0

اسم من بادام است!

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

اسم من بادام است!

ما دو برادريم كه يكي شيرين و ديگري تلخ است.
بو داده نوع شيرين من مقوي مغز و سلسله اعصاب است.
بينايي را تقويت مي‏كنم و براي تنگ نفس مفيدم.
تلخ من اگر با عسل خورده شود، براي كيسه صفرا و كبد مفيد است.
با پوست منافع بسيار دارم كه از آن جمله از بين بردن زخمهاي چركي است.
اسم من بادام است. همان ميوه‏اي كه چشم‏هاي زيبا را به آن تشبيه مي‏كنند عربي من «لوز» است.
خرما و ترنجي وبهي و لوز بسي هست ----- اين سبز درختان نه همه بيد و چنار است.
زادگاه اوليه‏ي مرا عده‏اي آسياي صغير و عراق نوشته‏اند، ولي من خود را ايراني‏الاصل مي‏دانم و در بسياري از كشورهاي خارجي مرا به نام بادام فارسي مي‏خوانند. من انواع زياد از كوهي، و بياباني و بستاني. كوچك و بزرگ دارم و اين به دو گروه شيرين و تلخ قسمت مي‏شوند.
ميوه شيرين من داراي 54 درصد روغن 24 درصد مواد سفيده‏اي و مقداري عوامل مخصوص كه هنرش آميزش روغن با آب است مي‏باشد و همچنين داراي مقداري قند - صمغ - آهك - فسفر - پتاسيم - گوگرد - كلر - سديم و آهن هستم و به علت وجود اين عناصر است كه كمي سنگين و دير هضم مي‏شوم. چون يك درصد فسفر دارم، مقوي مغز و سلسله اعصاب مي‏باشم.
بادام تلخ روغن كمتري دارد. (بيست تا 45 درصد) ولي عوامل تركيب كننده‏ي آن با آب زيادتر است. و بعلاوه داراي يك تركيب شيميايي است كه در مجاورت آب توليد مقداري قند و مقداري اسانس بادام تلخ و سمي به نام اسيد سيانيدريك مي‏نمايد. روغن نوع شيرين من مسهلي ملايم است و مقدار خوراك آن 15 تا 60 گرم و براي اطفال 4 تا 30 گرم به تناسب سن آنها است.
ميوه من نگهبان جوهر دماغ - ضد عفوني كننده‏ي اعضاء باطني و مقوي بينايي مي‏باشد - نرم‏كننده مزاج - سينه و گلو است.
شيره‏ي ميوه من با شكر سرفه را آسان، سينه و حنجره را نرم و باز مي‏كند و براي تنگ نفس و ذات الجنب و سينه پهلو مفيد است و از خونريزي ريوي جلوگيري مي‏كند. اگر پوست سخت ميوه‏ي مرا كه سوخته و به سرحد خاكستر شدن نرسيده باشد گرد دندان نموده و به دندانهاي خود بماليد لثه دندان را محكم مي‏كند و دندان را سفيد مي‏نمايد.
من به سبب لعابي كه دارم، جهت زخم روده و مثانه و اسهال و پيچش شكم مفيد مي‏باشم. مخصوصا اگر اين پيچش به علت زيادي رطوبت معده باشد - من زياد كننده‏ي شهوت بوده و فشار آن را كم مي‏كنم - خوردن من از سوزش ادرار مي‏كاهد. ميوه‏ي من بدن را چاق مي‏كند و چنانچه مرا با نبات يا مواد قندي ديگر بخوريد نيروي غذايي بيشتري به شما خواهم داد.
اگر مرا بكوبيد ثقيل مي‏شوم و دير از معده مي‏گذرم. بو داده‏ي من مقوي معده بوده، رطوبت آن را بيشتر جمع مي‏نمايد.
مرباي من در چاق كردن اشخاص ضعيف البنيه اثري معجزه‏آسا دارد.
مرباي ميوه من با عسل جهت درد جگر و سرفه مفيد بوده، و بادشكن مي‏باشد.
چغاله‏ي من با پوست، دندان و لثه را محكم مي‏كند و حرارت دهان را تسكين مي‏دهد. يكي از خواص عجيب شكوفه‏ي درخت من است كه شهوت مردان را زياد و شهوت زنان را كم مي‏كند و اين به علت داشتن هورمون مردانه است. زياده‏روي در خوردن من، براي معده خوب نيست، مخصوصا براي اشخاص سالخورده و سرد مزاج و معده‏هاي مرطوب زيان‏آور است.
مغز كهنه و فاسد شده‏ي من باعث زياد شدن غم و غصه شده، اشتها را سد مي‏نمايد و اگر ايجاد قي ننمايد، توليد غش خواهد نمود و درمان آن قي كردن و خوردن ميوه‏هاي ترش است.
روغن بادام شيرين‏
روغن نوع شيرين من دماغ را تازه مي‏نمايد، و براي كساني كه مبتلا به سرسام و سينه پهلو باشند نافع است.
براي رفع بي‏خوابي مفيد بوده، و خواب‏آور است، خوردن آن با كمي كتيرا و شكر جهت سرفه‏ي خشك و باز شدن صدا و قصب‏الريه و نرم كردن روده‏ها سودمند است. از روغن من جهت ضرر مسهل‏ها، مخصوصا مسهل‏هاي شيميايي استفاده نماييد.
خوردن روغن ميوه شيرين من جهت پيچش شكم و دل درد و نرم كردن روده‏ها مفيد بوده، معالج قولنج و سختي ادرار است. روغن شيرين من در اخراج سنگ‏هاي كليه و مثانه كمك مي‏كند. مخصوصا اگر آن را با كمي حجرةاليهود مخلوط نماييد.
حجرة اليهود يا زيتون بني اسرائيل سنگي است كه در اسرائيل پيدا مي‏شود، از دانه‏هاي ريز تشكيل شده، و براي چاپ سنگي مصرف داشت. خوردن مقداري از آن با روغن بادام شيرين يا تلخ براي ريزش سنگ مفيد است و ماليدن مخلوط آن با روغن بادام بر مژه و ابرو سبب روييدن و پر پشت شدن موي آنها مي‏شود.
بادام تلخ‏
ميوه‏ي نوع تلخ من محلل و ضد عفوني‏كننده و پاك كننده‏ي اخلاط است. ضماد آن با سركه جهت سر درد و سرمه‏ي آن به چشم، جهت تقويت بينايي به كار مي‏رود.
جهت تنگ نفس و سرفه و ورم سينه مفيد مي‏باشد، مخصوصا اگر همراه با نشاسته خورده شود و اگر كمي از آن را با نعناع بخوريد، درد كليه را تسكين مي‏دهد و خوردن آن همراه با عسل جهت باز شدن كيسه‏ي صفرا و كبد و سپرز و امراض آنها نافع است.
ماليدن كوبيده ميوه تلخ من به سر، شوره و شپش و رشك را از بين مي‏برد.
استعمال يك دانه‏ي آن عادت ماهانه‏آور است. ضماد آن با سركه و جهت زخم‏هاي كهنه و زخم‏هاي چركي پوست و زخم‏هاي عصبي و جرب و خارش و تركيدن پوست مفيد است.
ماليدن آن به صورت، برطرف كننده‏ي كك و مك و آثار پوست مي‏باشد ضماد آن بر محل گزيدن سگ هار قبل از رسيدن پزشك نافع است. ميوه‏ي تلخ من جهت روده مضر است و زياده‏روي در خوردن آن توليد مسموميت مي‏نمايد كه ممكن است مرگ همراه داشته باشد.
برگ و ريشه‏ي درخت بادام
ضماد ريشه درخت من چه تلخ و چه شيرين، با روغن جهت دردسر و خوردن جوشانده آن جهت پاك كردن طحال و كليه و رفع قولنج و اخراج كرم معده و ضماد خاكستر آن جهت سوختگي آتش مفيد است.
روغن بادام تلخ‏
روغن انواع تلخ من ضد عفوني‏كننده است. اخلاط لزج و چسبنده و ليزابه را از معده و روده پاك مي‏كند. و با داروهاي مناسب جهت تنگ نفس و ورم طحال و درد كمر و سختي ادرار و رفع قولنج و اختناق رحم و فروبردن اورام و اخراج سنگ و جنين تجويز شده است. چكاندن آن در گوش جهت تسكين درد آن مفيد است و گوشي كه صدا مي‏كند دارويي بهتر از اين ندارد. مقدار خوراك آن بيست گرم است.
خاتمه: صمغ درخت من همانند صمغ عربي است، در آب حل شده چسب درست مي‏كند، و سينه را نرم مي‏كند، بادامچه و بادامك انواع كوهي ما بوده و خواصي مانند ما دارند.
بادام نمك پرورده و بادامچه جهت كساني كه گرسنگي كاذب دارند مفيد مي‏باشند. با من انواع شيريني - سوهان عسلي - قطاب و غيره درست مي‏كنند.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
 

پنج شنبه 9 دی 1389  10:59 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
دسترسی سریع به انجمن ها