0

جدیت و تلاش در سیر معنوی انسان

hozenovin
hozenovin
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 1126

جدیت و تلاش در سیر معنوی انسان

http://www.bonyadhad.ir/datasite/1/93/photo/jafar/1/2.jpg

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

یکی از اموری که در سیر معنوی انسان، بسیار بر آن سفارش شده، جدیّت و تلاش است؛ همان طوری که امیرالمؤمنین ـ علیه السلام ـ در نهج البلاغه فرموده‌ اند:

«فَعَلَیْکُمْ بِالْجَدِّ وَ الِاجْتِهَادِ وَ التَّأَهُّبِ‏ وَ الِاسْتِعْدَادِ وَ التَّزَوُّدِ فِی مَنْزِلِ الزَّاد[۱]؛

بر شما باد به تلاش و سخت ‌کوشی و مهیا شدن و آماده گشتن و تهیه زاد و توشه در این دنیا».
والد ما [آیه الله ناصری حفظه الله تعالی] می ‌فرمودند: در جوانی به مسجد کوفه رفتم. هوا بسیار گرم بود. چند رکعت نماز خواندم و در همین لحظه به شیخ پیری برخورد کردم؛ دیدم عمامه‏اش را روی دستش گذاشته و دستمالی مرطوب بر سر خود قرار داده و در هر مقامی نماز می‏ خواند. مدتی او را زیر نظر گرفتم و از نشاط این پیرمرد در عبادت خدا و ارتباط با خدا تعجب کردم. پرسیدم: «ایشان کیست؟» گفتند: «حاج آقا بزرگ تهرانی ـ رحمه الله علیه ـ ». قواعد بزرگان مانند قواعد اهل بیت ـ علیهم السلام ـ خیلی متقن و شفاف بوده است؛ آنها با خودشان راست می‏ گفته‏اند. گاهی حرکت ما مثل خودکشی می‏ ماند؛ یعنی در ظاهر یک الگویی برای خودمان انتخاب می ‏کنیم، اما در باطن به آن التزام  نداریم و مسیر دیگری را می ‏رویم؛ از این رو به نتیجه نمی‏ رسیم.

پیوست:

[۱] . نهج البلاغه، خطبه ۲۳۰

چهارشنبه 21 بهمن 1394  12:03 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها