0

آیات مهدویت

SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 4222

آیات مهدویت

آیــــــ📖ـــــات مهــــ💐ــــدویت

📖 سوره انبیاء, آیه 105

☑️ خداوند متعال مى‌فرماید: 
💠و لقد کتبنا فى الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادى الصالحون؛💠
👈🏼 ما در زبور بعد از ذکر نوشتیم که بندگان صالح من وارث زمین خواهند شد.»(1) 

⭕️ مقصود از «زبور» در آیه، زبور داوود و مراد از «ذکر»، تورات است. 
〽️ در زبور مى‌خوانیم:
 «زیرا که شریران منقطع مى‌شوند ولى متوکلان به خداوند وارث زمین خواهند شد، و حال اندک است که شریر نیست مى‌شود، هر چند مکانش را استفسار نمایى ناپدید خواهد شد، اما متواضعان وارث زمین شده و از کثرت سلامتى متلذذ خواهند شد.»(2) 

⭐️ و در آیه 29 از مزمور داوود آمده است: 
«صالحان وارث زمین خواهند شد و در آن تا ابد سکونت خواهند داشت» 

💹 مقصود از کلمه «الارض» در آیه فوق, مطلق زمین دنیا و آخرت(بهشت) است؛ زیرا تخصیص ‍ آن به زمین دنیا بدون وجه است.(3) 
و مقصود از «عبادى الصالحون»، معناى عامى است که شامل هر زمان و مکان و هر قومى خواهد شد، و مصداق اکمل و اتم آن مطابق روایات زمانى است که حضرت مهدى علیه السلام ظهور کرده و زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد. در آن زمان است که تمام کره زمین در اختیار بندگان صالح خداوند قرار خواهد گرفت. 

💭 ابن کثیر مى‌گوید: «خداوند در آیه شریفه بشارت مى‌دهد بر بندگان صالح خود که در دنیا و آخرت آنان را سعادتمند کرده و آنان را وارث زمین و بهشت گرداند.»(4) 

💭 آلوسى مى گوید: «اگر بگوییم که این آیه مربوط به عصر مهدى و نزول عیسى است به اقوال دیگر احتیاجى نیست.»(5) 
و لذا در ذیل آیه روایاتى نقل شده که دلالت بر انطباق آیه بر عصر ظهور حضرت مهدى علیه السلام دارد. 

💭 ثوبان از رسول خدا صلى الله علیه و آله نقل کرده که حضرت فرمودند: «خداوند براى من زمین را جمع نمود. پس من مشرق‌ها و مغرب های آن را مشاهده کردم و امت من زود است که به آن خواهند رسید.»(6) 

☀️ امام باقر(ع) نیز فرموده‌اند: «مقصود از «عبادى الصالحون»، اصحاب مهدى علیه السلام در آخرالزمان است.»(7) 

📚 منابع :
1- سوره انبیاء، آیه 105. 
2- مزمور، 37/9-11. 
3- المیزان، ج 14، ص 493. 
4- تفسیر ابن کثیر، ج 2، ص 524. 
5- روح المعانى، ج 17، ص 95 
6- روح المعانى، ج 17، ص 95. 
7- مجمع البیان، ج 7، ص 66.

عجیب است که:
پس از گذشت یک دقیقه به پزشکی اعتماد می کنیم !

بعد از گذشت چند ساعت به کلاهبرداری !
بعد از چند روز به دوستی !
بعد از چند ماه به همکاری !
بعد از چند سال به همسایه ای !
اما بعد از یک عمر به خدا اعتماد نمی کنیم ...!

شنبه 8 اسفند 1394  2:03 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1

پاسخ به:آیات مهدویت

📖 سوره نساء، آیه 69

🔱حسُنَ أُولئِكَ رَفِیقاً🔱

👈 آیات بسیاری از قرآن کریم به حکومت جهانی حضرت مهدی(ع)، قیام ایشان و یا وجود مبارکشان تأویل شده است. در این میان روایتی در برخی تفاسیر روایی ذیل آیه 69 سوره نساء، قائم آل محمد(عج) را مصداق «حَسُنَ أُوْلَئكَ رَفِیقًا» معرفی می کند.

📖خداوند در قرآن می فرماید:
💠 من یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُوْلَئكَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیهْم مِّنَ النَّبِیِّنَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشهُّدَاءِ وَ الصَّالِحِینَ وَ حَسُنَ أُوْلَئكَ رَفِیقًا 💠

👈 و هر کس از خدا و پیامبر اطاعت کند، پس آنان [در قیامت] با کسانی همدم خواهند بود که خداوند بر آنان نعمت داده است، مانند پیامبران، صدیقان، شهیدان و صالحان، و اینان چه همدم های خوبی هستند.»

🍀پیامبر اکرم(ص) فرمود: 
🔹«مِنَ النَّبِیِّینَ» یعنی محمّد
🔹«من الصِّدِّیقِینَ» یعنی علی بن أبی طالب
🔹«من الشُّهَداءِ» یعنی حمزة
🔹 «من الصَّالِحِینَ» یعنی حسن و حسین
🔹و «حَسُنَ أُولئِكَ رَفِیقاً» یعنی القائم من آل محمد.

📚 منابع:
1. البرهان، ج2، ص 125
2. شواهد التنزیل، ج1، ص 197

عجیب است که:

شنبه 8 اسفند 1394  4:53 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1

📖 سوره جمعه, آیه 11

💠وإِذَا رَأَوْا تِجَارَةً أَوْ لَهْوًا انفَضُّوا إِلَيْهَا وَتَرَكُوكَ قَائِمًا قُلْ مَا عِندَ اللَّهِ خَيْرٌ مِّنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ وَاللَّهُ خَيْرُ الرَّازِقِينَ💠

👈 و مردم چون تجارتی يا لهو و لعب ببينند بسوی آن میشتابند و تو را ترک میکنند، درحالیکه تو قائم ماندی. 
 بگو که آنچه نزد خداست، برای شما خیلی بهتر است از لهو و لعب و تجارتهای دنیا، و خداوند بهترین روزی دهنده خلایق است. 

عجیب است که:

شنبه 8 اسفند 1394  4:54 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1

📖 آیه 33 سوره توبه 

خداوند متعال می‌فرماید: 
💠هوَ الَّذی اَرسَلَ رَسُولَهُ بِالهُدی وَ دینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ عَلی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَو کَرِهَ المُشرِکونَ.💠 

او کسی است که رسولش را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه آیین‌ها غالب گرداند، هرچند مشرکان کراهت داشته باشند.

👈🏼 مقصود از «هدایت» در آیه، هدایت الهی است که رسول خود را بر آن مبعوث کرده و مراد از «دین حق» نیز همان دین اسلام است. ضمیر «ه» در «لیظهره» به دین اسلام برمی‌گردد، نه رسول خدا‌؛❗️

👌🏼 زیرا مرجعی نزدیک‌تر از کلمه رسول است و نیز تناسبی که بین غالب که دین اسلام است با مغلوب که ادیان دیگر است برقرار می‌شود.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔹 فخر رازی می‌گوید: 
«این بشارت از طرف خداوند است که باید در آینده تحقق یابد و طبق روایات در زمان حضرت‌ عیسی و حضرت مهدی‌ علیهماالسلام محقق می‌شود»
📕تفسیر فخر رازی، ج۱۲، ص۱۰۴
🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔹طبری می‌گوید: 
«در زمان نزول حضرت عیسی‌ علیه‌السلام تمام ادیان باطل و نابود شده و تنها دین اسلام بر همه ادیان غالب خواهد شد».
 📘جامع‌البیان، محمدبن‌جریر طبری، ج۱۳، ص۱۰۹
🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔹 از سعیدبن‌جبیر روایت شده که آیه مربوط به مهدی‌، از اولاد فاطمه علیهماالسلام، است که خداوند او را بر همه ادیان غالب خواهد کرد. 
📗الفصول‌المهمة، شیخ حر عاملی، ص۳۰۰
🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔹ابوبصیر از امام صادق‌‌ علیه‌السلام در تفسیر آیه فوق روایت کرده که فرمود: 
به خدا سوگند، تأویل آیه هنوز تحقق نیافته و تحقق نیافته و نخواهد یافت تا آنکه قائم خروج کند و هنگامی‌که خروج کرد کافر به خدای عظیم در روی زمین باقی نمی‌ماند». 
📙تفسیر البرهان، سید هاشم بحرانی، ج۳، ص۴۰۷

عجیب است که:

شنبه 8 اسفند 1394  4:55 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1

📖 آیه 5 سوره قصص

💠« ﻭ ﻧﺮﯾﺪ ﺃﻥ ﻧﻤﻦ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﺬﯾﻦ ﺍﺳﺘﻀﻌﻔﻮﺍ ﻓﻰ ﺍﻷﺭﺽ ﻭ ﻧﺠﻌﻠﻬﻢ ﺃﺋﻤّﺔ ﻭ ﻧﺠﻌﻠﻬﻢ ﺍﻟﻮﺍﺭﺛﯿﻦ💠

👈🏼 ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻣﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺴﺘﻀﻌﻔﻴﻦ ﻧﻌﻤﺖ ﺑﺨﺸﻴﻢ، ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻥ ﻭ ﻭﺍﺭﺛﻴﻦ ﺭﻭﻯ ﺯﻣﻴﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﻢ!

✨ﺍﺯ ﺍﻣﯿﺮﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ‏(ع ) ﺭﻭﺍﯾﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺗﻔﺴﯿﺮ ﺁﯾﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩند:

‏« ﻫﻢ ﺁﻝ ﻣﺤﻤﺪ ﯾﺒﻌﺚ ﺍﻟﻠﻪ ﻣﻬﺪﯾّﻬﻢ ﺑﻌﺪ ﺟﻬﺪﻫﻢ ﻓﯿﻌﺰّﻫﻢ ﻭﯾﺬﻝّ ﻋﺪﻭﻫﻢ‏» 

👈‏ «ﺍﯾﻦ ﮔﺮﻭﻩ ﺁﻝ ﻣﺤﻤﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﻬﺪﻯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺯﺣﻤﺖ ﻭ ﻓﺸﺎﺭﻯ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﺑﺮﻣﻰ ﺍﻧﮕﯿﺰﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻋﺰّﺕ ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ. ﺩﺷﻤﻨﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺫﻟﯿﻞ ﻭ ﺧﻮﺍﺭ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ‏»

📗ﻏﯿﺒﺖ ﺷﯿﺦ ﻃﻮﺳﻰ،ﺑﻪ ﻧﻘﻞ ﺍﺯ ﻧﻮﺭﺍﻟﺜﻘﻠﯿﻦ، ﺝ4، ﺹ11

عجیب است که:

شنبه 8 اسفند 1394  4:56 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
SABOORI
SABOORI
کاربر طلایی1

💠وعَد اللّه الّذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنَّهم فى الأرض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکّننّ لهم دینهم الّذى ارتضى لهم و لیبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً یعبدوننى و لایشرکون بى شیئاً💠

👈 خدا به مؤمنان و شایستگان شما وعده داده که آنان را در زمین همچون پیشینیان خلافت بخشد و دین مورد رضایت خود را براى آنان تمکین و اقتدار دهد و ترس آنان را به امنیّت تبدیل کند تا مرا بپرستند و شرک نورزند.  
📖 سوره نور، آیه 51

☀️ امام سجاد(ع) فرمودند: 
👈به خدا سوگند! آنان شیعیان ما اهلبیت هستند، خداوندآن خلافت درزمین واقتدار بخشیدن به دین رابه وسیله آنان و به دست مردى از ما،که مهدى این امت است،تحقق خواهدداد.

🍀 و هم اوست که پیامبر(ص) درباره اش فرمودند:
اگر ازعمر دنیا جز یک روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد کرد که مردى از خاندان من که همنام من است فرا برسد و زمین را آنچنان که از ظلم و جور پر شده باشد،از عدل و داد آکنده سازد.

📕 تفسیر عیاشى ج3ص13

عجیب است که:

شنبه 8 اسفند 1394  4:56 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nasimemahdi
nasimemahdi
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 46

برخی آیات قرآن شأن نزول دارند . یعنی اینکه به سبب یک رویداد مهم آیه ای نازل شده است. برای بخشی از آیه سوم سوره مائده که می فرماید : «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ» «امروز كافران از (زوال) آئين شما مايوس شدند، بنابراين از آنها نترسيد و از (مخالفت) من بترسيد» نیز شأن نزول نقل کرده اند که مربوط به واقعه غدیر خم و تعیین جانشین برای رسول خداست. اما این شأن نزول فقط بیان بزرگترین مصداق زمان رسول خداست چرا که این آیه مصادیق زیادی از زمان صدر اسلام تا کنون داشته است. برای مثال: هجرت پیامبر از مکه به مدینه و تشکیل حکومت اسلامی و فتح مکه از مصادیق این آیه در صدر اسلام است و در زمان معاصر می توان به پیروزی انقلاب اسلامی ، انتخاب آیت الله خامنه ای پس از امام خمینی به عنوان رهبری ایران اسلامی و شرکت دائمی مردم در انتخابات اشاره کرد. که در تمامی آنها کافران از دین اسلام مأیوس شده اند. اما شاید مصداق نهایی و اصلی این آیه شریفه ظهور حجت خدا و تشکیل حکومت جهانی اسلامی است. چرا که تنها در این صورت است که آیه فوق تحقق دائمی می یابد و همگی ما منتظر چنین روزی هستیم. آری وعده خداست که اگر یاریش کردیم یاریمان می کند و ما را ثابت قدم می گرداند. پس خدا را یاری کنیم تا با ظهور حجتش یاریمان نماید.

enlightenedالتماس دعای فرج برای مولای غایب از نظرenlightened

سه شنبه 11 اسفند 1394  12:39 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها