📝 انواع #فرج
📘 و اشرقت الارض بنور ربها(1)
«و روشن شود زمين به نور پروردگارش»
☀️امام رضا(ع) مي فرمايد:
هنگامي که حضرت مهدي(عج) ظهور مي کند، زمين از نور خدا(حضرت مهدي (عج) چون نورالله است.) روشن مي شود و زمين زير پاي او به سرعت حرکت مي کند. و اوست که سايه ندارد.(2)
📒«فرج» در لغت به معني«گشايش» است. يعني از تنگنا بيرون آمدن و از فقر و درد و مرض و ... نجات يافتن.
✅فرج سه نوع است:
🔹فرج فردي
🔹فرج اجتماعي
🔹فرج آل محمد(عج)
1⃣ فرج فردی
👈🏼آن گاه که حضرت موسي(ع) از دست فرعونيان فرار کرد و از مصر به مدين رسيد، گفت:
💬 رب اني لما أنزلت الي من خير فقير(3)
خداوندا ! هر چه بفرستي من نيازمندم(يعني در نهايت گرسنگي ام). بلافاصله فرج برايش رسيد و شعيب(ع) او را به خانه اش دعوت کرد.
⛺️حضرت ايوب(ع) نيز در فقر و بيچارگي و مرض در بيابان زندگي مي کرد. رو به درگاه خدا کرد و گفت:
💬اني مسني الضر و أنت أرحم الراحمين(4)
پروردگارا ! به راستي که سختي مرا لمس کرده و تو مهربان ترين مهربانان هستي. در اين هنگام فرج برايش رسيد که چشمه ي آبي ظاهر شد و ايوب و همسرش با رفتن در چشمه جوان شدند.
🐋 يونس(ع)، هنگامي که در شکم نهنگ قرار گرفت، استغاثه نمود و گفت:
💬لا اله الا انت سبحانک اني کنت من الظالمين(5)
معبودي جز تو نيست تو پاک و منزه اي، به راستي که من از ستمکاران بودم. در اين زمان، خداوند او را نجات داد. اگر يونس در شکم نهنگ اين ذکر را نمي خواند تا قيامت در آن جا زنداني بود.(6)
👈🏼اين ها نمونه هايي از فرج شخصي بود. ما نيز بايد در گرفتاري ها و تنگناها از درگاه خداوند فرج بخواهیم.
2⃣ فرج اجتماعي
فرج اجتماعي دو نوع است:
🔅فرج شيعيان
🔅فرج عمومي جهانيان.
⚪️ فرج شيعيان:
در اين زمينه، دعاهاي فرج زيادي مانند دعاي«الهي عظم البلاء ... » وجود دارد.
📖 که در اين دعاها از خداوند مي خواهيم که فقر و بيچارگي و گرفتاري را از شيعيان برطرف کند.(به خصوص با ظهور امام زمان(ع)).
⚪️ فرج عمومي جهانيان:
💫نوح(ع) در دعاهايش درخواست فرج جهاني کرده است.
📖قرآن کريم از زبان او مي گويد: (رب لا تذر علي الأرض من الکافرين ديارا انک ان تذرهم يضلوا عبادک و لا يلدوا الا فاجرا کفارا)(7)
👈🏼پروردگارا! در صفحه ي زمين، کافري باقي مگذار! اگر آن ها را به حال خود بگذاري، بندگانت را گمراه مي کنند و نسل آن ها نيز که به دنيا مي آيند بدکردار و ناسپاسند[يعني نسل آن ها نيز فاسد است]
3⃣ فرج آل محمد(عج)
📖در دعاهاي زيادي اشاره به فرج آل محمد(عج) شده و دستور داده شده که براي فرج ايشان دعا کنيم.
👈🏼از روزي که پيامبر اکرم(ص) رحلت نمود، ظلم و ستم به آل محمد(ص) و شيعيان آغاز شد. از نظر مادي و معنوي به آل محمد(ص) و شيعيان و سادات ظلم بسيار نمودند و گاهي هم آن ها را به قتل مي رساندند. 😔
☀️با ظهور حضرت مهدي(عج) فرج آل محمد(ص) نيز فرا مي رسد. «اللهم صلي علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم» خداوندا! بر محمد و آل محمد درود فرست و فرج ايشان را برسان!
✅«يا رب الحسين بحق الحسين اشف صدر الحسين بظهور الحجه» اي پروردگار حسين! به حق حسين! با ظهور حضرت حجت دل امام حسين(ع) را شفا ده(التيام بخش)!
✍🏼پی نوشتها:
1. الزمر: 68.
2. «کمال الدين » ص 372
3. قصص: 24
4. انبياء: 83
5. انبياء: 87
6. صافات: 144
(7) نوح : 26 و 27
📔بر گرفته از کتاب الفبای مهدویت