0

اسم من انار است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من انار است!

ميوه بهشتي هستم، و يك دنيا خاصيت دارم.
زادگاهم ايران است.
بهترين موقع خوردن من صبح زود است.
رب من، غم و غصه را از دل مي‏برد.
شيرين مرا، براي رفع سينه درد و سرفه ميل كنيد...
اسم من انار است، و گاهي نار مي‏گويند. از من در قرآن مجيد تعريف شده است. زادگاه اوليه من ايران مي‏باشد، ولي امروزه در بسياري از كشورها كاشته مي‏شوم. طعم من گاهي ترش، گاهي شيرين و گاهي ملس است. در اثر تربيت يك نوع انار بي هسته وجود دارد كه پوست مغز و دانه‏هاي آن نرم و لطيف مي‏باشد. نوع شيرين من براي سينه و ريه نافع است، ولي نوع ترش ما سينه را خشك مي‏كند، و براي مبتلايان به درد سينه و سرفه خوب نيست، براي آنهايي كه جگرشان گرم است، هيچ ميوه‏اي مناسب‏تر از نوع ترش ما نيست. مواد غذايي در ما كم است، ولي تا بخواهيد سرشار از ويتامين‏هاي آ - ب - ث و ئي هستيم و به قدري آهن و فلزات مفيد ديگر داريم كه هضم ما را سنگين كرده، و كمي نفاخ به نظر مي‏رسيم، ولي اين سنگيني و نفخ از نوع ساير ميوهها نيست، و به زودي پراكنده مي‏شود و يكي ديگر از مشخصات ما اين است كه آب ما سنگين‏تر از خوردن دانه‏هاي ما با هسته است، چون مغز هسته‏ي دانه‏هاي ما خود كمي پائين است، و پوست سخت آن روده‏ها را جارو مي‏كند، آب ميوه‏ي من داراي قند - تانن و يك ماده‏ي مفيد به نام كره ماناتين است كه از دوستان كبد بوده، و آن را پاك و در نتيجه رنگ رخساره را باز مي‏نمايد، من به علت داشتن ويتامين‏هاي آ به رشد اطفال كمك مي‏كنم. به علت داشتن انواع ويتامين «ب» اعصاب را تقويت كرده، آنها را محكم و شك و دودلي را از بين مي‏برم، به علت داشتن ويتامين ب 6 ضد استفراغ بوده، و درمان ويار زنان باردار هستم.
اگر خانمي هنگام آبستني از من، يا رب من زياد بخورد، بزرگترين خدمت را به فرزند آينده خود كرده است، زيرا من علاوه بر جلوگيري از ويار و تقويت مادر و فرزند، به رشد آينده طفل هم كمك خواهم نمود. من به علت داشتن آهن و ويتامين‏هاي لازم، خون ساز بوده و آن را اصلاح مي‏نمايم.
بهترين موقع خوردن من صبح ناشتا است. در موقع خوردن به من گلپر بزنيد علاوه بر بوي مطبوع به هضم من هم كمك خواهد كرد.
من پيشاب را زياد مي‏كنم، غرايز جنسي را تقويت مي‏نمايم، و درمان اسهال هم هستم. دانه‏هاي ميوه‏ي جنگلي من كه به ناردان معروف است، در معالجه‏ي اسهال شهرت فراوان دارد. اين دانه‏ها را در آب بجوشانيد، و صاف كنيد، و آب آن را نوش كنيد تا اسهال بند آيد و همچنين مي‏توانيد كمي ناردان را با هم وزنش برنج و جو پوست كنده مخلوط كرده، در آب بجوشانيد و پس از صاف كردن تنقيه كنيد و اثر آن را در معالجه اسهال ببينيد. اين دستور براي معالجه زخم معده و ورم روده، نتايج عالي داده است.
رب من بهترين چاشني براي فسنجان و خورش باميه - آش انار و خوراك‏هاي ديگر است، و به علت داشتن تانن و آهن، رنگ آن‏ها را سياه مي‏كند.
اگر اين رب را با عسل مخلوط كنيد، براي معالجه زخم بيني و بثورات جلدي مصرف آن از خارج مفيد است.
خوردن آب ميوه شيرين من با شكر و نشاسته براي معالجه سينه درد و سرفه توصيه شده است و مرا در موقع يرقان نيز تجويز كرده‏اند، و براي اصلاح سپرزنيز سودبخش مي‏باشم.
نگاه به دل پر خون من نكنيد، تمام قسمت‏هاي درخت من مفيدند. پوست ميوه - پوست ساقه و پوست ريشه من مصارف صنعتي و درماني دارند و از گل من هم مي‏توان استفاده كرد.
پوست ميوه‏ي من در رنگرزي و چرم‏سازي از قديم به كار مي‏رفت، و بهترين قالي‏هاي ايران را با آن رنگ مي‏كردند.
مضمضمه و نگاهداشتن آب ميوه‏ي ترش من در دهان، برفك و جوش‏هاي دهان را پاك مي‏كند و لثه را محكم مي‏نمايد. ميوه‏ي ترش من براي مبتلايان به زخم معده و روده خوب نيست و براي سرد مزاجان زيان‏بخش است، و جاذبه‏ي كبد را كم مي‏كند، ولي در عوض ميوه‏هاي شيرين و ملس من، صفرا بر بوده و معده و كبد را تقويت كرده، و درمان تب‏هاي صفراوي و يرقان و امراض جلدي است.
پوست ساقه و ريشه من داراي بيست و دو درصد تانن است، و به علاوه از آن در صنعت داروسازي، چهار ماده شيميايي مي‏گيرند كه همگي ضد كرم كدو مي‏باشد. شما مي‏توانيد براي معالجه كرم كدو از پوست، ريشه يا ساقه من مستقيما استفاده كنيد، و به اين منظور بايد شصت گرم پوست ريشه‏ي تازه يا گرد خشك آن را گرفته، شش ساعت در آب خيس نماييد (مقدار آب 750 گرم) بعد آن را بجوشانيد تا حجم آن تقريبا نيم ليتر شود، پس از صاف كردن، آن را سه قسمت كندي و هر قسمت را به فاصله يك ساعت و نيم ميل نماييد و پس از دو ساعت يك مسهل بخوريد، و منتظر دفع كرم كدو باشيد. مقدار مصرف براي اطفال يك ششم تا يك سوم ميزان بالا مي‏باشد. ضمادي كه با پختن پوست و هسته من تهيه نماييد، براي امراض جلدي مخصوصا اگزما مفيد است و خارش از بين مي‏برد.
رب من جهت رفع خماري مفيد بوده، و غم و غصه را تسكين مي‏دهد.
ناردان قابض‏تر از دانه‏هاي ما بوده، جوشانده‏ي آن جهت محكم شدن لثه نافع‏تر است. جوشانده گل ما نيز جهت پيوره و خونريزي لثه تجويز شده است و ساير خواص آن مثل گلنار فارسي است كه بعدا خود را معرفي خواهد كرد.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

پنج شنبه 9 دی 1389  10:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها