ونیز، شهر زیبای ایتالیایی، با داشتن ویژگی های جالب و آثار تاریخی و معماری خاص سالانه میلیون ها گردشگر را جذب میکند. در کنار زیباییهایی که همه شنیدهایم، زیباییهای ونیز جنبه دیگری دارد که ناشناخته مانده است.
ونیز، یکی از شهرهای زیبای ایتالیا، مجموعهای از چندین جزیره است که با کانالهایی به هم مرتبط میشوند. ونیز بزرگترین شهر بدون خودرو اروپایی است و رفت وآمد به صورت پیاده یا با قایق انجام میشود. ویژگیها و مناظر جالب و معماری این شهر هر کسی را علاقهمند به دیدن آن میکند، اما هر آنچه تا به حال در مورد ونیز شنیدید تنها بخشی از شکوه این شهر است.
گردشگران هنگام تماشای مناظر مختلف در ونیز معمولا سر خود را به بالا می گیرند و با شگفتی به ساختمانهای تاریخی و مناظر مختلف نگاه میکنند، اما این تنها نیمی از این نمایش جالب است. نیمه دیگر آن زیر پاهایتان قرار دارد. معمولا توریستها و حتی خود ونیزیها توجه چندانی به پیادهروهای موزاییکی زیبای شهر که هر روز بر روی آن راه میروند، نمیکنند. عکاس آلمانی، سباستین اراس (Sebastian Erras)، سری به ونیز زده، اما این بار دوربینش را رو به زمین گرفته و عکسهای جالبی از این هنر زیبا گرفته است.
سباستین چند ماه پیش که در مراکش بود متوجه پیادهروهای بسیار زیبای آنجا شد و وقتی به پاریس برگشت، شروع به کشف پیادهروهای خاص کرد.
نمیدانم چرا چنین تنوعی در پیادهروهای پاریس است، این کار مثل جستجوی گنج است.
او سپس به ونیز رفت و همین کار را انجام داد.
جان جولیوس نورویچ (John Julius Norwich)، سفرنامه نویس، میگوید:
در شهری بر روی آب، بازتاب لرزان کلیساها و قصرها، چشم ونیزیها را به سمت خود خیره میکند. این منظره با پیادهروهای مجلل لذتبخشتر هم میشود. سنگ فرش موضوع مهمی در ونیز است. سنگ جلوی نم و رطوبت تالابها را میگیرد و همچنین گرمای تابستان را دفع میکند.
سباستین می گوید:
من کنجکاو بودم که جنبه دیگر ونیز را که احتمالا ناشناخته مانده بود، کشف کنم. بسیاری از سنگفرشها در کلیساها و مقبرهها ناشناخته است. بسیاری از مردمی که آنجا زندگی میکردند به من میگفتند که «جالب است که ما هر روز روی این سنگفرش ها راه میرویم، ولی تا به حال به آنها توجه نکرده بودیم.»