آیــــــ📖ـــــات مهــــ💐ــــدویت
📖 سوره انبیاء, آیه 105
☑️ خداوند متعال مىفرماید:
💠و لقد کتبنا فى الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادى الصالحون؛💠
👈🏼 ما در زبور بعد از ذکر نوشتیم که بندگان صالح من وارث زمین خواهند شد.»(1)
⭕️ مقصود از «زبور» در آیه، زبور داوود و مراد از «ذکر»، تورات است.
〽️ در زبور مىخوانیم:
«زیرا که شریران منقطع مىشوند ولى متوکلان به خداوند وارث زمین خواهند شد، و حال اندک است که شریر نیست مىشود، هر چند مکانش را استفسار نمایى ناپدید خواهد شد، اما متواضعان وارث زمین شده و از کثرت سلامتى متلذذ خواهند شد.»(2)
⭐️ و در آیه 29 از مزمور داوود آمده است:
«صالحان وارث زمین خواهند شد و در آن تا ابد سکونت خواهند داشت»
💹 مقصود از کلمه «الارض» در آیه فوق, مطلق زمین دنیا و آخرت(بهشت) است؛ زیرا تخصیص آن به زمین دنیا بدون وجه است.(3)
و مقصود از «عبادى الصالحون»، معناى عامى است که شامل هر زمان و مکان و هر قومى خواهد شد، و مصداق اکمل و اتم آن مطابق روایات زمانى است که حضرت مهدى علیه السلام ظهور کرده و زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد. در آن زمان است که تمام کره زمین در اختیار بندگان صالح خداوند قرار خواهد گرفت.
💭 ابن کثیر مىگوید: «خداوند در آیه شریفه بشارت مىدهد بر بندگان صالح خود که در دنیا و آخرت آنان را سعادتمند کرده و آنان را وارث زمین و بهشت گرداند.»(4)
💭 آلوسى مى گوید: «اگر بگوییم که این آیه مربوط به عصر مهدى و نزول عیسى است به اقوال دیگر احتیاجى نیست.»(5)
و لذا در ذیل آیه روایاتى نقل شده که دلالت بر انطباق آیه بر عصر ظهور حضرت مهدى علیه السلام دارد.
💭 ثوبان از رسول خدا صلى الله علیه و آله نقل کرده که حضرت فرمودند: «خداوند براى من زمین را جمع نمود. پس من مشرقها و مغرب های آن را مشاهده کردم و امت من زود است که به آن خواهند رسید.»(6)
☀️ امام باقر(ع) نیز فرمودهاند: «مقصود از «عبادى الصالحون»، اصحاب مهدى علیه السلام در آخرالزمان است.»(7)
📚 منابع :
1- سوره انبیاء، آیه 105.
2- مزمور، 37/9-11.
3- المیزان، ج 14، ص 493.
4- تفسیر ابن کثیر، ج 2، ص 524.
5- روح المعانى، ج 17، ص 95
6- روح المعانى، ج 17، ص 95.
7- مجمع البیان، ج 7، ص 66.