0

اسم من «كرفس» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «كرفس» است!

ضد رماتيسم هستم و درد مفاصل را علاج مي‏كنم.
ضماد برگ و ريشه‏ام، ورم را مي‏خواباند.
عروق را باز مي‏كنم و تقويت‏كننده‏ي بي‏مانندي براي قلب و ريه هستم.
براي رفع پيچش معده مرا توصيه كنيد...
اگر مردم خاصيت كرفس را مي‏دانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص مي‏دادند.
ضرب المثل فرانسوي
اسم من كرفس است. در فارسي به من كرفش و كرسب مي‏گفتند و اعراب مرا معرب كرده كرفس ناميده‏اند. من داراي انواع و اقسام مي‏باشم اما در بين آنها دو نوع در تغذيه و بقيه در مداوا به كار مي‏روند. در من ويتامين‏هاي آ - ب و ث و املاح سديم - پتاسيم - فسفر و آهك نهفته است - عطر مطبوع، طعم گوارا و خواص انكارپذير من، مرا بين سبزيها ممتاز كرده است.
نوع خورشتي مرا همه مي‏شناسند و احتياج به معرفي ندارد و نوع ديگر من كه در تغذيه به كار مي‏آيد، كرفس سنگ است كه مانند كلم سنگ در جزو ريشه‏هاي خوراكي است و شباهت زياد به آن دارد و اخيرا در ايران كاشته شده و گاهگاهي در سبزي فروشي‏ها ديده مي‏شود و با آن مي‏توان خورشت كرفس پلو درست كرد و نيز مي‏توان آن را در سالاد، ترشي و مخلوط شور به كار برد و از عطر مطبوع آن استفاده كرد. مهمترين نوع دوايي من كرفس آبي يا كرفس مردابي است كه بطور خودرو در كنار مردابها مي‏رويد. اعراب به آن «كرفس الماء» و «قرة العين» مي‏گويند. نوع ديگر من كرفس عطري است كه به علت داشتن عطر زياد به كرفس مشك معروف است.
انواع ما به علت داشتن ويتامين «ث» لثه‏ها را محكم مي‏كنيم، و از خونريزي و رقت خون جلوگيري مي‏نماييم. اشتها را زياد مي‏نماييم و براي مبتلايان به بيماري‏هاي روماتيسم - نقرس - درد مفاصل و تصلب شرائين غذاي مفيدي هستيم و اين دسته از بيماران هم مي‏توانند مرا در غذاي خود داخل كنند و هم مي‏توانند آب مرا گرفته يك فنجان در روز ميل نمايند. من تب بر - بادشكن و ضد نفخ هستم و به داروهاي مسهل كمك مي‏نمايم. كليه و مثانه را زهكشي و از سنگ پاك مي‏كنم و بعلاوه مجاري ادرار را ضد عفوني مي‏نمايم خوردن من جهت تنگي نفس - درد پهلو - سكسكه و زخم روده و درد شكم مفيد است، و ليزي معده را از بين مي‏برم. من گرفتگي جگر را باز مي‏كنم و براي حصبه و بيماريهاي روده مفيد مي‏باشم، مسكن دردهاي پشت - خاصره و عرق النساء هستم. ضماد برگ - ريشه و ساقه و برگ من ضد ورم مي‏باشد. ماليدن اين ضماد به مدت يك دقيقه جرب و ساير امراض جلدي را درمان مي‏كند و با گوگرد و بوره جهت سياهي پوست و لكه‏هاي پوستي مفيد است. زياده‏روي در خوردن من و جوشانده بذر و ريشه انواع دارويي من جهت زنان باردار و بچه شير ده خوب نيست، زيرا محرك شهوت بوده و عادت ماهانه‏آور و مسقط جنين است، و چنانچه باعث سقط جنين نشود نوزاد آن ناقص الخلقه و يا كودن خواهد شد. اسانس يا بهتر بگويم، جوهر من فرار و زود جذب است و همراه خود مواد مقيد و مضر ساير داروها را حل كرده و به سرعت به ياخته‏ها مي‏رساند و به همين جهت است كه خوردن من قبل از نيش عقرب و بعد از آن خطرناك بوده و علاج را مشكل مي‏كند. من عروق را باز مي‏كنم و مقوي قلب و ريه هستم. جوشانده‏ي برگ من گرفتگي صدا را باز مي‏كند و آواز را تصفيه مي‏نمايد. كمپرس جوشانده‏ي من براي دست و پاي سرمازده و براي درمان اولسر و ساير زخم‏ها مفيد است. بذر من در باز كردن گرفتگي‏هاي معده قوي‏تر از ساير قسمت‏هاي من است - اين بذر اشتهاآور بوده به هضم غذا كمك مي‏كند و فضولات را از معده و رحم بيرون مي‏كند و جهت استسقاء مفيد است. خوردن اين بذر جهت شش چندان خوب نيست، چون پنج گرم بذر كوبيده را در پارچه‏اي ريخته و آن را در نيم ليتر آب انگور آويزان نماييد، تا مواد مفيد آن حل شود، اين محلول جهت تقويت معده و رفع باد بسيار سودمند خواهد بود. مرباي ريشه و برگ من با عسل مسكن قي و مقوي معده است. ترشي من بازكننده و مقوي معده مي‏باشد، و اشتها را تحريك مي‏كند. جوشانده بذر و بيخ نوع كوهي من، در باز كردن ادرار و عادت ماهانه اثر بيشتري دارد.
كرفس سنگ كه به آن كرفس شلغمي و كرفس صخري مي‏گويند، در كتب قديم تحت نام «فطرالساليون» ذكر شده قوي‏تر از كرفس خورشتي است. بادشكن و قاطع ليزي معده است. جهت درد پهلو و پيچش معده توصيه شده و در باز كردن ادرار و حيض قوي‏تر از انواع ديگر است.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  5:34 PM
تشکرات از این پست
mostafavys12
mostafavys12
کاربر نقره ای