آش قلم( کرمانی)
آش قلم( کرمانی)
این آش بسیار بسیار بسیار خوشمزه مقوی و پر از انرژی هست ما معمولا این آش رو توی ماه رمضان برای رفرش شدن خیلی درست میکنیم.
موادلازم:
قلم گاو 2عدد
نخود 1لیوان
عدس 1لیوان
لوبیا 1لیوان
لوبیا محلی کرمانی 1لیوان
بلغورگندم 1ونیم لیوان
کنجید(دلخواه) 4 ق غ
زیره 2ق غ
سیاه دانه(دلخواه) 1 ق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه و آویشن میزان لازم
من شخصا گوشت هم میکنم داخلش آخه ما گوشت خوارهستیم اما توی رسپی اصلیش گوشت نیست.
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را داخل قابلمه ریخته وگوشت را باهاش سرخ میکنیم بعد قلم هارو اضافه کرده و نمک و فلفل و زودچوبه راریخته کمی تفت میدهیم و یک استکان اب به مواد اضافه کرده بعد از جوش آمدن در قابلمه رو میزاریم و حرارت رو کم میکنیم تا اون یک استکان آب تمام شود. حالا ادویه هارو اضافه کرده(آویشن و زیره) و کنجید بو داده شده کمی گیاه محلی کرمانی هم اضافه میکنم(کسرک و بادیون)لازم نیست اما من از طعمش خوشم میاد.حلا حبوبات که از شب قبل خیس خورده را اضافه کرده و آب به اندازه ای که برای آب گوشت میریزید بهش اضافه میکنید (باید بعد از پخت کمی آب داشته باشد نه خیلی مثل آش آبکی باشه نه مثل هلیم سفت باشه تقریبا مثل سوپ جورقیق) حالا درب قابلمه را میگذاریم به مدت 5 تا6 ساعت بپزه.
(اگه عجله داشتید میتونید از زودپز هم استفاده کنید و تا زمانی که گوشت پخت بهش زمان بدید صد البته که در قابلمه خوشمزه تر میشه)
حالا در قابلمه کوچک تری بلغور گندم را ریخته و میگذاریم حسابی بپزه و لعاب بده.
بعد از پخت بلغور گندم را به غذا اضافه کرده و نیم ساعتی با حرارت کم بهش زمان میدیم تا مزه ها یکدست شود<<البته این را در نظر داشته باشید بعد از ریختن بلغور باید مرتب هم زد و گرنه ته میگردو زودتر ازاونی که فک کنید غذاتون از دستتون میره>>
امیدورام درست کنید و لذت ببرید منم از دعای خیرتون سر سفره افطار و سحر فراموش نکنید
سه شنبه 11 اسفند 1394 9:30 PM
تشکرات از این پست
nargesza