0

اسم من «كلم» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «كلم» است!

ضد رعشه هستم و قوه بينايي را تقويت مي‏كنم.
خواب آورم و برادرم «كلم سنگ» علاج ورم روده است.
شربت كلم قرمز درمان نقرس و رماتيسم است.
مخصوصا براي پيران و سالخوردگان كه طبعي سرد دارند، سودمندم!
اسم من كلم است. ايرانيان قديم به ما «كرم» مي‏گفتند و اعراب آن را معرب كرده، ما را كرنب صدا كردند، و بالاخره به نام كلم معروف شديم. ما بيش از سي نوع هستيم. در بعضي از انواع ما گل، بعضي برگ و در برخي ساقه زيرزميني قابل استفاده و خوراكي است و همه اينها موقعي قابل مصرف است كه از تابش آفتاب و شبنم محفوظ مانده باشد، به انواع و اقسام ما كلم قمري - قنبيط - كلم گل پيچ - كلم سنگ - كلم برگ - كلم غنچه‏اي - كلم بروكسل - كلم شلغمي - كلم گل سرخي - كلم فندقي - كلم قرمز - شلغم بيابان - قمريت - لهنه - قرنيا - قرنيو - كرانبي - كرانيا - لخته - لاخته - اعاريسا - لهينه - لهانه - و اسامي ديگر هم به ما داده‏اند.
برگ و گل ما موقعي نرم و لطيف بوده، و براي خوراك انسان مناسب است كه با وسايل گوناگون از نور و حرارت آفتاب محفوظ مانده، رنگ آنها سفيد باشد، و چنانچه سبز و سفت شود، براي تهيه علوفه مناسب‏تر خواهد بود. برگهاي بعضي از انواع ما به رنگهاي قرمز و بنفش هم در مي‏آيند و اين برگها، علاوه بر مصرف خوراكي در صنعت داروسازي و شيميايي بكار ميروند.
از نظر مواد چربي فقير هستيم و به همين جهت در آشپزي هميشه ما را با گوشت‏هاي فربه و چرب مي‏پزند - روس‏ها هم ما را به مغز قلم گاو كه چربي زياد دارد طبخ مي‏نمايند، و چنانچه مي‏دانيد به اين سوپ برش مي‏گويند. ما سرشار از ويتامين‏هاي آ - ب - ث - و پ پ هستيم و همچنين داراي املاح گوگرد - كلسيم - پتاسيم - منيزيم بوده و كمي هم ارسنيك داريم، و به همين علت است كه به رشد عمومي كمك مي‏كنيم، و براي مسلولين و اشخاص ضعيف البنيه مفيد مي‏باشيم. به علت داشتن كلسيم و گوگرد، براي مو و ناخن‏ها سود فراوان داريم. سنگهاي كليه و مثانه را از بين مي‏بريم، برگهاي ما به علت داشتن ويتامين «پ پ» از بيماري پلاگر جلوگيري مي‏كند. به علت داشتن كمي ارسنيك مقوي اعصاب بوده و رعشه را از بين مي‏بريم و از ابتلا به مرض جذام پيشگيري مي‏نمائيم. ما مقوي قوه بينائي و كمي خواب آور هستيم. صدا را باز مي‏نمائيم، برگهاي ما چنانچه خام خورده شود ورم طحال را معالجه مي‏كند. در كلم سنگ آنزيمي وجود دارد كه براي ورم روده مفيد است. اين آنزيم در تمام هويج‏ها يعني ساقه‏هاي زيرزميني خوراكي مثل زردك - سيب زميني - شلغم هم وجود دارد. ولي مقدار آن در سيب زميني اسلامبولي و كلم سنگ زيادتر است، آب اين ساقه‏هاي زيرزميني را بگيريد و بنوشيد و از منافع سرشار آنها استفاده كنيد. شربت كلم قرمز براي سينه و ضماد آن ضد نقرس و روماتيسم است. تنتور كلم قرمز در آزمايشگاه معرف ترشي و قليائي است. اخيرا در بازار ايران چند نوع ما كه به صورت كاهو در آمده است، مثل يخني قنبيط كه از غذاهاي مخصوص اهالي شهر قم است، و برش كه تازه در ايران معمول شده است كمي ملين بوده، پيشاب را زياد مي‏كند. زياده‏روي در خوردن ما باعث ديدن خواب‏هاي پريشان و توليد نفخ در پهلو و بالاخره غليظ شدن خون و بالا رفتن فشار آن است. هيچگاه به خوراكي‏هايي كه با ما مي‏پزيد، و سالادي كه درست مي‏كنيد، ادويه نزنيد. اشخاص سياه چهره و لاغر اندام كه مزاجي سودائي دارند، نبايد در خوردن ما افراط نمايند. كساني كه سابقه ماليخوليا - سرطان - داءالفيل - واريس و بواسير دارند. بايد از ما خانواده پرهيز نمايند. بطور كلي ما براي كساني كه مزاجي گرم دارند، خوب نيستيم، و برعكس صاحبان مزاج سرد و پيران سالخورده كه احتياج به گرم كردن بدن دارند از خوردن ما سود بسيار خواهند برد، و اين دسته مي‏توانند خردل و سير هم به ما بزنند - ما به بدن‏هاي ضعيف نيرو مي‏دهيم، و رشد اطفال را زياد مي‏كنيم، و از ابتلا به اگزما جلوگيري مي‏نماييم. محصول تابستاني ما دير هضم است، آب برگها و ساقه و تخم ما كرم‏كش است. اگر بچه‏هاي شما مبتلا به كرم معده هستند، بيست تا سي گرم برگ ما را آب گرفته و به آن‏ها بخورانيد. براي اينكه با چاقي مبارزه كنيد، آب نوع قرمز يا بنفش ما را گرفته با كمي شكر مخلوط كرده به قوام آوريد و بعد با دو برابر آن آب پرتقال يا نارنج مخلوط كرده، نوش جان نمائيد. برگهاي قرمز و بنفش خانواده ما ضد چاقي هستند، براي گرفتگي صدا و رفع اختلالات ريوي، پنج تا شش گرم برگ قرمز ما را كوفته در نيم ليتر آب جوشانده ميل نمائيد.
ضماد برگهاي سفت ما مسكن صداع - سردرد و دردهاي رماتيسمي نقرس و سياتيك است. برگهاي ما را كمي له كنيد و كمي روي آتش بپزيد. بعد آنها را گرم گرم روي پارچه پشمي انداخته، در روي موضع درد بيندازيد. اين مرهم براي اعضاي در رفته و رگ به رگ شده نيز مفيد است، و اگر آنرا پس از جا انداختن به موضع بيندازيد. درد آن را تسكين داده، به ترميم و نوسازي ياخته‏ها كمك مي‏كند. ضماد برگ ما در موارد مننژيت و سينه پهلو هم توصيه شده است و براي اين منظور، قبل از رسيدن پزشك مي‏توان برگهاي ما را كه با آتش كمي پخته‏ايد، قبل از رسيدن پزشك مي‏توان برگهاي ما را كه با آتش كمي پخته‏ايد، گرم در روي صورت و سينه و شكم بيندازيد تا سبب تسكين آلام آنها شود.
ضماد برگهاي ما با آرد جو براي از بين بردن اورام سرد و گرم و باد سرخ و سرطان و با سركه جهت برص و اگزما با سفيده تخم مرغ جهت سوختگي مجرب است. سوخته برگهاي مإ؛ّّحخ براي منع روئيدن مو توصيه شده است و با پيه خوك، جهت خنازير و جراحات سخت، و با سفيده تخم مرغ جهت رفع سوختگي نافع است.
ميوه ما كه همان بذر ما مي‏باشند كشنده كرم معده و ماليدن آن، برطرف كننده كك مك بوده، و مقدار خوراك آن تا ده گرم است.
اگر مبتلا به نفخ معده هستيد، و داروها و غذاهاي ديگر آن را برطرف نكرده‏اند به سراغ ما بياييد و از آب پخته ما استفاده كنيد.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  5:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها