0

ظریف: نباید پای تروریست های داعش و النصره به مذاکرات سوریه باز شود

khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 89277

ظریف: نباید پای تروریست های داعش و النصره به مذاکرات سوریه باز شود

اشتاین مایر: نگران تاثیر گذاری تنش بین ایران و عربستان بر مذاکرات سوریه هستم

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری گفت و گوهای سوری -سوری در ژنو تصریح کرد: اگر چه این مذاکرات پیشرفت زیادی نداشته اما شروع گفت و گو ها تحول مثبتی است. وی به غربی ها هشدار داد: کشورهای غربی نباید اجازه دهند پای تروریست هایی همچون داعش و جبهه النصره به مذاکرات باز شود.
به گزارش خراسان محمدجواد ظریف شب گذشته در ابتدای نشست خبری خود با وزیر خارجه آلمان با بیان این که آقای اشتاین مایر با یک هیئت بلند پایه اقتصادی و سیاسی به تهران سفر کرده اند افزود: این هیئت امشب و فردا در جهت گسترش روابط میان دو کشور با همتایان خود گفت و گو خواهند کرد.ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی در مورد تنش میان ایران و عربستان نیز گفت: متأسفانه دولت سعودی از ابتدای توافق هسته ای با نگرانی نسبت به عادی شدن اوضاع در منطقه تلاش برای ایجاد تنش داشت اما جمهوری اسلامی در برابر اقدامات اشتباه و خلاف عربستان در این چند ماهه با خویشتن داری عمل کرد. اما عربستان به دنبال افزایش تنش است و باید در این رفتار خود تجدیدنظر کند زیرا افراط در منطقه به نفع کسی نیست و بیش از همه سعودی ها ضرر می کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خراسان در مورد آخرین وضعیت گفت و گوهای سطح بالا میان ایران و اتحادیه اروپا که چند ماه قبل وعده آن را داده بود خاطرنشان کرد: در این زمینه اقداما ت مقدماتی انجام شده و مذاکرات در سطح معاونین صورت می گیرد و بعد از آن نوبت گفت و گو ها میان من و خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاست. وی از سفر قریب الوقوع خود به بروکسل خبر داد و گفت: در این سفر ضمن دیدار با خانم موگرینی در زمینه گفت و گوهای سطح بالا با اتحادیه اروپا نیز رایزنی خواهیم داشت.فرانک اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان نیز در این نشست خبری با بیان این که حضور من برای دومین بار در ایران در سه ماه گذشته اتفاقی نیست اظهار داشت: این مسئله نشان می دهد مباحث زیادی بین دو طرف برای صحبت کردن وجود دارد.وی به گفت و گوهای ژنو میان نمایندگان دولت و مخالفین سوریه اشاره کرد و تصریح کرد: این مذاکرات بدون حمایت آمریکا، روسیه، اروپا و همسایگان منطقه ای سوریه موفق نخواهد بود و تنها رنج مردم این کشور را ادامه می دهد و بر این اساس همه کشورهای موثر در سوریه از جمله ایران و عربستان باید تلاش کنند تا توافقات به دست آمده به اجرا در بیاید.وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ به سوالی در مورد احتمال میانجیگری این کشور میان ایران و عربستان نیز گفت: دو کشور همجوار ایران و عربستان نیازی به میانجی ندارند اما من به عنوان کشوری که نگران این تنش است از تأثیر گذاشتن بر گفت و گوهای صلح سوریه می ترسم. البته می بینم و از وزیر خارجه ایران شنیدم که این علاقه وجود دارد تا گفت و گو ها میان ایران و عربستان انجام شود و ایران آماده انجام این گفت و گوهاست.اشتاین مایر در پاسخ به سوال خراسان در مورد وجود برخی مباحث در رسانه های آلمانی مبنی بر این که آلمانی ها در فضای همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اروپا عقب افتاده اند و دیگران سهمشان را زودتر برداشت کرده اند، اظهار داشت: ما در شرایط دشواری بودیم و در مذاکرات هسته ای سعی می کردیم تا گفت و گو ها قطع نشود و من خوشحالم که تا قبل از پایان زندگی خود شاهد این توافق بودم. باید تأکید کنم در این مدت موضع آلمان به هیچ وجه غیرفعال نبوده و برجام با کمک ما ممکن شد. البته برای روابط دوجانبه و چند جانبه پیش شرط هایی وجود داشت و نیاز بود تا تحریم ها را کنار بزنیم.وزیر خارجه آلمان در پاسخ به سوال دیگری در مورد انتخابات در ایران و احتمال تغییرات در عرصه اجتماعی در کشورمان اظهار داشت: جوامع هیچ گاه سکون ندارند و مسائل مختلف این پتانسیل را ایجاد می کنند که باعث تغییر شوند، امیدواریم آنچه در تابستان گذشته به آن رسیدیم اثر سلاح را کم کند و نزدیکی ایران و آمریکا را داشته باشد که در رابطه با داخل ایران هم قابل اهمیت است.

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

چهارشنبه 14 بهمن 1394  7:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها