0

آش دوغ

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

آش دوغ

آش دوغ


مواد لازم براي 6 نفر :

گوشت --------------------------------------نیم کیلو

پیاز -----------------------------------------1 عدد بزرگ

نخود ----------------------------------------- 250 گرم

سبزي ( تره ، جعفري ، شويد ) ------------- 700 گرم

برنج ----------------------------------------- 1 پيمانه

دوغ تازه ترش ------------------------------- 2 ليتر ( که البته من از دوغ‌های کیسه یی بدون طعم استفاده می‌کنم)

نمك ، فلفل ، سير تازه خرد شده ---------- به مقدار لازم

روغن مایع به میزان لازم



طرز تهيه :



نخود ها را از شب قبل خيس كنيد ( در ظرفي كه معادل سه برابر نخود هاي خيس نخورده آب داشته باشد ) و چند بار آب روی آنها را عوض کنید .

برنج را نيز از شب قبل با آب و مقداري نمك خيس كنيد .

پیاز را با رنده ریز رنده کرده و آبه اضافی آن را میگیریم با گوشت مخلوط کرده خوب ورز میدهیم و کوفته ریز درست می‌کنیم و در روغن سرخ می‌کنیم

در ظرف مناسبي نخود ها را بريزيد همراه ۶ ليوان آب بپزد . بعد از اينكه نخود ها نرم شدند ( تقريبا پختند ) برنج را به آن اضافه كنيد و صبر كنيد تا برنج كاملا مغز پخت شود . ( كاملا خودش را ول كند ) دقت كنيد كه آب آش زياد نباشد و جا براي اضافه كردن دوغ داشته باشيد . بعد از اينكه برنج كاملا مغز پخت شد ، سبزي را كه تميز پاك كرده ايد و تقريبا ريز خرد كرده ايد ، به آش بيفزائيد .

و در ظرف را نيمه باز بگذاريد تا سبزي ها رنگشان تيره نشود .

15 دقيقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بيفزائيد (سعی‌ کنید آش را کمی‌ سرد کنید تا دوغ نبرد،سپس دوغ را اضافه کنید). و مرتب هم بزنيد تا كاملا با آش قاطي شود . وقتي دوغ را اضافه كرديد در ظرف بايد كاملا باز باشد تا دوغ دچار تغيير شيميايي نشود ( اصطلاحا نبٌرد )کوفته ریز هارو هم اضافه می‌کنیم،میتونید نعنا داغ درست کنید و در این مرحله با کوفته ریزه به آش اضافه کنید که بسیار خوشمزه میشود

بعد از حدود 15 دقيقا نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد .

موقع سرو كردن، سير تازه خرد شده را به آن اضافه كنيد .



دستور پخت هاي متفاوتي از اين آش در كتب مختلف وجود دارد كه در آن از بلغور و آرد و كلم برگ پخته و بعضي محصولات ديگر هم استفاده ميشود . ولي طريقه پخت اصلي و سنتي اين غذا همين دستوري است كه نوشتم .

اين آش بيشتر در آذربايجان غربي پخته ميشود و جزو غذاهاي اصيل و محلي اين منطقه ميباشد .

در سرعين و چندين شهرستان اطراف اردبيل مقدار برنج را خيلي كمتر از اين ميريزند تا آش كاملا رقيق باشد . ولي در اردبيل و بخشهاي ديگري از اين استان مقدار برنج به همين اندازه است .

اين آش به دليل داشتن مقدار زيادي دوغ و سير باعث افت شديد فشار خون ميشود . در خوردن آن زياده روي نكنيد ! ( هر چند خيلي سخت است !! )

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	7665.jpg
بازدید:	39
اندازه:	251.5 کیلوبایت
شناسه:	12

 

شنبه 8 اسفند 1394  12:37 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها