0

حليم گندم

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

حليم گندم

مواد لازم

گندم پوست گرفته : 500 گرم

گوشت بدون استخوان : 500 گرم ( من گوشت و گندم رو هم اندازه میریزم چون خوشمزه تر میکنه ، و گوشت گردن رو هم بیشتر دوست دارم اما شما می تونید گوشت گوسفند ، گوشت ران گوساله و بوقلمون هم استفاده کنید و صد البته با بوقلمون بسیار لذیذ میشه )

نمک ، دارچین ، خلال بادام و پسته ، گردوی خرد شده ، کنجد سفید و پودر نارگیل : به میزان لازم

کره یا روغن حیوانی : 50 گرم

آب : مقداری

پیاز ریز شده : 2 عدد



طرز تهیه

گندم رو پاک کرده ، بشوئید و 24 ساعت خیس کنید و بعد آبش رو خالی کنید ، بریزید تو قابلمه و تا سرش آب پر کنید و بزارید رو حرارت و درش رو ببندید حرارت رو زیاد کنید وقتی جوشید کمش کنید و بزارید رو حرارت ملائم خوب پخته و شکفته بشه ،

Name:  h2.jpg
Views: 1200
Size:  33.0 کیلوبایت

این مرحله زمان زیادی میبره اصلا عجله نکنید حداقل 5 ساعت زمان میبره ، مواظب سررفتن گندم باشید.

وقتی گندم پخت نباید زیاد آبکی یا زیاد خشک باشه

Name:  h3.jpg
Views: 1193
Size:  40.8 کیلوبایت

پیاز رو تفت بدید بعد گوشت رو بهش اضافه کنید ، حدود 7 لیوان آب رو گوشت بریزید و اجازه بدید گوشت رو حرارت ملائم خوب پخته بشه تا جائی که تقریبا" وا بره و با اشاره ای رشته رشته بشه دراین مرحله تقریبا 2 لیوان باید گوشت آب داشته باشه .

توجه داشته باشید که به گوشت نمک نمی زنیم ، بعد از پخت نصف گوشت رو ریش ریش کنید،

Name:  h4.jpg
Views: 1194
Size:  42.4 کیلوبایت

بقیه گوشت رو به همراه آب گوشت و پیاز و گندم پخته بریزید تو میکسر و خوب میکس کنید اگه دلتون بخواد می تونید تو این مرحله ازصافی رد کنید تا کاملا یکدست بشه.

Name:  h5.jpg
Views: 1184
Size:  32.1 کیلوبایت

یه مقدارازگوشتی رو که ریش ریش کرده بودید برا تزئین بزارید کنار و بقیه گوشت رو بریزید تو هلیم میکس شده , روغن ، دارچین و نمک رو هم اضافه کنید ( میزان دارچین ونمکش به دلخواه خودتونه )

Name:  h6.jpg
Views: 1178
Size:  43.7 کیلوبایت

و بزارید رو حرارت ، حدود نیم ساعت رو حرارت باشه و مدام هم بزنید ، زمانی که کش دار بشه آماده سرو کردنه. اگه هلیم آبش کم بود می تونید کمی آب جوش بهش اضافه کنید. اما اگه مراحل رو خوب رعایت کنید معمولا آبش اندازه میاد.


هلیم رو بریزید تو ظرف سرو وروش رو با دارچین ،بادام ، پسته ، گوشت ، گردو ، کنجد و نارگیل تزئین کنید ، اگه مشکلی با چربی ندارید میتونید قبل ازتزئین رو ی هلیم رو به روغن حیوانی آغشته کنید بعد تزئین کنید ( من مطلقا این کاررونمیکنم چون طعم زیاد روغن رو دوست ندارم )
 

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	h7.jpg
بازدید:	2
اندازه:	40.6 کیلوبایت
شناسه:	37167


نکته 1 : بعضی ها هلیم رو با شکر میخورن اگه دوست داشتید میتونید به جای نمک شکر ریخته و روش رو با شکر تزئین کنید.

نکته 2: میتونید گوشت و گندم رو با هم بپزید اما تو این روش رنگ هلیم تیره تر درمیاد.

شنبه 8 اسفند 1394  12:13 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها