0

آنجا كه دشمن هم گريست!

salamat595
salamat595
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 19536

آنجا كه دشمن هم گريست!

مام (عليه السلام) بر اثر زخم هاى فراوان از اسب به زمين افتاد ولى بر خاست خواهرش زينب (عليه السلام) از خيمه ها بيرون آمد و با ناله اى جانسوز مى گفت: ليت السماء انطبقت على الارض كاش آسمان بر زمين فرو مى افتاد عمر بن سعد را ديد كه نزديك امام (عليه السلام) ايستاده است و فرمود: اءيقتل ابو عبدالله و أنت تنظر اليه؟ اى عمر بن سعد ابا عبدالله (عليه السلام) را شهيد مى كنند و تو نظاره مى كنى؟!
اشك از ديدگان عمر سعد ديدند جارى شد و صورتش را بر گرداند و چيزى نگفت (1)
حضرت زينب (عليه السلام) فرياد زد: ويلكم أما فيكم مسلم واى بر شما!آيا در ميان شما يك مسلمان نيست؟
سكوت مرگبارى همه را فرا گرفته بود و كسى پاسخى نداد(2)
امام (عليه السلام) ردايى به تن كرده و عمامه به سر داشت و با آن كه پياده و زخمى بود چون سواران دلاور مى جنگيد به تير اندازان و نگاهى به حرم خود داشت و مى گفت: اءعلى قتليى تجتمعون أما و الله لا تقتلون بعديى عبدا من عبادالله الله اءسخط عليكم لقتله منيى و ايم الله انيى لارجوا أن يكرمنى الله بهوانكم ثم ينتقم ليى منكم من حيث لا تشعرون أما و الله لو قتلتمونيى لا لقيى الله باسكم بينكم و سفك دمائكم ثم لا يرضى حتى يضاعف لكم العذاب الاليم آيا بر كشتن من با هم متحد شده ايد؟ هان!به خدا سوگند!پس از من بنده اى از بندگان خدا را نمى كشيد كه خداوند را بيش از كشتن من به خشم آورد به خدا سوگند!من اميدوارم خداوند مار با خوارى شما گرامى بدارد و انتقام مرا از آنجا كه گمان نمى بريد از شما بگيرد هان به به خدا سوگند!اگر مرا به قتل برسانيد خداوند شما را گرفتار نزاعى در ميان خودتان مى سازد و خونتان را مى ريزد و هرگز از شما راضى نگردد تا عذاب سنگين و دردناكى به شما بچشاند(3)
آرى صحنه آنچنان غم انگيز بود كه دشمن هم گريه كرد،دشمنى كه بر اثر هواى نفس اختيارى از خود نداشت و آگاهانه تن به ذلت و خوارى داده بود دشمنى كه به عظمت مقام امام (عليه السلام) آگاه بود و از عمق مظلوميت او با خبر بود!
در كدام تاريخ سراغ داريم كه دشمن به حال كشته خود گريه كرده باشد و در ميدان نبرد اين چنين از مظلوميت او و ستمگرى خويش خبر دهد.
آرى عرصه كربلا شگفتى هايى دارد و اين هم يكى ديگر از شگفتى ها ى آن است!
--------------------------------------------------
1-كامل ابن اثير ج 4،ص 78
2-اعيان الشيعة ج 1،ص 609
3-كامل ابن اثير ج 7،ص 78 و اعيان الشيعة ج 1،ص 609
-------------------------------------------
سعيد داودى، مهدى رستم نژاد

جمعه 30 بهمن 1394  8:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها