گفتوگو با برايان تريسي
خانوادهاي شاد و سالم دارم. تجارتي كه بدان دست زدهام فاقد هر گونه تزلزل و رو به رشد است و خود نيز به لحاظ جسمي و روحي در سلامت كامل به سر ميبرم. هماكنون مشغول كار بر روي چندين پروژه بسيار خوب و مهيج بوده و انتظار دارم كه هر روز براي من بهتر و تازهتر از روز قبل باشد. در هيچ مسالهاي احساس پشيماني نميكنم.
چگونه در حوزه زندگي فردي پيشرفت ميكنيد و چگونه ميتوانيد انگيزه خود را بهطور مداوم حفظ كنيد؟
سوال بسيار خوب و مهمي پرسيديد. به اعتقاد من بهداشت رواني و تعادل روحي خيلي شبيه بهداشت جسمي و تعادل جسمي است. در هر دو زمينه، نياز است كه هر روز روي خود كار كنيد. من خود براي رسيدن به تعادل جسمي هر روز ورزش ميكنم، ورزشهايي از قبيل پيادهروي تند، شنا، دوچرخهسواري، وزنهبرداري (البته وزنههاي سبك) و حركات كششي.
براي رسيدن به تعادل روحي و احساسي، هر روز بخشي از كتاب مقدس را ميخوانم، هنگامي كه در داخل اتومبيل هستم به برنامههاي خوب و سودمند راديويي گوش ميدهم، نوارهاي ويدئويي آموزشي تماشا ميكنم، پيرامون موضوعات مختلف كتاب ميخوانم، اهدافم را مينويسم و بازنويسي ميكنم، با استفاده از اصول مديريت زمان براي خود برنامه زمانبندي ترتيب ميدهم، و هر زمان كه بتوانم در كلاسهاي آموزشي متفاوت شركت ميكنم.
اگر به جسم فيزيكي خود غذاهاي چرب و نرم، سالم و مغذي برسانيد به سطوح بسيار بالايي از انرژي و سلامت جسمي دست مييابيد. اگر از طريق خواندن كتابهاي مختلف، گوش دادن به نوارهاي آموزشي و حضور در سمينارهاي گوناگون به ذهن خود باورهاي مثبت، جالب توجه و ارزشمند برسانيد آن گاه همواره باانگيزه ميمانيد و به كارهاي خوب و با ارزش بسيار بالا دست خواهيد زد. اين، فلسفه اساسي من راجع به زندگي است.
به كساني كه دوست دارند پا جاي پا شما گذاشته و يا دست كم در كارهايشان همچون شما به پيشرفتهاي چشمگيري برسند چه توصيهاي ميكنيد؟
كليدهاي رسيدن به موفقيت ساده هستند، اما كاربرد آنها به هيچ عنوان ساده نيست. نخست آنكه دقيقا مشخص كنيد كه از پرداختن به چه كاري احساس رضايت محض ميكنيد. يادتان باشد كه همواره در كاري به موفقيتهاي چشمگير ميرسيد و بيشتر بدان توجه خاص مبذول ميكنيد كه از انجام آن كار بيش از هر كار ديگري لذت ميبريد.
دوم آنكه تمام هم و غمتان اين باشد كه در انجام همه كارها بسيار، بسيار خوب عمل كنيد. بهاي همه چيز را بپردازيد، به هر جايي كه شد برويد (حتي اگر آن سر دنيا باشد)، در كار خود حاضر به جانفشاني باشيد و مطالعه كنيد تا در حوزه فعاليت انتخابيتان بهترين شويد. اين نيز كليد رسيدن به موفقيت در همه كارهايي است كه به آنها دست ميزنيد.
سوم آنكه همواره در جستوجوي كسب علم و دانش باشيد. هرگز در زمينه كاري انتخابي خود از رشد و پيشرفت دست برنداريد. و بالاخره تصميم بگيريد كه تا زمان رسيدن به موفقيت، ايستادگي كنيد. هرگز تسليم نشويد. با تمسك به دو عامل بسيار مهم ثبات قدم و عزم راسخ، از كليه فعاليتهاي خود پشتيباني كنيد.
بهترين بخش در كار شما كدام است؟
بهترين بخش كاري كه در حال حاضر بدان مشغول هستم، فرصتي است كه براي من پيش آمده تا بتوانم باورهاي عملي، سودمند و ثابتشدهاي را با ديگران شريك بشوم كه بتوانند با به كار بستن آنها در مسير زندگي و شغل خود خيلي زود شاهد پيروزي را در آغوش بكشند. وقتي مردم نزد من ميآيند، يا برايم نامه مينويسند و اذعان ميكنند كه با سر لوحه قرار دادن باورها و عمل به آنها توانستهاند تغييراتي بس شگرف در زندگي خود ايجاد كنند از شادي در پوست خود نميگنجم. تجارت من سخنراني يا ترتيب دادن سمينار نيست. تجارت من، ايجاد تغيير در مسير زندگي همنوعان است.
چه كارهايي در طول روز انجام ميدهيد؟
من هر روز حدود ساعت 6 صبح بيدار ميشوم. بلافاصله نرمش ميكنم و سپس به ورزشهايي مثل پيادهروي، شنا ميپردازم يا سراغ تعدادي از دستگاههاي ورزشي مخصوص تناسب اندام (مثل دوچرخه ثابت يا تردميل) ميروم و مدتي روي آنها كار ميكنم.
تمرينات ورزشي خود را با نيم تا يك ساعت مطالعه كتابهاي مذهبي و معنوي ادامه ميدهم. سپس به نوشتن و دوباره نوشتن اهدافم ميپردازم و بدين ترتيب روز براي من آغاز ميشود.
من همواره كارهايم را از روي فهرست انجام ميدهم. هر كاري را كه بايد انجام دهم از شب قبل مينويسم و اولويتها را نيز مشخص ميكنم. وقتي صبح روز بعد به فهرست نگاه ميكنم، ابتدا همان كاري را انجام ميدهم كه از همه مهمتر است.
در طول روز، بيوقفه كار ميكنم. سعي ميكنم حتي يك دقيقه از وقت خود را هدر ندهم. نتيجه اينكه، در طول يك روز موفق به انجام كارهاي بيشماري ميشوم. در مقايسه با كساني كه تجارتي مثل من دارند، بيشترين تعداد كتاب، نوارهاي صوتي آموزشي و برنامههاي تصويري آموزشي را در طول سال ارايه ميدهم.
اوقات فراغت خود را به چه شكلي پر ميكنيد؟
در درجه اول اين است كه همراه با همسرم به پيادهروي بروم، بعد مقداري از وقتم را به فرزندانم اختصاص بدهم، ورزش كنم و بهخصوص در ارتباط با مسايل مختلف مطالعه كنم. چون از كاري كه در حال انجامش هستم حقيقتا لذت ميبرم، زياد دچار استرس نميشوم. به ندرت به استراحت يا تمدد اعصاب نياز پيدا ميكنم. وقتي كاري ميكنيد كه از انجام آن لذت ميبريد، مشتاق ميشويد كه به شيوههاي مختلف دست به انجام آن كار بزنيد.
قصد داريد سال آينده به چه كارهايي دست بزنيد؟
هدف بزرگ من اين است كه سال آينده 120 سخنراني و سمينار در ايالات متحده، كانادا، اروپا و استراليا برگزار كنم. علاوه بر اين، قصد دارم كه چهار عنوان كتاب نوشته و چاپ كنم. ضمنا ميخواهم يك برنامه آموزشي جديد صوتي ترتيب داده و به بازار عرضه كنم.
فكر ميكنيد تجربيات سودمندي كه به ديگران انتقال ميدهيد و پيامهايي كه براي مردم داريد چگونه در اين دنياي وانفسا ياريرسان آنها خواهد بود؟
در 20 سال گذشته، بيش از 2 ميليون نفر در سراسر دنيا را از طريق سخنرانيهايم خطاب قرار دادهام. تعداد كثيري از اين افراد براي من نوشتهاند كه در نتيجه گوش دادن به سخنرانيهاي من و اعمال روشهاي عرضهشده، زندگيشان دستخوش تغييرات چشمگيري شده است. كساني كه كتابهاي مرا خواندهاند، به برنامههاي آموزشي من گوش دادهاند و نوارهاي ويدئويي مربوط به سمينارهايم را تهيه و به رهنمودهاي آنها عمل كردهاند بارها و بارها زندگيهايشان را متحول كردهاند.
همواره كليد موفقيت اين بوده است: ”از متخصص بياموزيد.“ بايد پي ببريد كه افراد موفق چه كارهايي انجام ميدهند.
منبع:مجله موفقیت