا احمدي همسر عسگري در 18 آذر ماه 1387 در تجمعي كه همزمان با دومين سالگرد ناپديد شدن عسگري برگزار شد در گفتوگويي با خبرنگار فارس با تأكيد بر پاسخگويي دولت تركيه در اين زمينه، گفت: رژيم صهيونيستي به دليل ماهيت غيرانساني و تروريستي خود اين آدمربايي را انجام داده و من صد در صد مطمئن هستم كه عسگري توسط عوامل رژيم صهيونيستي در تركيه ربوده شده است.
در طي اين مدت سكوت خبري حاكم بود تا اينكه دو روزنامه صهيونيستي هفته گذشته خبري مبني بر خودكشي عسگري منتشر كردند. پس از آن بود كه محمدرضا شيباني معاون خاورميانه و مشترك المنافع وزارت امور خارجه از اين موضوع ابراز نگراني كرد و خواستار اقدام عاجل سازمانهاي بينالمللي براي روشن شدن وضعيت وي شد.
سردار وحيدي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح نيز در واكنش به خبر منتشره مبني بر شهادت عليرضا عسگري، گفت: در صورت صحت اين خبر، اين اقدام غيرانساني آزمون ديگري براي مجامع بينالمللي خواهد بود كه داعيه حقوق بشر و حقوق شهروندي را دارند.
علياكبر صالحي سرپرست وزارت خارجه كشورمان نيز ديروز (پنجشنبه) 9 دي ماه 1389با ارسال پيامي به بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد نسبت به انتشار اخباري مبني بر خودكشي عسگري در زندانهاي رژيم صهيونيستي ابراز نگراني كرد.
وي تأكيد كرد: بدون ترديد انتشار اين اخبار ظن ربودن عسگري توسط رژيم صهيونيستي را بيش از پيش تقويت كرده و مسئوليت حفظ جان و سلامت نامبرده را مستقيماً متوجه اين رژيم ميكند.
كاظم جلالي مخبر كميسيون امنيت ملي مجلس هم خاطرنشان كرد: ما از طريق مجامع بينالمللي وضعيت آقاي عسگري را پيگيري خواهيم كرد. اگر ادعاي رژيم صهيونيستي صحت داشته باشد، بايد جنازه او به كشورمان تحويل و اگر ادعاي اين رژيم دروغ باشد، بايد آقاي عسگري زنده به جمهوري اسلامي ايران تحويل داده شود.
اقدام رژيم صهيونيستي در ربايش اتباع ايراني تنها به عسگري محدود نشده و اين رژيم پروندههاي سنگيني از جمله در مورد ربايش چهار ديپلمات ايراني در لبنان دارد كه هيچ وقت هم پاسخگو نبوده است.
نكته جالب سكوت سازمان ملل و سازمانهاي مدافع حقوق بشر در اين زمينه است كه پس از گذشته بيش از چهار سال از ربايش عسگري و اخيراً هم خبر شهادتش هيچ عكس العملي از خود نشان نميدهند.
انتهاي پيام/ش